Bronsevinner Sundby viftet vekk Bolsjunovs kritikk

Sjur Røthe (til venstre) og Martin Johnsrud Sundby. To gode kamerater på seierspallen.
Sjur Røthe (til venstre) og Martin Johnsrud Sundby. To gode kamerater på seierspallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bronsevinner Martin Johnsrud Sundby (34) ville ikke være med på at han og VM-vinner Sjur Røthe (30) opptrådte usportslig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den langt yngre sølvvinneren Aleksandr Bolsjunov (22) gjorde det meste av grovjobben under tremila og var kritisk til at de to nordmennene ikke ville bidra til å dra underveis. På direkte spørsmål svarte han at de var usportslige.

– Det er alltid greit å kritisere litt når man blir nummer to. Det viste han vel tydelig. Det er realt det. Taktisk var vel jeg og Sjur, eller i hvert fall Sjur, bedre i dette løpet.

– Han mente at han hadde forsøkt å vinke dere fram?

– Sjur tok ansvar på den første skøyterunden, og så tok Aleksandr over ansvaret. Det var en franskmann på 2.-plass som ikke var interessert i å gjøre noe som helst, og så ble det Andrew Musgrave på 2.-plass og han var pinne stiv, forklarte Sundby.

Les også: Mester Røthe skal snakke Iversen til fornuft

Ros

Han roste russeren for innsatsen

– Alle så at Bolsjunov gjorde en stor jobb. Han virket kjempesterk, og jeg tenkte under klassisken at han kommer til å bli fryktelig sterk på 15-kilometeren.

Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby over mål i lørdagens skiathlon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby over mål i lørdagens skiathlon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sundby og Røthe snakket ikke mye med hverandre underveis. Det var ikke nødvendig.

– Vi hadde en felles strategi, og begge visste hva den andre hadde planer om å gjøre. Planen var å ligge bak å spare seg.

– Er det dårlig sportshånd slik russeren hevder?

– Jeg var foran og gjorde tidvis en jobb på klassisken og var med og bidro der. Vi har ulike strategier, og jeg tipper at Bolsjunov prøvde å vinne skirennet han også. Bolsjunov gjorde manns jobb og fikk god hjelp på klassisken.

Aktuelt: Landslagstrener Nossum tok til tårene

Dødt

– Trodde du på seier da du fikk de ti meterne på toppen?

– Nei, jeg så at det var lite og jeg hadde sprinten i hodet. Jeg kjente på toppen at det var helt dødt. Det var ikke som det skulle være. Forholdene spiser nok mer krefter enn det kjennes ut underveis. Jeg synes det gikk fort på de siste klassiskrunden, og så gikk det tidvis halvradig på skøytedelen. Men ikke voldsomt.

Sundby hadde trodd at han skulle ha enda mer å kjøre med.

– Jeg fikk ikke nok meter, men jeg hadde trodd at jeg skulle få nok meter.

Uansett var Sundby fornøyd. Han tok medalje i sitt femte VM på rad.

– Først og fremst er jeg kjempefornøyd med medalje. Det var ikke noe jeg i utgangspunktet hadde forventet. Men jeg er stolt av at jeg kommer hit i min beste form og klarer å levere med en medalje.

Video: Alt du trenger å vite om ski-VM i Seefeld.

Personvernpolicy