Åpen for alle - alltid

Lund Svindal vant på nytt i Lake LouiseSvindal like sulten som for ti år siden

Aksel Lund Svindal vant super G-rennet i Lake Louise. Foto: Sergei Belski (USA TODAY Sports / Reuters / NTB scanpix)
Aksel Lund Svindal vant super G-rennet i Lake Louise. Foto: Sergei Belski (USA TODAY Sports / Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal vant sin aller førte verdenscuptriumf i Lake Louise for ti år siden. Søndag gikk han til topps for 27. gang og tok sin åttende seier i den canadiske bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette var en ekstremt deilig seier. Det var godt å kjøre på seg litt selvtillit både lørdag og nå søndag. Nå ser jeg virkelig frem til å fortsette i Beaver Creek neste helg. Der starter jeg med blanke ark og ser nye muligheter, sa Svindal til NTB via trener Trond Mæland.

I super G-rennet gjorde han som i lørdagens utforrenn, kjørte inn til seier. Han var ett hundredel foran italienske Peter Fill lørdag. Søndag var marginen ned til toeren litt større. Da skilte det 35 hundredeler ned til østerrikeren Matthias Mayer.

– Dette var et nytt stort løp av Svindal. Han presterte nok en gang veldig solid, kommenterte sportssjef Claus J. Ryste overfor NTB etter nok en triumf i «norskebakken» i den canadiske villmarken.

– Svindal kjørte smart, og han traff på de riktige stedene. Dessuten klarte han å dra med seg masse fart ut på flaten like før mål, la sportssjefen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kom bra i gang på toppen og hadde en veldig god følelse. Så gjorde jeg en liten feil, omtrent på samme sted som lørdag, men jeg hentet meg fort inn igjen og fikk tilbake godfølelsen i det nederste partiet, forklarte Svindal.

Tredjeplassen søndag gikk til Peter Fill, mens Kjetil Jansrud ikke hang helt med på slutten og endte som nummer syv. Den siste norske deltakeren, Alexander Aamodt Kilde tok en overbevisende 10.-plass, hans neste beste verdenscupplassering i super G.

Mental styrke

Sportssjef Ryste la ikke skjul på at han er mektig imponert over Svindal. Han kommer tilbake på topp etter å ha vært ute et år med akillesskade. Han har bevist at han er den ubestridte kongen av Lake Louise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har merket på treningene vi har gjennomført at han har vært veldig sulten, minst like mye som før. Han går til oppgaven med livets lyst, for å si det slik, og han har en mental styrke ikke mange har, sa Ryste videre til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svindal har kommet tilbake fra skade også tidligere, men denne gangen gjør han det på en enda mer overbevisende måte. Synd det ikke er mesterskap i alpint i år.

– Aksel er unik. Han er best når det gjelder. Dessuten trives han godt i Lake Louise. Dette har vært en fantastisk helg, slo Claus J. Ryste fast.

Ikke heldig

Kjetil Jansrud gjorde det samme i fjor som Aksel Lund Svindal har gjort i år. Han tok begge seirene i fartsåpningen. I år har han ikke hatt marginene med seg på samme måte.

– Jeg synes kjøringen min var grei i dette rennet, og jeg synes ikke det skjedde stort der det gikk fra bratt til flatt på slutten, men jeg har ikke den nødvendige toppfarten inne, sa Jansrud til NTB etter super G-rennet.

Han la til at han er litt usikker på hvordan han skal justere inn det og hva som er årsaken. Det er snakk om bagateller, for han var best på to av de tre treningsomgangene i utfor og tok annenplassen i den tredje omgangen.

– Det gjelder bare å kjøre på videre. Fortsatt mangler jeg litt, men kjøringen min var delvis bedre i dag enn lørdag, slo Jansrud fast overfor NTB.

Les også: Kong Aksel av Lake Louise er tilbake