Therese Johaug innser egen begrensning – tror to svensker vil gi tøff konkurranse

Therese Johaug, Ebba Andersson og Frida Karlsson i mål etter 30 kilometer fellesstart i Holmenkollen. – Jeg tror at både Frida og Ebba kommer til å være veldig sterke, sier Johaug før årets sesongstart. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Therese Johaug, Ebba Andersson og Frida Karlsson i mål etter 30 kilometer fellesstart i Holmenkollen. – Jeg tror at både Frida og Ebba kommer til å være veldig sterke, sier Johaug før årets sesongstart. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er i en alder da jeg ikke kan ta store steg, innrømmer den suverene langrennsløperen som de siste sesongene har feid konkurrentene av banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i et intervju med Expressen at 32-åringen fra Dalsbygda i Os tenker høyt om sin egen fremtid som langrennsløper.

Hun er åpen om at dominansen i langrennssporet snart kan være forbi, men sier hun føler seg sterk og fullt på høyde med formen hun har hatt inne de siste sesongene.

– De kommer til å være veldig sterke

Samtidig ser hun at flere av konkurrentene nærmer seg og kan være i stand til å hamle opp med hennes prestasjoner i sesongen som ligger foran. Spesielt de unge, svenske kvinnene virker sterke, mener Johaug.

Svenske Fridas Karlssons hovedmål er VM i februar. Der har hun lovet å ta revansj på Johaug.

– Jeg tror at både Frida og Ebba kommer til å være veldig sterke. Det virker som at de har trent veldig bra i sommar og tatt nye steg. I den alderen tar man store steg og utvikles. Jeg tror at de kommer til å gå fort på ski i vinter. For meg er det bare positivt med konkurranse, sier Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er tilbake til mitt gamle jeg

Med 73 verdenscuprenn, sammenlagtvinner i verdenscupen i tre sesonger, tre sammenlagtseire i Tour de Ski, ti ganger vinner av Skarverennet samt 14 NM-titleri bagasjen, så er Therese Johaug i en klasse for seg.

Men nå merker hun at de yngre skiløperne puster henne i nakken, både på eget landslag og blant konkurrenter fra andre nasjoner.

Til de som tror det blir enklere å slå Johaug kommende sesong, har Johaug denne meldingen.

– Jeg er tilbake til mitt gamle jeg, forsikrer hun overfor Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trente for hardt – gikk på en smell

I sommer var Therese Johaug i trøbbel etter å ha presset kroppen for hardt. Hun pådro seg dessuten belastningsskader under krevende fjellturer sammen med kjæresten Nils Jakob Hoff, noe som blant annet resulterte i væskeansamlinger i beina.

Men i høst har formen igen vært stigende. 24. september vant hun rulleskirennet fra Årnes i Sørkedalen og til Tryvannstårnet. Marit Bjørgen ble slått med rundt to minutter av Johaug da Bjørgen gjorde «comeback» etter siste barnefødsel.

– Det er rått. Det er ikke annet å si. Hun har vært ute av sirkuset i to år og trening er ferskvare. Jeg er jo toppidrettsutøver, så jeg burde jo slå henne, sa Johaug.