Meny

Svindal vant med ett hundredelssekund:

Kong Aksel av Lake Louise er tilbake

Aksel Lund Svindal vant verdenscuprennet i utfor i Lake Louise lørdag. Foto: Eric Bolte (USA TODAY Sports / NTB scanpix)
Aksel Lund Svindal hadde marginene på sin side og tok sin syvende seier i Lake Louise lørdag. Han slo italieneren Peter Fill med et hundredel.

– Jeg har sagt at den viktigste seieren min i år kan jeg vinne her, for da vet jeg at jeg er tilbake der jeg var før jeg ble skadd, sa Svindal til NTB etter den siste treningsomgangen fredag.

Og han er tilbake 699 dager etter at han vant sin forrige verdenscupseier og etter et års opphold på grunn av røket akillessene. Han hadde en første-, en annen- og en femteplass i de tre treningsomgangene, men da det gjaldt som mest knallet han til og tok seieren med minst mulig margin.

Italieneren Peter Fill var et hundredel bak, mens amerikanske Travis Ganong endte på tredjeplass. Han ble slått med 36 hundredeler. Ingen av dem kunne hamle opp med kongen av den canadiske skimetropolen.

Kjetil Jansrud, som vant to av de tre treningsomgangene, skuffet og endte som nummer ni. Han var 77 hundredeler bak Svindal.

Ikke optimalt

– Jeg må slå fast at Aksel Lund Svindal ikke kjørte noe optimalt løp. Det var en del smårusk her og der, slo sportssjef Claus J. Ryste fast etter at seieren var sikret.

– Dette var en veldig bra dag for Aksel. Han var litt ute her og der, men risikerte det som var nødvendig og gikk for seieren. Han satset maksimalt og holdt farten. Han var kompakt, også der han ble slått litt ut av det. Jo, det viser styrke, sa Ryste til NTB.

Svindal tok sin aller første verdenscupseier i karrieren nettopp i Lake Louise. Det var i 2005, da han gikk til topps i super G. For to år siden sikret han også seier i denne traseen, mens Kjetil Jansrud førte den gode norske tradisjonen videre i denne bakken med to seirer av to mulige i fjor.

– Det er små marginer som skiller i Lake Louise. Det er nødvendig å treffe skikkelig for å kunne kjøre rent, mente Ryste.

Dårlig start

– Jeg fikk en dårlig start, men jeg tror ikke det var hele forklaringen på at jeg ikke gjorde det bedre, sa Kjetil Jansrud til NTB. Han var naturlig nok skuffet etter bare å ha kjørt inn til niendeplass. Forhåpningene var større enn som så etter å ha dominert på gjennomkjøringene.

Jansrud var uheldig og ble slått ut av det to ganger helt på toppen. Han klarte aldri å komme helt inn i det igjen.

– Jeg har ikke snakket med noen, mens bare sett rennet på fjernsyn, og jeg tror nok Kjetil ble litt varm i toppen etter de to slagene som slo ham litt ut av det på toppen, sa Ryste til NTB.

Han mente kjøringen til Jansrud ble litt uryddig da han skulle å gi på for å ta igjen det tapte.

– De to utslagene han hadde kostet nok veldig mye tid, for slike feil kan være kostbare i traseen i Lake Louise, sa sportssjef Claus J. Ryste.

Aleksander Aamodt Kilde startet som en av de siste, men klarte likevel, å kjøre inn til en flott 15.-plass.

Mennene skal kjøre super G i den samme traseen søndag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus