Etterretningskilder: Russiske elitesoldater øver på norsk territorium

<p>– Russiske militære enheter har gjennomført rekognosering på fastlands-Norge av paramilitært personell i sivil bekledning, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter. På bildet er tungt bevæpnede Spetsnaz-styrker i aksjon under tidligere utenriksminister Knut Vollebæks besøk i Tsjetsjenia i desember 1999. Foto: Lise Åserud, SCANPIX</p>
– Russiske militære enheter har gjennomført rekognosering på fastlands-Norge av paramilitært personell i sivil bekledning, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter. På bildet er tungt bevæpnede Spetsnaz-styrker i aksjon under tidligere utenriksminister Knut Vollebæks besøk i Tsjetsjenia i desember 1999. Foto: Lise Åserud, SCANPIX Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Amerikanske spionfly skal de siste dagene ha fanget opp bevegelser av det de mener er russiske spesialstyrker i aksjon på Svalbard.

De russiske elitesoldatene skal ha utført rekognosering mot nøkkelobjekter og kritisk infrastruktur, samt utplassert tekniske monitoreringssystemer og sensorplattformer, skriver aldrimer.no.

Hverken Forsvarsdepartementet eller Etterretningstjenesten har uttalt seg offentlig om saken, men skal være kjent med den nye russiske aktiviteten.

– Fullstendig uakseptabelt

En av Norges fremste eksperter på sikkerhets- og forsvarspolitikk, internasjonale militære operasjoner, sivil-militære relasjoner og cybersikkerhet, kommenterer de nye etterretningsopplysningene slik:

– Dersom dette medfører riktighet, er det svært oppsiktsvekkende, og fullstendig uakseptabelt fra et norsk perspektiv. Det illustrerer i så fall også viktigheten av god etterretning, militær tilstedeværelse i nord, og rask responstid. Slik aktivitet, om den har forekommet, må det responderes på slik at det ikke blir en normal aktivitet, sier seniorforsker og leder for forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar i Nupi, Karsten Friis, til ABC Nyheter.

Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. (Google map)
Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. (Google map)

Ifølge PST er etterretningsvirksomheten mot Norge fra enkelte fremmede stater høy og representerer en «vedvarende trussel» mot norske interesser.

Aktuelt: Ni russiske militærfly fløy langs norskekysten

Bakgrunn: Russiske øvelser tettere på Svalbard enn tidligere

Norsk suverenitet – demilitarisert sone

Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. I 1925 ble Svalbard innlemmet som en fullstendig del av kongeriket Norge.

Svalbardloven, som ble gjort gjeldende fra 1925, etablerte Svalbard som en økonomisk frisone og demilitarisert sone.

I dag er Store Norske Spitsbergen Grubekompani og det russiske Trust Arktikugol de eneste gjenværende gruveselskapene som driver kulldrift på Svalbard.

Stortinget bestemte høsten 2017 at Store Norske Spitsbergen Grubekompani skulle avslutte gruveaktiviteten i Svea og Lunckefjell, men driften av Gruve 7 skal fortsette til den er tømt i anslagsvis 2040.

Fakta om Svalbard

* Øygruppe i Arktis, mellom 74 og 81 grader nord.

* Arealet på 61.022 kvadratkilometer utgjør 16 prosent av Norge.

* 2.210 innbygger (2017)

* Oppdaget av Willem Barentsz i 1596 og har siden levert ulike råvarer til Europa

* Den internasjonale hvalfangsten foregikk på 1600- og 1700-tallet, motivert av gode priser på spekkolje og hvalbarder.

* Pomorene fra Russland drev med verdifull overvintringsfangst fra 1700 til 1850: Hvalrosstenner, spekkolje og hvalrosshud, pelsverk, dun, rein, sel, fugl, egg og vinterpels fra isbjørn og rev.

* Fra 1850 overtok nordmenn mye av fangsten og samtidig startet forskning og ekspedisjoner.

* Forskningen avslørte kullressurser, og med gode priser startet bergverksdriften fra rundt år 1900.

* Det var også kortvarig gruvedrift på fosfor, gull, sink, bly, kobber, gips og marmor.

* Longyearbyen ble grunnlagt av amerikaneren John Munroe Longyear i 1906 på 78ºN og er i dag et moderne familiesamfunn.

* Byen har skole, barnehager, universitetssenter, lokalavis, butikker, restauranter, sykehus og kirke.

* Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. I 1925 ble Svalbard innlemmet som en fullstendig del av kongeriket Norge.

(Kilder: Sysselmannen på Svalbard )

Les også: Norge kan ikke stole på Nato-støtte

– Paramilitært personell i sivil bekledning

Nå kommer det urovekkende meldinger om russisk militær aktivitet inne på norsk jord.

Overvåkingsfly fra blant annet det amerikanske flyvåpenet skal ha innhentet dokumentasjon som viser at Russland i disse dager driller militært personell i operasjoner på norsk territorium.

Satellittstasjonen SvalSat på Svalbard skal ha vært et særskilt mål for den russiske Nordflåten, som nå gjennomfører øvelser i havområdet mellom Svalbard og Franz Josef Land. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Satellittstasjonen SvalSat på Svalbard skal ha vært et særskilt mål for den russiske Nordflåten, som nå gjennomfører øvelser i havområdet mellom Svalbard og Franz Josef Land. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge aldrimer.no, en uavhengig nettavis med fokus på Norges forsvarsevne og sikkerhet, skal kilder både i Forsvaret og blant Norges nærmeste allierte forsvars- og etterretningskilder, bekrefte at Russland har sendt sine aller beste soldater, de såkalte Spetsnaz-styrkene, til Svalbard for å trene på ulike sabotasjeoppdrag og krigsscenario.

— Taktiske innsatsgrupper fra russisk side har gjennomført militære operasjoner inne på Svalbard samtidig som russiske militære enheter også har gjennomført spesiell rekognosering på fastlands-Norge av paramilitært personell i sivil bekledning, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter, til aldrimer.no.

Operasjonene skal i hovedsak ha skjedd i ly av mørket på sen kvelds- eller nattestid.

Kan bære atomvåpen

Ifølge The Barents Observer skal Russland under den pågående øvelsen i Barentshavet blant annet ha tatt i bruk flere landgangsfartøy, antiubåtfartøy og andre marine, offensive styrker.

Øvelsen skal også ha inkludert skyting med antiluftskyts, samt det ballistiske rakettsystemet Kinzhal, som i en skarp situasjon kan bære atomvåpen.

Den russiske Nordflåten har også omtalt øvelsen. Her kommer det frem at de russiske styrkene også trener på elektronisk krigføring.

Les også: HV-sjefen: – Norge er ikke en naiv nasjon

Strategisk beliggenhet

Svalbard ligger nord for Fastlands-Europa, omtrent midt mellom Fastlands-Norge og Nordpolen. Øygruppen har en strategisk viktig beliggenhet i tilfelle en skarp konflikt, ikke minst med tanke på kontroll med havområdene rundt Svalbard og eventuell tilførsel av allierte styrker i en krisesituasjon.

Spetsnaz-styrkene skal ha vært operative i forbindelse med en omfattende militærøvelse i Barentshavet. Ifølge allierte kilder skal russerne ha tatt i bruk spesialubåten av typen P-650 «Midget», som skal være spesialdesignet for skjult innsetting av spesialstyrker.

Sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Morten Haga Lunde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Morten Haga Lunde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Spetsnaz er spesialtrente militære avdelinger i det russiske forsvaret. Disse elitesoldatene har spisskompetanse om sabotasje mot sivile og militære mål, etterretningstjeneste, anti-terrorisme, likvidasjon av nøkkelpersoner og operasjoner bak fiendens linjer.

Den russiske ambassaden i Oslo har foreløpig ikke kommentert de nye etterretningsopplysningene om at russiske spesialstyrker opererer på Svalbard.

Les også: Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise

Trener på å kutte kabler mellom Svalbard og fastlands-Norge

Styrker fra den russiske marinen, som nå er operative i havområdet mellom Svalbard og Franz Josef Land, skal blant annet blant annet ha trent på sabotasje mot norske installasjoner.

Ett av disse oppdragene skal være å kutte kabelforbindelsen mellom Svalbard og Fastlands-Norge, som vil være av sentral betydning i en eventuell konflikt.

Pro-russisk milits holder vakt utenfor militærbasen i Perevalne på Krim-halvøya 20. mars 2014. I Bakgrunnen ukrainske soldater bak hovedporten. Ifølge Forsvaret operative hovedkvarter må russernes økte aktiviteter i nordområdene sees i lys av det som skjedde på Krim. Foto: Vadim Ghirda / AP
Pro-russisk milits holder vakt utenfor militærbasen i Perevalne på Krim-halvøya 20. mars 2014. I Bakgrunnen ukrainske soldater bak hovedporten. Ifølge Forsvaret operative hovedkvarter må russernes økte aktiviteter i nordområdene sees i lys av det som skjedde på Krim. Foto: Vadim Ghirda / AP

– Et nytt kapittel skrives nå med tanke på aktivitet i nordområdene. Det som skjer nå på Frans Josefs land, føyer seg inn i det bildet vi har fått av Russlands aktiviteter de siste årene. Vi har våre metoder for å følge med på samme måte som russerne følger med på oss, sier talsperson ved Forsvaret operative hovedkvarter (FOH), Major Elisabeth Eikeland, til Forsvarets Forum.

Hun ser russernes intensiverte øvelsesaktivitet i lys av det som skjedde på Krim-halvøya i 2014.

Ifølge sjef for den norske Etterretningstjenesten, generalmajor Morten Haga Lunde, er det en prioritert oppgave for E-tjenesten å følge den russiske militære aktiviteten i Norges nærområder og Arktis.

PS: Ingen ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) ønsker å uttale seg om denne saken. ABC Nyheter har forsøkt å innhente kommentarer fra andre relevante kilder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:34 USAs energiminister går av00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag
Siste nytt
00:34VerdenUSAs energiminister går av00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag
Populært