Meny

Høyre-folk trekker seg i protest mot flyseteavgiften

Avgiften som innføres 1. juni i år har opprørt lokale Høyre-politikere lenge, og nå har noen fått nok og vil melde seg ut av partiet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere Høyre-politikere i Rygge kommune melder seg ut av partiet i protest mot innføringen av flypassasjeravgiften.

Avgiften som innføres 1. juni i år har opprørt lokale Høyre-politikere lenge, og nå har noen fått nok, melder NRK. De mener deres egne stortingsrepresentanter gjør for lite for å sikre arbeidsplasser ved Moss Lufthavn Rygge.

– Vi syns dette er måten vi kan si fra om hvor skuffet vi er. Vi er avhengig av alle arbeidsplasser, sier tidligere ordfører i Rygge kommune, Aud Kristin Løken.

Les også: Flypassasjeravgiften kan bety slutten for Rygge

Også Johnny Trandem, leder i kontrollutvalget i Rygge Høyre, sier han vil melde seg ut av partiet.

– Jeg har veldig liten tillit til partiet mitt når det gjelder dette her, og jeg er også skuffet over representantene fra Østfold på borgerlig side som ikke har vært veldig synlige i saken, sier han.

Les også: Regjeringen taper 250 millioner på krangel om flyavgift

Det blir titalls Høyre-medlemmer i Rygge som kommer til å melde seg ut, ifølge Trandem.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) forsvarer nå avgiften som hun tidligere har kalt en «idiotavgift». Hun mener det blir feil å melde seg ut av partiet.

– Jeg håper folk ser at det er verdt å kjempe for endringer både innenfor avgiftssystemet, men også for Høyres politikk i mitt og vårt fylke, sier hun.

Les også: Flypassasjeravgiften utsettes til juni

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus