Rå Svindal vant igjen

VANT IGJEN: Aksel Lund Svindal fortsetter å imponere. Lørdag vant han i Val Gardena.
VANT IGJEN: Aksel Lund Svindal fortsetter å imponere. Lørdag vant han i Val Gardena. Foto: Armando Trovati / Ap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal fortsetter å imponere. Lørdag tok han en ny verdenscupseier i utfor da han knuste konkurrentene i Val Gardena.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var hans 30. verdenscupseier. Han har herjet i fartsdisiplinene så langt i sesongen, og seieren var hans femte for sesongen. Han har vunnet alle de tre utforrennene.

– Jeg er veldig fornøyd. Selvsagt var det smårusk, men slik skal det være når man gir gass. Da kjører du ikke perfekt. Likevel hadde jeg høy fart i alle partier. Helt rått, sa Svindal til NTB.

– Det var perfekte forhold med blå himmel og ingen vind. Sånne dager er det gøy å kjøre.

Les også: Moan førte an i trippelseier

Svindal seiret 0,43 sekund foran franske Guillermo Fayed og 0,46 foran lagkamerat Kjetil Jansrud. Med lørdagens seier overtok han ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra Marcel Hirscher.

– Jeg tenker ikke mye på Hirscher. Jeg gjør bare min greie, så får vi se hva som skjer.

Svindal reiser videre til storslalåm og parallellstorslalåm i Alta Badia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er tøft program, men jeg har bare tenkt på det som skjer frem til i dag. Jeg har brukt energien på de to rennene «mine». Det jeg eventuelt har til overs for storslalåm blir en bonus, sa han til NTB.

Les også: Svindal like sulten som for ti år siden

Stygt fall

Matthias Mayer falt på ryggen og skadet seg mens Jansrud sto klar på toppen som neste løper. Rennet måtte dermed avbrytes i 20 minutter mens østerrikeren fikk behandling og ble hentet med helikopter.

Jansrud kjørte likevel inn til ledertid, men fire startnummer senere gjorde Svindal sitt superløp, før Fayed splittet den norske duoen. Jansrud var likevel tilfreds.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er veldig fornøyd. Det har vært en god helg for meg. Selvsagt er det morsommere å vinne enn å bli nummer tre, men Aksel er supersterk. Han fortsetter å vise vei, sa Jansrud til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksander Aamodt Kilde greide ikke å følge opp fredagens pallplass. Han var et stykke bak på passeringstidene da han kjørte ut.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til 45.-plass, slått av Svindal med 3,27 sekunder.

Svindal vant super-G-rennet i Val Gardena fredag, da Jansrud og Kilde sørget for norsk trippelseier.

Les også: Kong Aksel av Lake Louise er tilbake

Berget av pute

Mayer, som ble nummer fire fredag, var ved bevissthet da han ble fraktet ut av løypa etter sitt fall. For første gang ble «kollisjonsputen» som alpinistene denne sesongen er utstyrt med, utløst i et fall.

Rapportene fra sykehuset forteller at Mayer har fått en kraftig smell i brystbeinet, men kollisjonsputen skal ha spart ham fra alvorligere skader.

Les også: Svindals «villeste» seier