Etterretningskilder: Russiske elitesoldater øver på norsk territorium

<p>– Russiske militære enheter har gjennomført rekognosering på fastlands-Norge av paramilitært personell i sivil bekledning, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter. På bildet er tungt bevæpnede Spetsnaz-styrker i aksjon under tidligere utenriksminister Knut Vollebæks besøk i Tsjetsjenia i desember 1999. Foto: Lise Åserud, SCANPIX</p>
– Russiske militære enheter har gjennomført rekognosering på fastlands-Norge av paramilitært personell i sivil bekledning, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter. På bildet er tungt bevæpnede Spetsnaz-styrker i aksjon under tidligere utenriksminister Knut Vollebæks besøk i Tsjetsjenia i desember 1999. Foto: Lise Åserud, SCANPIX Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Amerikanske spionfly skal de siste dagene ha fanget opp bevegelser av det de mener er russiske spesialstyrker i aksjon på Svalbard.

De russiske elitesoldatene skal ha utført rekognosering mot nøkkelobjekter og kritisk infrastruktur, samt utplassert tekniske monitoreringssystemer og sensorplattformer, skriver aldrimer.no.

Hverken Forsvarsdepartementet eller Etterretningstjenesten har uttalt seg offentlig om saken, men skal være kjent med den nye russiske aktiviteten.

– Fullstendig uakseptabelt

En av Norges fremste eksperter på sikkerhets- og forsvarspolitikk, internasjonale militære operasjoner, sivil-militære relasjoner og cybersikkerhet, kommenterer de nye etterretningsopplysningene slik:

– Dersom dette medfører riktighet, er det svært oppsiktsvekkende, og fullstendig uakseptabelt fra et norsk perspektiv. Det illustrerer i så fall også viktigheten av god etterretning, militær tilstedeværelse i nord, og rask responstid. Slik aktivitet, om den har forekommet, må det responderes på slik at det ikke blir en normal aktivitet, sier seniorforsker og leder for forskningsgruppen for sikkerhet og forsvar i Nupi, Karsten Friis, til ABC Nyheter.

Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. (Google map)
Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. (Google map)

Ifølge PST er etterretningsvirksomheten mot Norge fra enkelte fremmede stater høy og representerer en «vedvarende trussel» mot norske interesser.

Aktuelt: Ni russiske militærfly fløy langs norskekysten

Bakgrunn: Russiske øvelser tettere på Svalbard enn tidligere

Norsk suverenitet – demilitarisert sone

Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. I 1925 ble Svalbard innlemmet som en fullstendig del av kongeriket Norge.

Svalbardloven, som ble gjort gjeldende fra 1925, etablerte Svalbard som en økonomisk frisone og demilitarisert sone.

I dag er Store Norske Spitsbergen Grubekompani og det russiske Trust Arktikugol de eneste gjenværende gruveselskapene som driver kulldrift på Svalbard.

Stortinget bestemte høsten 2017 at Store Norske Spitsbergen Grubekompani skulle avslutte gruveaktiviteten i Svea og Lunckefjell, men driften av Gruve 7 skal fortsette til den er tømt i anslagsvis 2040.

Fakta om Svalbard

* Øygruppe i Arktis, mellom 74 og 81 grader nord.

* Arealet på 61.022 kvadratkilometer utgjør 16 prosent av Norge.

* 2.210 innbygger (2017)

* Oppdaget av Willem Barentsz i 1596 og har siden levert ulike råvarer til Europa

* Den internasjonale hvalfangsten foregikk på 1600- og 1700-tallet, motivert av gode priser på spekkolje og hvalbarder.

* Pomorene fra Russland drev med verdifull overvintringsfangst fra 1700 til 1850: Hvalrosstenner, spekkolje og hvalrosshud, pelsverk, dun, rein, sel, fugl, egg og vinterpels fra isbjørn og rev.

* Fra 1850 overtok nordmenn mye av fangsten og samtidig startet forskning og ekspedisjoner.

* Forskningen avslørte kullressurser, og med gode priser startet bergverksdriften fra rundt år 1900.

* Det var også kortvarig gruvedrift på fosfor, gull, sink, bly, kobber, gips og marmor.

* Longyearbyen ble grunnlagt av amerikaneren John Munroe Longyear i 1906 på 78ºN og er i dag et moderne familiesamfunn.

* Byen har skole, barnehager, universitetssenter, lokalavis, butikker, restauranter, sykehus og kirke.

* Ifølge Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 er den arktiske øygruppen under norsk suverenitet. I 1925 ble Svalbard innlemmet som en fullstendig del av kongeriket Norge.

(Kilder: Sysselmannen på Svalbard )

Les også: Norge kan ikke stole på Nato-støtte

– Paramilitært personell i sivil bekledning

Nå kommer det urovekkende meldinger om russisk militær aktivitet inne på norsk jord.

Overvåkingsfly fra blant annet det amerikanske flyvåpenet skal ha innhentet dokumentasjon som viser at Russland i disse dager driller militært personell i operasjoner på norsk territorium.

