Clinton avlyser California-tur på grunn av helsen

Meldingen om at demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har pådratt seg en lungebetennelse vekker blandede reaksjoner hos folket. Se video i vinduet over.

Presidentkandidat Hillary Clinton avlyser en planlagt reise til California denne uken av hensyn til helsen, opplyser valgkampapparatet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 68-årige presidentkandidatens lungebetennelse ble oppdaget i forbindelse med en helsesjekk fredag. Før det hadde Clinton vært plaget av «allergirelatert hoste».

– Hun fikk antibiotika og ble rådet til å hvile, skrev Clintons lege Lisa R. Bardack i en uttalelse. Hun la til at Clinton kom seg etter å ha fått gjenopprettet væskebalansen.

Presidentkandidaten måtte søndag forlate et arrangement i anledning 15-årsdagen for terrorangrepene i New York, og det var i denne forbindelsen at hun så ut til å snuble på vei inn i bilen. Da fortalte valgkampteamet at hun hadde vært overopphetet og dehydrert, og dro hjem til datterens leilighet for å hente seg inn.

– Clinton reiser ikke til California mandag eller tirsdag, opplyste talsmann Nick Merrill.

Kollapsen skjedde like etter at Trump-tilhengere hadde sådd tvil om Clintons helse, noe hun selv hadde avvist som konspirasjonsteorier.

– Offentliggjør helseopplysninger

Clintons helsetilstand har lenge vært et tema i USA. Allerede i 2012 ble det hevdet at hun hadde helseproblemer, da hun mot slutten av sin tid som utenriksminister besvimte og pådro seg hjernerystelse grunnet et magevirus.

Legene fortalte da at de hadde funnet en blodansamling i Clintons hjerne, og at hun midlertidig så dobbelt, men hun ble senere erklært frisk.

Trump har tidligere hevdet at Clinton ikke har «den mentale eller fysiske styrken til å ta opp kampen mot IS», men har vært uvanlig stille fra motstanderens leir etter nyheten om Clintons avlysning.

En valgforsker anbefaler Clinton-leiren å være proaktiv, ettersom det ventes nye angrep mot 68-åringen på grunn av hennes fysiske tilstand.

– De bør legge fram papirer om Clintons helse. Vi har ikke hørt noe særlig, bare en kort beskjed fra legen hennes, sier Larry Sabato fra universitetet i Virginia, og anbefaler Trump å gjøre det samme.

Les mer: Clinton ble uvel under minnemarkering i New York

Viktige dager

Lungebetennelsen betyr en pause etter seks uker med et svært hektisk program, blant annet for å skaffe penger til valgkampen.

Det er imidlertid mye som skal skje også de neste dagene, og 68-åringen har blant annet en tur til Las Vegas på planen onsdag.

– Det Clintons valgkampteam bør gjøre i løpet av de neste par dagene er å vise at hun er frisk og vital. Hun må være på en haug med arrangementer, og virke energisk, sier politisk ekspert Jennifer Lawless fra universitetet i Washington.

Allerede om to uker møter hun sin republikanske motkandidat Donald Trump til sin første debatt i valgkampen.

En fersk meningsmåling gjennomført av ABC News og Washington Post viser at Clinton leder med 46 mot Trumps 41 prosent.

Les mer: Lege: – Clinton har lungebetennelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært