Meny

USA bombet russiske leiesoldater:

– «Wagner-gruppen» har vært i Syria i lengre tid

En såret militskriger som kjempet for regimet på sykehus etter det amerikanske bombeangrepet 7. februar. Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har bekreftet at fem av landets borgere trolig ble drept i USA-ledet bombing i Syria 7. februar. Flere kilder melder om langt flere drepte russere, trolig leiesoldater fra den såkalte Wagner-gruppen.

Først en uke etter luftangrepene i provinsen Deir al-Zor erkjente russiske myndigheter at russiske borgere kan være blant de som ble drept i det amerikanske angrepet.

Farkhanur Gavrilova er moren til en av russerne som skal ha blitt drept i Syria, som medlem av den private militære gruppa Wagner. Sønnen var en av sju i landsbyen Kedrovoje som skal ha vervet seg til gruppa. Scanpix/AP.

– Fem russiske statsborgere kan ha blitt drept under sammenstøt med amerikanskledede koalisjonsstyrker i Syria denne måneden, men de var ikke militært personell, sa Maria Zakharova, talskvinne for det russiske Utenriksdepartementet, torsdag ifølge Reuters.

Kort tid etter angrepet understreket russiske talspersoner at ingen av landets soldater var i Deir al-Zor. Men mange russiske borgere er leiesoldater i Syria, for det private russiske selskapet Wagner:

– Wagner-gruppen har vært i Syria i lengre tid. De koordinerer nok det meste av den private, russiske militæraktiviteten i landet, selv om det kan finnes flere, sier orlogskaptein Thomas Slensvik ved mediegruppa til Forsvarets høgskole til ABC Nyheter.

Sårede, regimevennlige, stridende ved et sykehus i Deir al-Zor etter de amerikanske angrepene 7. februar. Scanpix/AFP:

Wagner omtales som «Russlands svar på Blackwater», og er landets største private, paramilitære kontraktør. Bedriften har forskjellige roller i Syria, blant annet sikring av oljefelt.

– Det russiske forsvaret hevder hårdnakket at disse opererer uavhengig av Russland. Men da de samme menneskene var aktive i Ukraina mente ukrainske myndigheter de var organisert og trent av det russiske militæret. Det er naturlig å anta at Wagner har en sterk tilknytning til det russiske forsvaret, sier Slensvik.

Les også: Mange russere hevdes å ha blitt drept i amerikansk-ledet angrep i Syria

Julie Wilhelmsen. Norsk Utenrikspolitisk Institutt. Foto: Christopher Olssøn/Nupi.

– Passer ikke Russlands strategi

Seniorforsker Julie Wilhelmsen ved NUPI stiller seg tvilende til om leiesoldatene hadde fått marsjordre fra statlig russisk hold:

– Det passer rett og slett ikke med landets Syria-strategi per i dag, sier hun til ABC Nyheter.

I perioder av borgerkrigen i Syria har det vært frykt for at den skal utvikle seg til en stedfortrederkrig mellom Russland og USA.

Åstedet der et russisk militærfly ble skutt ned av opprørsgrupper nær Idlib i Syria. Scanpix/Reuters.

– Det har foreløpig ikke skjedd, og det er neppe tilfeldig. Hverken USA eller Russland ønsker det, og Russland har neppe råd til det. Det ville være helt ulogisk om Russland skulle gitt ordre om at en amerikansk base, eller USAs nære allierte, skulle rammes, sier Wilhelmsen.

Hun arbeider med russisk utenriks- og sikkerhetspolitikk.

– Russland har oppnådd mye sett fra deres side: det har ikke blitt en vestlig regimeendringspolitikk i Syria, og Russlands allierte Bashar al-Assad får sitte inntil videre. Med koalisjonens hjelp har Russland også fått bukt med Den islamske stat, som var en reell trussel på hjemmebane.

Jevgenij Beridsjiev er halvbroren til Aleksandr Potapov, som antas å kjempe i Syria. Han sier halvbroren ble drevet til å reise av «patriotisme». Scanpix/AP.

Nå forsøker landet å trappe ned det militære engasjementet, og unngå kostnaden ved et stort militært nærvær, forteller forskeren.

Russland har også tatt på seg rollen som en slags ny fredsskaper i Midtøsten, og driver en fredsprosess som går parallelt med FN-sporet. De gjør et nitid diplomatisk arbeid hvor de samtaler nært med alle partene i konflikten, også erkerivaler som Iran, Saudi-Arabia og Israel.

– Mange ledere i regionen synes russerne er lettere å forholde seg til, fordi de ikke stiller verdikrav om for eksempel demokrati. Det er rett og slett ikke i Russlands interesse med utvidet militær konflikt i regionen, sier Wilhelmsen.

Les også: Ingen enighet om håndtering av fremmedkrigere i Syria

– Angrep USAs allierte

USA forklarte bombingen 7. februar med at regimetro styrker hadde gått til angrep på de kurdiske styrkene USA støtter øst i Syria. De skal ha blitt tvunget på retrett under kraftig amerikansk bombardement. Ifølge britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights skal den USA-ledede koalisjonen ha skutt 12 missiler mot militsstyrker da de forsøkte å rykke frem over elva Eufrat, mot byene Khusham og Salihiya. De skal også ha blitt beskutt av kampfly. Det amerikanske forsvarsdepartementet anslår at 300-500 krigere som angrep den kurdiske basen ble drept.

Russland driver aktivt diplomati i Midtøsten. Her er president Vladimir Putin i møte med Kong Abdullah av Jordan, 15. februar 2018. Scanpix/Reuters.

Flere kilder hevder at det reelle antall drepte russiske leiesoldater forrige uke er langt høyere enn Kreml sier. Reuters skrev torsdag at rundt 300 menn som jobbet for Wagner ble drept eller såret. Den paramilitære bedriften har ikke kommentert saken. Om disse tallene bekreftes, vil det være det mest dødbringende sammenstøtet mellom amerikanske og russiske borgere siden slutten av den kalde krigen, skriver The Guardian.

Det knytter seg sterke interesser til de syriske oljefeltene. Her fra et område kurdiske SDF-styrker kontrollerer nordøst i Syria. Arkivfoto fra juli 2017. Scanpix/AP.

Det er første gang Russland offisielt har bekreftet tap av russiske liv som følge av et amerikansk angrep i Syria, skriver Financial Times.

Offisielle russiske tall går ut på at kun 44 regulære russiske soldater har mistet livet siden Russland gikk inn i krigen på syrisk side i 2015.

Russiske Su-27 kampfly og et Su-34-bombefly ved Hemeimeem-basen i Syria. Scanpix/AP.

Strategisk viktig oljeområde

Av uklare årsaker later det til at syriske regjeringsstyrker og russiske statsborgere angrep en koalisjonsstilling nær Al Tabiyeh. Området Deir al-Zour er oljerikt, og strategisk viktig.

– Kampene 7. februar kan se ut som et forsøk på å erobre et oljeområde, som ble slått kraftig tilbake, sier Slensvik.

Leder av Forsvarets høgskoles mediegruppe, orlogskaptein Thomas Slensvik. Foto: Forsvaret.

De fleste dødsfallene skal skyldes et amerikansk flyangrep som ble bestilt av kurdiske soldater som var under angrep.

– Hendelsen demonstrerer også amerikanernes vilje til å støtte kurdiske Syrian Democratic Forces i områdene de nå kontrollerer, og er et kraftig signal fra USA om at de ikke akter å trekke seg ut med det første, sier Slensvik. Han er hovedlærer i strategi og doktrine ved Forsvarets stabsskole.

USA har omkring 2000 soldater i området, som støtter kurdiske allierte i kampen mot jihadistgruppa IS.

