Klæbo spår knalltøff duell med Bolsjunov

Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt på femmila, men er fornøyd med at han klarte å få med seg noen spurtpoeng.
Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt på femmila, men er fornøyd med at han klarte å få med seg noen spurtpoeng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Aleksandr Bolsjunov tok lørdag over sammenlagtledelsen i verdenscupen fra Johannes Høsflot Klæbo. Nordmannen tror han skal få slite med å ta den tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russeren vant lørdagens femmil i Holmenkollen etter spurtoppgjør med tre landsmenn. I tillegg plukket 22-åringen mange bonuspoeng underveis. Dermed tok han fra Klæbo ledertrøya i verdenscupen.

I Kollen ble trønderen sist av de norske med sin 38.-plass. Han ble slått med over seks minutter.

Bolsjunov har 1280 poeng i verdenscupen. Klæbo følger 49 poeng bak. Avstanden ned til tredjemann Sjur Røthe er stor, så det vil stå mellom de to 22-åringene.

Må levere i sprint

Tirsdag er det sprint i Drammen, deretter følger verdenscuphelg i Falun før sesongen avsluttes med en minitour i Canada.

– Det var brutalt å gå der ute. Jeg får heldigvis med meg noen spurtpoeng, og det var planen også. Og så ble det som fryktet tungt på slutten. Det verste er nok kanskje at Bolsjunov tar alt og det ryker poeng, men vi får ny mulighet på tirsdag, sa Klæbo.

22-åringen la til at det er få muligheter for feiltak dersom han skal vinne verdenscupen.

– Sjansen er der, men Bolsjunov viser at han er i kjempeform. Han var fantastisk i VM og viser form igjen i dag. Han er god i hvert eneste skirenn, så skal man kjempe må man levere i alle renn.

Sprinten i Drammen kan bli en nøkkel for Klæbo. Det samme blir naturligvis den avsluttende touren i Canada.

– Jeg tror jeg må ta inn poeng i de sprintene som er igjen, sa han.

Mener det er 50/50

Bolsjunov gir seg selv 50 prosent sjanse for at han sitter igjen med den gule ledertrøya når sesongen er over.

– Jeg skal kjempe til sist slutt, og forhåpentligvis holder det. Det er fortsatt mange løp, og det vil garantert avgjøres mot slutten, sa russeren.

Martin Johnsrud Sundby ble beste nordmann som nummer seks i Holmenkollen lørdag. Han ble også spurt om hvordan han ser på duellen mellom Bolsjunov og Klæbo.

– Det er vel litt pro Bolsjunov nå. De er begge sterke på de avsluttende øvelsene. Johannes har en forse på sprintene, men nå virker Bolsjunov sterk. Johannes må ta seg sammen om han skal vinne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært