Clinton: – Jeg har det bra

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton var torsdag tilbake i valgkampen etter flere dager med lungebetennelse. Hun bedyret at hun har det bra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton uttalte seg kort til reportere som var med henne på flyet til Greensboro i North Carolina, der hun torsdag skulle opptre for første gang etter at hun ble syk forrige søndag.

– Velkommen tilbake, sa en glad Clinton til reporterne på flyet.

Hun ble spurt om hvordan hun har det, og svarte at hun hadde det bra.

Bakgrunn: Clinton avlyser California-tur på grunn av helsen

– Brukte tiden godt

Hun ventet med å uttale seg ytterligere før hun sto på talerstolen i Greensboro, der hun skulle snakke om sin forpliktelse overfor barn og familier.

Der sa Clinton at hun brukte tiden godt de tre dagene hun holdt seg hjemme i New York. Hun omtaler disse dagene som «en gave», og sier hun brukte tiden på å snakke med gamle venner, leke med hundene sine og reflekterte rundt retningen hun ønsker for USA.

– Selv jeg må innrømme at kanskje litt hvile har gjort meg godt, sier Clinton.

Les også: Trumps lege:– Han tar medisiner og er overvektig

Helse og høy alder

Onsdag uttalte Clintons personlige lege Lisa Bardack at presidentkandidatens lungebetennelse var mild og ikke smittsom. Clintons helse er god og hun er skikket til å bli USAs neste president, uttalte legen.

Torsdag var det Republikanernes presidentkandidat Donald Trumps lege Harold N. Bornsteins tur. Bornstein omtalte 70-åringens helse som «utmerket», men viste til at presidentkandidaten tar kolesterolsenkende medikamenter og er overvektig.

Trump har så langt gitt ut langt mindre helseinformasjon enn Clinton. Clinton ble kritisert tidligere i uken i kjølvannet av at hun plutselig ble dårlig under et arrangement søndag.

Clinton og Trump er blant de eldste kandidatene som har stilt opp i amerikanske presidentvalgkamper.

Les også: Clinton: – Jeg trodde ikke det skulle bli en stor greie

Uheldige episoder

– Clinton har hatt to uheldige episoder den siste uka, sier Minerva-blogger Jan Arild Snoen. Lørdag måtte hun beklage at hun hadde stemplet halvparten av Trumps tilhengere som rasister, sexister, homofobe, fremmedfiendtlige eller islamofober.

– Det kan man mene, men en presidentkandidat burde ikke si det, mener Snoen.

Clintons andre blemme var at det tok så lang tid før offentligheten fikk noen informasjon om lungebetennelsen hun hadde pådratt seg, heller ikke da hun forlot en minneseremoni ved Ground Zero søndag.

– Det er ikke så mye at det skjedde, men hvordan det ble håndtert. Informasjonen kom for sent og styrker oppfatningen om at Clinton holder tilbake informasjon, sier han.

Les også: Rykter og spekulasjoner om Clintons og Trumps helse

Dødt løp

Clintons popularitet på meningsmålingene har sunket jevnt siden hun var på topp i sommer.

Den siste meningsmålingen viser dødt løp mellom dem. Det kan skyldes strategien til den nye valgkamplederen hans, mener USA-ekspert Alf Tomas Tønnessen.

– Det virker som flere setter pris på den nye stilen hans der han holder seg til manus, sier Tønnessen til NTB. Han trekker også frem Trumps Mexico-besøk som positivt for velgernes inntrykk av ham.

Les også: Lege: – Clinton har lungebetennelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært