Etterlyser Plan B dersom Norge ikke lenger kan stole på USA i en krise

<p>Soldater fra US Marines under NATO-øvelsen Trident Juncture, som samlet 50.000 allierte soldater fra en rekke NATO-land høsten 2018 i Norge. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)</p>
Soldater fra US Marines under NATO-øvelsen Trident Juncture, som samlet 50.000 allierte soldater fra en rekke NATO-land høsten 2018 i Norge. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP) Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Trumps stadige utfall mot Nato-allierte får varsellampene til å blinke. Dersom Norge ikke kan regne med USAs hjelp i en krise, kan det bli nødvendig å bygge opp nye allianser.

For Norge, hvis sikkerhet i stor grad hviler på NATO, og da spesielt USAs militære muskler, vil det være dramatisk dersom amerikanernes vilje til å forsvare Norge svekkes. Det vil i så fall bety en helt ny og alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon.

Signalene USAs president Donald Trump sender ut til sine nærmeste allierte, vekker uro. Kontroversen med Danmark i Grønland-saken har skapt ny tvil om USA vil stå skulder ved skulder ved sine allierte dersom det blir nødvendig.

– Ærlig talt, dette er ikke måten du behandler en nær og lojal alliert på. Å avlyse besøket på den måten han gjorde, er skamfullt. Det er rett og slett en skam, uttalte USAs tidligere ambassadør til Danmark, Rufus Gifford til CNN.

Han omtalte videre Trump som «et barn».

Les også: Største russiske militærøvelse utenfor norskekysten på mange år

– Reiser tvil om USAs sikkerhetsgaranti vil gjelde

USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USAs president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forsker Svein Melby ved Senter for transatlantiske studier ved Institutt for forsvarsstudier, mener Trumps reaksjon må tas på alvor.

– Grønland-saken viser at hva Trump måtte finne på å gjøre i en krisesituasjon, er veldig avhengig av hans forgodtbefinnende. Det gjør at jeg reiser tvil om USAs sikkerhetsgaranti vil gjelde når det virkelig er behov for det. Denne garantien har Norge tatt for gitt og den har vært en bærebjelke i norsk sikkerhetspolitikk siden NATOs tilblivelse, sier Melbye til Nettavisen.

Han oppfordrer derfor norske myndigheter til å utarbeide en plan B i norsk sikkerhetspolitikk, for ikke å bli tatt på senga i en skarp og tilspisset konflikt.

Les også: HV-sjefen: – Norge er ikke en naiv nasjon

– Preget av større alvor og raske endringer

Da forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen la fram Forsvarets årsrapport i april i år, la han ikke skjul på at det norske forsvaret står foran store utfordringer.

– Den sikkerhetspolitiske situasjonen krever ytterligere styrking av Forsvaret, og er preget av et større alvor og raske endringer mange steder i verden, sa admiral Bruun-Hanssen.

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Han la til at NATO ser med økende uro på situasjonen og derfor skjerper kravene til sine medlemsland om å stille flere styrker til hurtig innsats med nok utholdenhet for bruk i alliansen.

Les også: Trump fyrte løs mot Danmark - nå får han høre det: – Du er patetisk

– Vi er avhengige av NATO

I et intervju tidligere i sommer understreket HV-sjef og påtroppende sjef for Hæren, Eirik Kristoffersen, Norges avhengighet av allierte styrker i en krise.

– Vi er avhengige av NATO i gitte situasjoner. Fjorårets store øvelse Trident Juncture med om lag 50.000 allierte soldater, viste at NATO både har vilje og evne til å forflytte store styrker, sier Kristoffersen, og la til:
– Vi er ikke en naiv nasjon. Vi har valgt beroligelse og samarbeid med Russland innenfor en rekke områder, spesielt i nord, samtidig som vi har gjort et tydelig valg med vår deltagelse i NATO alliansen. Vi har vist vise evne både til å samarbeide, men om nødvendig forsvare eget territorium, sier Kristoffersen.

Les også: Dagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig

Forsvaret kan holde stand i mindre enn en uke

Et fly med 300 soldater fra det amerikanske marinekorpset (USMC) landet på Værnes i januar 2017. Soldatene utgjorde første kontingent av Marines Rotational Force Europe (MRF-E). Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Et fly med 300 soldater fra det amerikanske marinekorpset (USMC) landet på Værnes i januar 2017. Soldatene utgjorde første kontingent av Marines Rotational Force Europe (MRF-E). Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ifølge simulasjoner som er gjennomført ved Hærens våpenskole, kan forsvaret holde stand mot en fremrykkende, russisk fiende i Finnmark i mindre enn en uke, ifølge forsvarskilder aldrimer.no tidligere har snakket med.

I en studie utarbeidet ved Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) er en av konklusjonene at Norges førstelinjeforsvar er under press, og at reglene og prinsippene som beskytter småstater fra stormakter som tar seg til rette, er svekket.

«Sår tvil om utsiktene til at vi vil få alliert hjelp»

«Dagens økte spenning mellom stormaktene er ventet å vedvare i minst fem år til. For Norges del er det imidlertid minst like bekymringsfullt at det er en rekke trender som uavhengig av hverandre sår tvil om utsiktene til at vi vil få alliert hjelp i flere konfliktsituasjoner.»

Det vises til at faktorer som aldringen i Europa, splittede trusseloppfatninger blant medlemslandene og varige utfordringer sør for Europa vil fortsette å true Norges alliertes vilje og evne til å komme Norge til unnsetning.

Disse trendene er ventet å forsterke seg utover 2020-tallet.

Les også: Russisk atomubåt seiler langs norskekysten

– Grunn til å stille spørsmål ved om man kan stole på USA

Halvard Leira er ekspert på utenrikspolitikk og diplomati, og har forsket på internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv.

I et intervju med TV2 tar han utgangspunkt i Trumps siste kontrovers med Danmark da han nylig avlyste sitt planlagte statsbesøk.

VIDEO: Russiske inspektører overvåket NATO-øvelsen «Trident Juncture»

– I et større perspektiv, både for Danmark og andre USA-allierte, er dette nok en grunn til å stille spørsmål ved om man kan stole på USA. Holder de avtaler? Vil de stille opp om det kommer til kritiske situasjoner? Eller er man avhengig av å smiske med Donald Trump for å kunne stole på USA, sier forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI), Halvard Leira.

Les også: Forsvarssjefen må finne ut hvordan Forsvaret skal styrkes

Trente på høyintensitetsscenario

Norge er en del av NORDEFCO, et nordisk forsvarssamarbeid, som inkluderer Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. Samarbeidet har gjort det enklere for nordiske land å la sine militære styrker øve og trene hos hverandre.

Soldater fra Brigade Nord på øvelse i Finnmark. Forsvarets mediearkiv.
Soldater fra Brigade Nord på øvelse i Finnmark. Forsvarets mediearkiv.

Senest i mars i år ble øvelsen Northern Wind gjennomført i Norrbotten i Sverige. Her trente Brigade Nord sammen med allierte NATO-styrker i et høyintensitetsscenario under vinterforhold i nord hvor både luft- og bakkestyrker deltok.

Denne type øvelser kan det bli mer av i fremtiden dersom landene blir enige om det, som en ekstra sikkerhet og backup til USAs garantier om militær bistand.

Les også: Solberg: Vanskelig å nå NATO-mål innen fem år

«Det vokser frem et nordisk militært samarbeid»

Tidligere utenriksredaktør i Aftenposten, Nils Morten Udgaard, skrev i januar i år en kronikk med tittelen «Norden på vei mot felles forsvar?». Her pekte han på Norge, Sverige og Finland trekkes tettere sammen i forsvarssamarbeid.

«Det vokser frem et nordisk militært samarbeid som betyr at Norge – i tillegg til forsvaret av Nord-Atlanteren – også trekkes nærmere forsvaret av NATOs østgrense i Baltikum. Dette er en utvikling som skjer i det stille, uten at noen slår seg på brystet», skriver Udgaard, og viser til at det i Norden foregår en langsom «avnasjonalisering» av forsvaret, av militære og økonomiske årsaker.

Les også: Avvikling av hæravdeling skal gi mer rom for øving med allierte

Trener med svenske soldater

NATO-styrker trener på å finne og uskadeliggjøre fiendtlige ubåter i alliansens nærområder. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
NATO-styrker trener på å finne og uskadeliggjøre fiendtlige ubåter i alliansens nærområder. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ifølge FFI kan ett av Norges alternative forsvarsgrep være å innlede et enda dypere forsvarssamarbeid med andre nordiske land. Norske styrker har allerede gjennomført øvelser sammen med blant annet svenske soldater, og dette kan det bli mer av i årene som kommer.

«Et tettere nordisk samarbeid kan være det beste alternativet for å redusere usikkerheten rundt alliert støtte i dag, fordi interessene er så sammenfallende og risikoene relativt små.»

Les også: FFI-rapport: Dagens forsvarsplan har «alvorlige operative mangler»

– Det er ikke en vanlig president som sitter i USA

Nupi-forsker Halvard Leira mener mye er snudd på hodet etter at Trump inntok Det hvite hus.

– I vanlige tider ville man sagt at de underliggende fellesinteressene er så store at dette vil gli over, men vi er ikke i vanlige tider nå. Det er ikke en vanlig president som sitter i USA, sier forskeren til TV2.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holdt tale for en samlet Kongress i april i år. Visepresident Mike Pence og leder Nancy Pelosi i Representantenes hus i bakgrunnen. Foto: Andrew Harnik / AP/NTB Scanpix
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holdt tale for en samlet Kongress i april i år. Visepresident Mike Pence og leder Nancy Pelosi i Representantenes hus i bakgrunnen. Foto: Andrew Harnik / AP/NTB Scanpix

USA-ekspert Svein Melby tror at flere europeiske land nå er i tenkeboksen for å finne alternative løsninger ettersom den amerikanske garantien oppleves som ustabil.

Les også: Putin varsler svar på USAs rakettest

– NATO er bra for Europa og USA

Da NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg besøkte den amerikanske Kongressen i april i år, minnet han amerikanske politikere om betydningen av NATO.

– NATO er bra for Europa, men også bra for USA. De er tjent med å ha 28 venner og allierte. Det er noe ingen andre stormakter har. To verdenskriger, den kalde krigen og kampen mot terror har lært oss alle, også amerikanerne, at vi er tryggere og får til mer sammen enn hver for oss, sa Stoltenberg.

