Finale i verdenscupen i langrenn:Sundby ber Klæbo leke seg: – Bolsjunov er ekstremt sulten

– Sannsynligvis vil sprinten tale til Johannes' fordel, og da må han bruke det mentalt og til å leke litt med Bolsjunov på de innlagte spurtene på 15-kilometeren, sier Martin Johnsrud Sundby. Her under pressetreffet i forkant av Holmenkollen skifestival 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
– Sannsynligvis vil sprinten tale til Johannes' fordel, og da må han bruke det mentalt og til å leke litt med Bolsjunov på de innlagte spurtene på 15-kilometeren, sier Martin Johnsrud Sundby. Her under pressetreffet i forkant av Holmenkollen skifestival 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundbys siste råd til Johannes Høsflot Klæbo før helgens verdenscupavslutning i langrenn var såre enkelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede i kveld starter minitouren i Quebec med sprint. Den bør Klæbo helst vinne. Trønderen har 14 poengs forsprang ned til Aleksandr Bolsjunov foran de tre siste rennene i kampen om verdenscupseieren sammenlagt. Slik verden har sett ut den siste tiden er det i sprint at Klæbo kan tukte russeren.

I distanse er Bolsjunov langt bedre enn Klæbo.

– Vi får bare gjøre det vi kan for å dra opp Johannes til den siste fighten. Sannsynligvis vil sprinten tale til Johannes' fordel, og da må han bruke det mentalt og til å leke litt med ham (Bolsjunov) på de innlagte spurtene på 15-kilometeren i klassisk lørdag, sa Sundby etter helgens renn i Falun.

Sundby er for øvrig ikke med i Canada. Han følte seg sliten og var ikke motivert til å ta turen til verdens største land.

Les også: Sundby og Tønseth på pallen da Bolsjunov vant i Falun

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sundby om Niskanen: – Han kledde av meg

Sulten

– Aleksandr synes å være ekstremt sulten, og vi får prøve å jekke trønderen til å bli like sulten foran den siste helgen. Vedkommende som vinner sammenlagt, vinner vel også verdenscupen sammenlagt, sa Sundby.

Aleksandr Bolsjunov vant årets femmil i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Aleksandr Bolsjunov vant årets femmil i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Klæbo kunne kanskje tenkt seg å hvile han også, ikke minst med tanke hvor uhyre sterk som hans jevngamle konkurrent fra Russland synes å være på tampen av sesongen.

Bolsjunov har vunnet begge de to siste distanserennene og flekket også tenner under den klassiske sprinten i Drammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skøytesprint er kanskje det han er svakest på.

Les også: Bronsevinner Sundby viftet vekk Bolsjunovs kritikk

Klæbo spår knalltøff duell med Bolsjunov

Tett

– Det blir fryktelig tett i Canada. Han får til alt. Han viser at han er den beste løperen på distanse per dags dato, og da er det tungt for oss andre som driver og kriger om den gule trøya med to distanserenn igjen. Jeg må grave veldig dypt i Canada for å ta hjem dette, sa Klæbo.

Sprinten fredag avløses av klassisk fellesstart over 15 kilometer lørdag. Søndag er det 15 kilometer jaktstart i fri teknikk. Løpene går i en park i Quebec, og totalt er det mulig å hente 350 verdenscup i løpet av helgen.