– Vi håndterer kun data om russiske tjenestemenn. Vi har ikke opplysninger om andre russere som måtte befinne seg i Syria, sa Kreml-talsmann Dmitrij S. Peskov under en pressekonferanse om 7. februar-angrepet tirsdag.

De russiske leiesoldatene kjemper på regimets side.

Zakharova i russisk UD sa torsdag at rapportene om flere dusin eller flere hundre døde russere var «desinformasjon», og la til at de amerikanske angrepene i Syria trolig tar sikte på å «undergrave landets territorielle integritet», ifølge Reuters.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Kurdisk YPG-milits utgjør brorparten av «Syrian Democratic Forces». Scanpix/Reuters.

Pentagon: 300-500 drepte

USA forklarte bombingen med at regimetro styrker hadde gått til angrep på de kurdiske styrkene USA støtter øst i Syria. De skal ha blitt tvunget på retrett under kraftig amerikansk bombardement. Ifølge britisk-baserte Syrian Observatory for Human Rights skal den USA-ledede koalisjonen ha skutt 12 missiler mot militsstyrker da de forsøkte å rykke frem over elva Eufrat, mot byene Khusham og Salihiya. De skal også ha blitt beskutt av kampfly. Det amerikanske forsvarsdepartementet anslår at 300-500 krigere som angrep den kurdiske basen ble drept.

Kisten til den russiske kamppiloten Roman Filipov bringes hjem 8. februar 2018, etter at flyet hans ble skutt ned i den syriske Idlib-provinsen. Scanpix/AFP.

– Bruken av private militære aktører gir statsmaktene mulighet til å avvise kjennskap, som vi kanskje ser her. Man unngår også at regulære soldater blir drept. Det hadde gitt en helt annen situasjon i forholdet Russland-USA. Men det er likevel en uheldig situasjon for partene, sier Slensvik.

Syriske forretningsfolk og diplomater Financial Times har snakket med tror kontraktører med bånd til et russisk energiselskap har gjort avtaler om å dele inntektene fra olje- og gassfelt de erobrer og siden sikrer.

– Wagner er ikke like sentralkontrollert som en militær enhet, så denne aksjonen kan ha vært ikke-koordinert med sentralmakten. Jo mer uavhengig de opptrer, dess mer kommer nok Russland til å se gjennom fingrene med slike hendelser. Men det blir rene spekulasjoner om Russland og Bashar al-Assads regime i Syria til syvende og sist står bak, sier Slensvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Amerikanske soldater holder utkikk mot grensen til Tyrkia nær byen Manbij nord i Syria 7. februar. Scanpix/AP.

Mange aktører

På vestlig side har slike private grupper vært brukt mest til sikring og logistikk, som i Afghanistan og Irak. Wagner-gruppen fremstår mer som en ren kampavdeling. På den syriske regjeringens side står ikke bare Wagner, men også en rekke militser, blant annet fra Iran og Irak.

MANGE AKTØRER: Tyrkisk stridsvogn skyter over grensen mot Syrias Afrin-område. Scanpix/AFP.

– Noen av disse gruppene er under sterkere statlig kontroll enn andre. Wagner jobber antakelig mest med militsgrupper, så det er en uoversiktlig struktur, sier Slensvik.

– Hva er sannsynligheten for tilsvarende sammenstøt mellom regulære russiske og amerikanske styrker?

– Varslingskanalen mellom USA og Russland later til å fungere, og har stanset de fleste potensielle trefninger mellom regulære russiske og amerikanske styrker, sier Slensvik.

Koalisjonsrepresentanter hadde jevnlig kontakt med russiske styrker før, under og etter angrepet 7. februar, sier den amerikanske militærtalsmannen oberst Ryan S. Dillon ifølge New York Times.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Hva gjør Assad nå?

Den offisielle russiske linjen er at landets militære bidrag i Syria nå er sentrert ved to permanente militærbaser, én for flyvåpenet og én for marinen, og at landet er der på invitasjon fra syriske myndigheter.