VIDEO: Dette er Norges nye jagerfly - F-35

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:24 14 evakuert så langt etter uværet i Olden22:33 Uværet fører til evakuering: - Folk kan bli innesperret22:04 Pellegrino og Kristiansund straffet formsvake Brann21:45 USA og Tyrkia med felles patruljer i ny buffersone i Syria21:43 Israel godkjenner ny bosetning to dager før valget20:51 Frp-nestleder Søviknes ferdig som ordfører20:23 Viking med sterk hjemmeseier over Odd20:22 Mjøndalen nærmere nedrykk tross poeng i Haugesund20:22 Stabæk kapret sterkt poeng mot Bodø/Glimt20:20 Molde utnyttet Glimt-poengtap og økte tabelledelsen20:19 Moses Mawa frelste Godset med viktig seier over bunnrival Ranheim19:48 Golfesset Suzann Pettersen legger opp19:34 Mann i 20-årene omkom etter trafikkulykke i Nannestad19:32 Assad kunngjør amnesti19:31 Trump fortsatt åpen for å møte Irans president18:40 Siv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre18:21 Populær politiker kastet ut av bompengepartiet17:32 Sverige ruster kraftig opp: – Jorden skjelver under våre føtter17:30 Boris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»16:12 Person skadd i båtulykke i Averøy16:03 Ingen kilometergodtgjørelse for elsparkesykkel14:50 – Vi pleide å leke gjemsel her i skogen14:07 Mann i 70-årene bundet i hjemmet av to eller flere gjerningsmenn13:31 Gutt (2) kritisk skadd etter fall i elv i Steinkjer13:09 Kenyaner satte ny verdensrekord i halvmaraton12:58 Oljeprisen kan stige etter angrep i Saudi-Arabia12:34 Mange rammet av strømbrudd i Agder12:22 Gulltoalett stjålet fra Churchills fødested11:22 AUF-hateren har spredd avføring og dødstrusler i 30 år – nå er han dømt11:03 – Det er et økende måkehat i Norge10:50 Forskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut10:18 Litauer for retten for bildrap i Sandefjord10:09 Brannvesenet har kontroll på brann i enebolig i Soknedal09:30 Uvær i Sør-Norge – flere veier og fjelloverganger er stengt09:27 Ingvild Flugstad Østberg: – Jeg ventet på smellen07:51 Svart hull i midten av Melkeveien har stor appetitt07:32 Brann i bygård i Oslo slukket06:54 Australske byer risikerer å gå tomme for vann06:45 Stjernedryss for Ødegaard: Toppkarakter over alt06:17 Lærer tiltalt for seksuell omgang med elev06:08 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:06 Bahamas slapp unna med kraftig regn da nytt uvær truet05:05 Ingen alvorlige hendelser på Vestlandet tross uvær04:13 Over halvparten av kvinnelige bartendere utsatt for trakassering04:04 Sanders avlyser valgkampmøter for å skåne stemmen03:25 Carl I. Hagen mener Frp bør stille ultimatum til regjeringen02:50 Jevn Hovland klatret på plasseringen02:29 Sterke tall for turistnæringen på Vestlandet01:44 Halve Saudi-Arabias oljeproduksjon rammet av droneangrep01:41 Elevrekord ved folkehøgskolene00:39 Mann pågrepet for ildspåsettelse og biltyveri i Hedmark23:05 Uværshelg i Sør-Norge: Varsler flom, jordskred, kraftig regn, vind og snø22:34 Folk på Vestlandet bes holde seg innendørs22:23 Legendarisk Porsche opp i flammer ved Tusenfryd21:28 Britisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett21:24 Hundebutikkeier: – Hvis det fortsetter sånn her, må jeg ta nye grep for å overleve21:05 Ung mann knivstukket i Sandnes, to pågrepet20:42 Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen20:21 Frp reagerer på Raja-karakteristikk: – Det er spinnvilt20:20 To personer pågrepet i Oslo for vold mot bussjåfør20:16 Johnsen frelste Rosenborg med to perlescoringer19:41 Flytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir19:22 MDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo18:55 – Saudi-Arabias oljeproduksjon kan være halvert18:36 Fire til arresten etter supporterbråk i Trondheim18:08 Etterlengtet opptur for Solskjær: United