Durek Verrett skal ha fått kongens ja til frierplaner med prinsesse Märtha Louise

<p>Opprinnelig var planene å be om prinsessens hånd da kjæresteparet skulle på ferie til Hawaii i februar i år, men da nyheten om Ari Behns bortgang kom 1. juledag i 2019, ble forlovelsen lagt på is. Her er prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett under en felles seminar-reise til København.</p>
Opprinnelig var planene å be om prinsessens hånd da kjæresteparet skulle på ferie til Hawaii i februar i år, men da nyheten om Ari Behns bortgang kom 1. juledag i 2019, ble forlovelsen lagt på is. Her er prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett under en felles seminar-reise til København. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Har bedt kong Harald og dronning Sonja om samtykke til å inngå forlovelse med prinsesse Märtha Louise.

Prinsessens kjæreste har lenge ønsket å formalisere forholdet til kongeparets datter. Nå varsler han at frieriet snart vil finne sted.

Det er i et intervju med magasinet Vanity Fair at Durek Verrett (45) og prinsessen røper den forestående nyheten.

De bekrefter at kongeparet allerede skal ha gitt klarsignal til frieriet og at foreldrene ikke skal ha innvendinger mot dette.

Opprinnelig var planene å be om prinsessens hånd da kjæresteparet skulle på ferie til Hawaii i februar i år, men da nyheten om Ari Behns bortgang kom 1. juledag i 2019, ble frierplanene lagt på is.

– Det er ingen offisiell forlovelse, nei

Carina Scheele Carlsen, som er talskvinne for prinsesse Märtha Louise, sier til VG at frieriet ennå ikke har funnet sted.

– Det er ingen offisiell forlovelse, nei.

I intervjuet med Vanity Fair, som skal ha vært gjennomført over en periode på ett og et halvt år, forteller prinsesse Märtha Louise om morens første spontane reaksjon da hun fortalte om sin nye kjæreste.

– Jeg vet ikke om jeg kan si så mye mer om det, for å være ærlig. Det er vanskelig. Her i USA er man mer åpne for det. I Norge er det veldig kontroversielt. Jeg kunne vært sammen med en direktør eller noen andre, men en sjaman: Det er ekstremt utenfor boksen. Det er sprøtt, forteller hun til magasinet.

Prinsessen sier at kongeparet trengte tid for å akseptere hennes valg av kjæreste, mens Verrets familie ganske raskt applauderte forholdet.

– Jeg velger av kjærlighet. Og det er det

Prinsessen har tidligere gitt uttrykk for sin store kjærlighet, blant annet på Instagram.

– Når du har møtt din tvillingsjel, så bare vet du det. Jeg har vært heldig nok til å møte min. Det er ikke opp til deg å velge for meg eller å dømme meg. Jeg velger ikke mannen min for å tilfredsstille deg eller normene eller boksene du har valgt å sette meg i. Jeg velger av kjærlighet. Og det er det, skrev prinsessen.

Slottet har så langt ikke kommentert nyheten om den forestående forlovelsen.

Les også: Durek avslører fremtidsplaner med Märtha – vil bo sammen i USA

Video: Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet

Personvernpolicy