11. desember 2017: Russlands president Vladimir Putin (t.h.) og Syrias president Bashar al-Assad møttes på flybasen Hemeimeem. Scanpix/AP.

– Det store usikkerhetsmomentet er at kurdiske styrker nå kontrollerer store områder nordøst i Syria, blant annet en del oljefelt. Tidligere har man slåss mot tredjeparter som IS, men nå er det stort sett bare russisk-støttede syriske regjeringsstyrker og USA-støttede Syrian Democratic Forces som står igjen, sier orlogskaptein Slensvik.

– Spørsmålet er hva Assad vil gjøre når han får frigjort styrker fra de andre frontlinjene. Vil han angripe kurderne og forsøke å gjenerobre disse områdene, eller vil han forsøke å komme til forhandlinger?

Det skal befinne seg flere hundre, om ikke tusener, private, russiske paramilitære kontraktører i Syria.

Øvrige kilder: NTB

Les også:

Macron truer med å angripe Syria

Netanyahu med klar advarsel til Iran om Syria

IS-leder blir behandlet for alvorlige skader i Syria

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:14 Klimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08 FN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53 Passasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53 Mann skadd i knivstikking i Grenland12:19 20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17 To kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13 Måling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56 Senterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51 Bombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30 Chile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27 Lundby avsluttet sesongen med seier10:49 Barnetrygden øker for første gang på 23 år10:42 Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13 Kilder: May presses av partifeller til å gå av08:54 Risiko for demningsbrist i Brasil08:47 Skipet slepes mot land - 479 evakuert08:40 SV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33 Danmark sender redningshelikopter til Norge07:07 Første valg i Thailand siden kuppet i 201406:37 Mann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37 Kraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50 Dette skjer i dag05:24 Dette skjedde i natt05:05 Cruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56 En av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49 Over 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34 Evakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid04:25 Dødstallene stiger etter angrepet i Mali03:49 16 personer sendt til legevakt eller sykehus etter cruiseulykken03:47 Cruiseskip seiler mot Molde03:26 262 evakuert fra cruiseskip03:00 Omfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57 Fire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39 Uvær skaper problemer på fjellovergangene02:19 Paven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13 Varaordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07 Pågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere00:34 180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika23:47 Alle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27 Sivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10 USA venter på Muellers konklusjoner23:08 Rederiet takker redningsmannskapene23:07 Mistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06 Kystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51 – Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46 Ramos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40 Ny Norge-seier etter sterk avslutning22:20 Folk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18 Massemønstring mot brexit i London21:59 To til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29 Tre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28 Trump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24 Stavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11 VGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56 En ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46 SOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35 Kilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30 Styrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19 Ektepar: – Vi er veldig takknemlige19:56 Over 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32 En hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:00 Passasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49 Fræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04 Evakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54 Johannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45 Viking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27 Oljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20 Klæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16 Store taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09 Minst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58 Tusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48 De første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28 Venezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27 Senterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24 LSK snudde og vant målrik serieåpning16:01 Kuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57 Ingen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31 Omtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49 VM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49 Første distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48 Fisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48 Senterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17 Afghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15 Ungdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15 Tyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14 – Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45 Ola Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58 Over 600 døde etter syklon12:42 USA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48 Politiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40 Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42 Tom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19 Blodapparat trekkes fra markedet09:15 May varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42 Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30 Voldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27 Mann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19 Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet
Siste nytt
14:14PolitikkKlimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08VerdenFN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53NorgePassasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53NorgeMann skadd i knivstikking i Grenland12:19Norge20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17VerdenTo kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13VerdenMåling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56PolitikkSenterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51NorgeBombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30VerdenChile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27SportLundby avsluttet sesongen med seier10:49PrivatøkonomiBarnetrygden øker for første gang på 23 år10:42PolitikkSp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13PolitikkKilder: May presses av partifeller til å gå av08:54VerdenRisiko for demningsbrist i Brasil08:47NorgeSkipet slepes mot land - 479 evakuert08:40PengerSV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33NorgeDanmark sender redningshelikopter til Norge07:07VerdenFørste valg i Thailand siden kuppet i 201406:37NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37VerdenKraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50NorgeDette skjer i dag05:24NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeCruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56VerdenEn av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49VerdenOver 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34NorgeEvakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid04:25VerdenDødstallene stiger etter angrepet i Mali03:49Norge16 personer sendt til legevakt eller sykehus etter cruiseulykken03:47NorgeCruiseskip seiler mot Molde03:26Norge262 evakuert fra cruiseskip03:00NorgeOmfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57NorgeFire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39NorgeUvær skaper problemer på fjellovergangene02:19VerdenPaven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13NorgeVaraordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07VerdenPågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere00:34Norge180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika23:47NorgeAlle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27NorgeSivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10VerdenUSA venter på Muellers konklusjoner23:08NorgeRederiet takker redningsmannskapene23:07VerdenMistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06NorgeKystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51Norge– Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46SportRamos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40SportNy Norge-seier etter sterk avslutning22:20NorgeFolk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18VerdenMassemønstring mot brexit i London21:59NorgeTo til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29NorgeTre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28VerdenTrump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24SportStavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11NorgeVGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56LivetEn ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46VerdenSOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35VerdenKilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30ReisenyheterStyrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19NorgeEktepar: – Vi er veldig takknemlige19:56VerdenOver 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32NorgeEn hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø19:00NorgePassasjer rystet etter å ha blitt evakuert fra cruiseskip18:49NorgeFræna, Molde og Kristiansund kommuner bistår evakuerte cruiseskipspassasjerer18:04NorgeEvakuerte cruisepassasjerer kjøres til Molde og Kristiansund17:54SportJohannes Thingnes Bø slo Fourcades rekord etter ny Kollen-seier17:45NorgeViking Sky droppet Bodø på grunn av uvær fredag17:27NorgeOljeopprøret uteble på Senterpartiets landsmøte17:20SportKlæbo med ny seier etter Bolsjunovs stavbrekk17:16NorgeStore taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet17:09VerdenMinst elleve drept i angrep i Somalias hovedstad16:58VerdenTusenvis protesterer i gule vester i Frankrike16:48NorgeDe første 100 cruisepassasjerene er evakuert i land16:28SportVenezuelas landslagssjef truer med å slutte etter bragdseier16:27NorgeSenterpartiets ledertrio gjenvalgt til stående applaus16:24SportLSK snudde og vant målrik serieåpning16:01SportKuzmina historisk etter overlegen seier på jaktstarten i Holmenkollen15:57NorgeIngen tatt av snøskred i Tromsdalen15:31NorgeOmtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik14:49NorgeVM i Skreifiske avlyst på grunn av uvær14:49SportFørste distansetap for Johaug - spurtslått av Nilsson14:48NorgeFisker skal ha skutt mot båt i Bergen14:48NorgeSenterparti-applaus for pelsdyrnæringen14:17VerdenAfghanistan: Fire drept og over 30 såret i angrep14:15NorgeUngdomspolitikere følte seg truet av VG-journalist14:15NorgeTyver med gravemaskin stjal MC-er i Mysen14:14Norge– Forbudet mot pelsdyrnæringa brudd med fritt Norge siden 181413:45NorgeOla Borten Moe: Oljeoverfloden visker ut sammenhengen mellom verdiskaping og velferd13:19ReiseNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene12:58VerdenOver 600 døde etter syklon12:42VerdenUSA-støttede opprørere erklærer seier over IS i Baghouz11:48NorgePolitiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten11:40NorgeSp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen09:42LivetTom Egeland plasserte ti gisler på en trikk i Oslo sentrum09:32NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket09:19Helse og livsstilBlodapparat trekkes fra markedet09:15VerdenMay varsler brexit-avstemning kun hvis hun mener hun får nok støtte08:42NorgeRoboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30NorgeVoldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19PengerRegjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet
Populært