slet seg til 1-0-seier over Leicester17:51 Angrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia17:24 Høyre-statsråd om klimamål han selv har styrket: – Aldri vært fan16:10 Trump: Hamza bin Laden er død15:57 Bonde tok seg ut på jordet – møtt av skrekksyn15:56 Vålerenga spilte seg inn i gullkampen da Sandviken misbrukte sjansen til å legge press på LSK15:53 Øvrevoll Hosle ydmyket Byåsen15:52 Seks omkom i uværet i Spania15:50 Spitse-dobbel for Vålerenga15:49 Stortap for Snøgg15:48 Poengdeling mellom Trondheims-Ørn og Lyn15:22 Mané prikket inn Liverpools perfekte seriestart15:20 Dødsulykke i garasjeanlegg i Oslo14:56 Real Madrid slapp med skrekken14:53 Elyounoussi debuterte med målgivende da Celtic befestet tabelltoppen14:53 Ny leder for Frihetspartiet i Østerrike14:49 Grei-seier over Kaupanger14:45 Barneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon14:43 Afrikanske ledere tar farvel med Mugabe14:39 Ruud sendte Norge videre i Davis Cup14:30 Europa holder ledelsen, Tutta får ny sjanse i Solheim14:27 To asteroider passerer Jorden14:18 Kjempesmell for Høyre i Norges mest folkerike kommuner13:46 Telenor-feil er rettet13:36 Person i omsorgsbolig glemt på do i flere timer13:19 Motocrossfører til sykehus etter ulykke i Oppdal13:16 Han så ni personer dø i sin celle. Nå vil han hjelpe ungdommen13:16 Skiftet barnas navn for å unngå hets - det utløste mer hat12:59 Død mann i Båtsfjord identifisert12:52 Kvinne hardt skadd i eksplosjon i Sverige12:19 Solskjær hissig på kjapp De Gea-avklaring12:04 Tine-bygg i Trondheim ble evakuert etter ammoniakk-lekkasje11:58 USAs avsluttet sitt svakeste basket-VM noen gang11:53 Migranter på Ocean Viking får gå i land i Italia
Siste nytt
23:24Norge14 evakuert så langt etter uværet i Olden22:33NorgeUværet fører til evakuering: - Folk kan bli innesperret22:04SportPellegrino og Kristiansund straffet formsvake Brann21:45VerdenUSA og Tyrkia med felles patruljer i ny buffersone i Syria21:43VerdenIsrael godkjenner ny bosetning to dager før valget20:51PolitikkFrp-nestleder Søviknes ferdig som ordfører20:23SportViking med sterk hjemmeseier over Odd20:22SportMjøndalen nærmere nedrykk tross poeng i Haugesund20:22SportStabæk kapret sterkt poeng mot Bodø/Glimt20:20SportMolde utnyttet Glimt-poengtap og økte tabelledelsen20:19SportMoses Mawa frelste Godset med viktig seier over bunnrival Ranheim19:48SportGolfesset Suzann Pettersen legger opp19:34NorgeMann i 20-årene omkom etter trafikkulykke i Nannestad19:32VerdenAssad kunngjør amnesti19:31VerdenTrump fortsatt åpen for å møte Irans president18:40PolitikkSiv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre18:21PolitikkPopulær politiker kastet ut av bompengepartiet17:32VerdenSverige ruster kraftig opp: – Jorden skjelver under våre føtter17:30PolitikkBoris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»16:12NorgePerson skadd i båtulykke i Averøy16:03NorgeIngen kilometergodtgjørelse for elsparkesykkel14:50Verden– Vi pleide å leke gjemsel her i skogen14:07NorgeMann i 70-årene bundet i hjemmet av to eller flere gjerningsmenn13:31NorgeGutt (2) kritisk skadd etter fall i elv i Steinkjer13:09SportKenyaner satte ny verdensrekord i halvmaraton12:58VerdenOljeprisen kan stige etter angrep i Saudi-Arabia12:34NorgeMange rammet av strømbrudd i Agder12:22VerdenGulltoalett stjålet fra Churchills fødested11:22NorgeAUF-hateren har spredd avføring og dødstrusler i 30 år – nå er han dømt11:03Norge– Det er et økende måkehat i Norge10:50Helse og livsstilForskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut10:18NorgeLitauer for retten for bildrap i Sandefjord10:09NorgeBrannvesenet har kontroll på brann i enebolig i Soknedal09:30NorgeUvær i Sør-Norge – flere veier og fjelloverganger er stengt09:27SportIngvild Flugstad Østberg: – Jeg ventet på smellen07:51VerdenSvart hull i midten av Melkeveien har stor appetitt07:32NorgeBrann i bygård i Oslo slukket06:54VerdenAustralske byer risikerer å gå tomme for vann06:45SportStjernedryss for Ødegaard: Toppkarakter over alt06:17NorgeLærer tiltalt for seksuell omgang med elev06:08NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenBahamas slapp unna med kraftig regn da nytt uvær truet05:05NorgeIngen alvorlige hendelser på Vestlandet tross uvær04:13NorgeOver halvparten av kvinnelige bartendere utsatt for trakassering04:04VerdenSanders avlyser valgkampmøter for å skåne stemmen03:25PolitikkCarl I. Hagen mener Frp bør stille ultimatum til regjeringen02:50SportJevn Hovland klatret på plasseringen02:29NorgeSterke tall for turistnæringen på Vestlandet01:44VerdenHalve Saudi-Arabias oljeproduksjon rammet av droneangrep01:41NorgeElevrekord ved folkehøgskolene00:39NorgeMann pågrepet for ildspåsettelse og biltyveri i Hedmark23:05NorgeUværshelg i Sør-Norge: Varsler flom, jordskred, kraftig regn, vind og snø22:34NorgeFolk på Vestlandet bes holde seg innendørs22:23NorgeLegendarisk Porsche opp i flammer ved Tusenfryd21:28VerdenBritisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett21:24NorgeHundebutikkeier: – Hvis det fortsetter sånn her, må jeg ta nye grep for å overleve21:05NorgeUng mann knivstukket i Sandnes, to pågrepet20:42SportØdegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen20:21PolitikkFrp reagerer på Raja-karakteristikk: – Det er spinnvilt20:20NorgeTo personer pågrepet i Oslo for vold mot bussjåfør20:16SportJohnsen frelste Rosenborg med to perlescoringer19:41VerdenFlytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir19:22PolitikkMDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo18:55Verden– Saudi-Arabias oljeproduksjon kan være halvert18:36SportFire til arresten etter supporterbråk i Trondheim18:08SportEtterlengtet opptur for Solskjær: United slet seg til 1-0-seier over Leicester17:51PolitikkAngrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia17:24PolitikkHøyre-statsråd om klimamål han selv har styrket: – Aldri vært fan16:10VerdenTrump: Hamza bin Laden er død15:57VerdenBonde tok seg ut på jordet – møtt av skrekksyn15:56SportVålerenga spilte seg inn i gullkampen da Sandviken misbrukte sjansen til å legge press på LSK15:53SportØvrevoll Hosle ydmyket Byåsen15:52VerdenSeks omkom i uværet i Spania15:50SportSpitse-dobbel for Vålerenga15:49SportStortap for Snøgg15:48SportPoengdeling mellom Trondheims-Ørn og Lyn15:22SportMané prikket inn Liverpools perfekte seriestart15:20NorgeDødsulykke i garasjeanlegg i Oslo14:56SportReal Madrid slapp med skrekken14:53SportElyounoussi debuterte med målgivende da Celtic befestet tabelltoppen14:53VerdenNy leder for Frihetspartiet i Østerrike14:49SportGrei-seier over Kaupanger14:45NorgeBarneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon14:43VerdenAfrikanske ledere tar farvel med Mugabe14:39SportRuud sendte Norge videre i Davis Cup14:30SportEuropa holder ledelsen, Tutta får ny sjanse i Solheim14:27VerdenTo asteroider passerer Jorden14:18NorgeKjempesmell for Høyre i Norges mest folkerike kommuner13:46NorgeTelenor-feil er rettet13:36NorgePerson i omsorgsbolig glemt på do i flere timer13:19NorgeMotocrossfører til sykehus etter ulykke i Oppdal13:16VerdenHan så ni personer dø i sin celle. Nå vil han hjelpe ungdommen13:16NorgeSkiftet barnas navn for å unngå hets - det utløste mer hat12:59NorgeDød mann i Båtsfjord identifisert12:52VerdenKvinne hardt skadd i eksplosjon i Sverige12:19SportSolskjær hissig på kjapp De Gea-avklaring12:04NorgeTine-bygg i Trondheim ble evakuert etter ammoniakk-lekkasje11:58SportUSAs avsluttet sitt svakeste basket-VM noen gang11:53VerdenMigranter på Ocean Viking får gå i land i Italia
Populært