Satellittstasjonen SvalSat på Svalbard skal ha vært et særskilt mål for den russiske Nordflåten, som nå gjennomfører øvelser i havområdet mellom Svalbard og Franz Josef Land. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Satellittstasjonen SvalSat på Svalbard skal ha vært et særskilt mål for den russiske Nordflåten, som nå gjennomfører øvelser i havområdet mellom Svalbard og Franz Josef Land. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ifølge aldrimer.no, en uavhengig nettavis med fokus på Norges forsvarsevne og sikkerhet, skal kilder både i Forsvaret og blant Norges nærmeste allierte forsvars- og etterretningskilder, bekrefte at Russland har sendt sine aller beste soldater, de såkalte Spetsnaz-styrkene, til Svalbard for å trene på ulike sabotasjeoppdrag og krigsscenario.

— Taktiske innsatsgrupper fra russisk side har gjennomført militære operasjoner inne på Svalbard samtidig som russiske militære enheter også har gjennomført spesiell rekognosering på fastlands-Norge av paramilitært personell i sivil bekledning, sier en alliert forsvarskilde med tilgang til høyt graderte etterretningsrapporter, til aldrimer.no.

Operasjonene skal i hovedsak ha skjedd i ly av mørket på sen kvelds- eller nattestid.

Kan bære atomvåpen

Ifølge The Barents Observer skal Russland under den pågående øvelsen i Barentshavet blant annet ha tatt i bruk flere landgangsfartøy, antiubåtfartøy og andre marine, offensive styrker.

Øvelsen skal også ha inkludert skyting med antiluftskyts, samt det ballistiske rakettsystemet Kinzhal, som i en skarp situasjon kan bære atomvåpen.

Den russiske Nordflåten har også omtalt øvelsen. Her kommer det frem at de russiske styrkene også trener på elektronisk krigføring.

Les også: HV-sjefen: – Norge er ikke en naiv nasjon

Strategisk beliggenhet

Svalbard ligger nord for Fastlands-Europa, omtrent midt mellom Fastlands-Norge og Nordpolen. Øygruppen har en strategisk viktig beliggenhet i tilfelle en skarp konflikt, ikke minst med tanke på kontroll med havområdene rundt Svalbard og eventuell tilførsel av allierte styrker i en krisesituasjon.

Spetsnaz-styrkene skal ha vært operative i forbindelse med en omfattende militærøvelse i Barentshavet. Ifølge allierte kilder skal russerne ha tatt i bruk spesialubåten av typen P-650 «Midget», som skal være spesialdesignet for skjult innsetting av spesialstyrker.

Sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Morten Haga Lunde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Sjef for Etterretningstjenesten, generalløytnant Morten Haga Lunde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Spetsnaz er spesialtrente militære avdelinger i det russiske forsvaret. Disse elitesoldatene har spisskompetanse om sabotasje mot sivile og militære mål, etterretningstjeneste, anti-terrorisme, likvidasjon av nøkkelpersoner og operasjoner bak fiendens linjer.

Den russiske ambassaden i Oslo har foreløpig ikke kommentert de nye etterretningsopplysningene om at russiske spesialstyrker opererer på Svalbard.

Les også: Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise

Trener på å kutte kabler mellom Svalbard og fastlands-Norge

Styrker fra den russiske marinen, som nå er operative i havområdet mellom Svalbard og Franz Josef Land, skal blant annet blant annet ha trent på sabotasje mot norske installasjoner.

Ett av disse oppdragene skal være å kutte kabelforbindelsen mellom Svalbard og Fastlands-Norge, som vil være av sentral betydning i en eventuell konflikt.

Pro-russisk milits holder vakt utenfor militærbasen i Perevalne på Krim-halvøya 20. mars 2014. I Bakgrunnen ukrainske soldater bak hovedporten. Ifølge Forsvaret operative hovedkvarter må russernes økte aktiviteter i nordområdene sees i lys av det som skjedde på Krim. Foto: Vadim Ghirda / AP
Pro-russisk milits holder vakt utenfor militærbasen i Perevalne på Krim-halvøya 20. mars 2014. I Bakgrunnen ukrainske soldater bak hovedporten. Ifølge Forsvaret operative hovedkvarter må russernes økte aktiviteter i nordområdene sees i lys av det som skjedde på Krim. Foto: Vadim Ghirda / AP

– Et nytt kapittel skrives nå med tanke på aktivitet i nordområdene. Det som skjer nå på Frans Josefs land, føyer seg inn i det bildet vi har fått av Russlands aktiviteter de siste årene. Vi har våre metoder for å følge med på samme måte som russerne følger med på oss, sier talsperson ved Forsvaret operative hovedkvarter (FOH), Major Elisabeth Eikeland, til Forsvarets Forum.

Hun ser russernes intensiverte øvelsesaktivitet i lys av det som skjedde på Krim-halvøya i 2014.

Ifølge sjef for den norske Etterretningstjenesten, generalmajor Morten Haga Lunde, er det en prioritert oppgave for E-tjenesten å følge den russiske militære aktiviteten i Norges nærområder og Arktis.

PS: Ingen ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) ønsker å uttale seg om denne saken. ABC Nyheter har forsøkt å innhente kommentarer fra andre relevante kilder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:39 – Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 Ny studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48 Lørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Aps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51 – Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Forsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico
Siste nytt
22:39Politikk– Viktigst å gjøre opp, ikke å være navlebeskuende og granske oss selv22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06VerdenNy studie advarer: Insektapokalypse truer alt liv på jorden21:48NorgeLørenskog-saken: Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01MotorSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorAps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51Reise– Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenForsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico
Populært