Glamorøs camping: Glamping i det fri

<p>Dette er et paradis for den naturglade og absolutt en av de beste måtene å oppleve magien av Norges vakre natur på.</p>
Dette er et paradis for den naturglade og absolutt en av de beste måtene å oppleve magien av Norges vakre natur på.

De siste årene har det dukket opp stadig flere glampingplasser og -hytter i Norge som tilbyr både nærhet til natur og en dose deilig luksus.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Telting er ikke lenger hva det en gang var. Hvis du blander camping og glamour får du «glamping» som forener det beste fra de to verdenene: De flotte naturopplevelsene uten å måtte sove i telt på tynt underlag eller stå i kø til fellesdusjen. I 2016 ble glamping tatt med i Oxford English Dictionary og har de siste årene gjort seg stadig mer gjeldende for reise- og opplevelseshungrige nordmenn.

Her er våre tips til noen av de mange spennende glamping-mulighetene i Norge:

Opplevelseshytta Birdbox i Førde

Birdbox er et romantisk gjemmested for to.
Birdbox er et romantisk gjemmested for to.

Kunne det friste med en kjærlighetstur utenom det vanlige? Birdbox er en moderne hytte designet for å tåle røffe, norske forhold og den skal gi både ly og komfort. Hytta ligger en liten spasertur unna gårdsplassen til en gammel gård oppe i fjellsiden, og herfra kan du nyte utsikten over fjellkjeden Blegja og Førdefjorden.

Her kan du booke overnatting på Birdbox i Førde

Inne i hytta, som består av ett rom, er det en stor, myk seng og de sotede vinduene sørger for null innsyn. Når man ikke nyter tiden inne, er det nok av muligheter til å strekke på beina utendørs. Blant annet kan du vandre ned til fjorden og ta et forfriskende bad, går en tur i fjellet og utforske omgivelsene. Birdbox rommer tre voksne eller eventuelt to voksne og to barn.

Les også: Tips til rolige aktiviteter med barna i høst

Luksus med det lille ekstra i Trysil og Verdal

Teltet består av en peis, stor dobbeltseng og to ekstra sengeplasser.
Teltet består av en peis, stor dobbeltseng og to ekstra sengeplasser.

Strøm, varmeovn og peis er kanskje ikke det du forbinder med telttur, men i Trysils vakre landskap er det satt opp flere domer som kombinerer naturopplevelser med både komfort og sovekvalitet. Domene er fullt møblert, store vinduer gir utsikt mot naturen og teltene har plass til opptil fire personer.

Ikke lange gangavstanden unna har den enkelte dome sitt eget private bad og lounge. Og hvis du ikke har lyst til å lage maten på kjøkkenet, så kan du jo benytte deg av eget privat, utendørs grillområde.

Her kan du booke overnatting på Dome Glamping i Trysil

(Saken fortsetter under)

Denne glassigloen byr på en magisk opplevelse under «åpen himmel».
Denne glassigloen byr på en magisk opplevelse under «åpen himmel».

Mens domene i Trysil har vinduer i to av veggene, kan du i Verdal i Trøndelag overnatte i glassigloer som gir 360 graders utsikt. Igloene, som ligger ved fjorden og er tilknyttet Trones Gård, er bygget av et materiale som skal forhindre at man overopphetes på innsiden. Dusj, garderobe og toalett finnes kort gangavstand unna, og omgivelsene innbyr til en rekke turmuligheter både til fots og på sykkelsetet.

Her kan du booke overnatting på Dome Glamping i Verdal

Stjernekikking på Rondane

Her er man helt skjermet for omverdenen.
Her er man helt skjermet for omverdenen.

Høvringen er ei fjellgrend i vestre del av Rondane, beliggende 1000 meter over havet. Rondane er et av landets mest besøkte områder for fot- og fjellturisme sommer- som vintertid. Det er årsaken til at du kan komme tilbake til Arctic Dome-domen to ganger uten å kjenne deg igjen. Domen flyttes nemlig rundt på ulike steder på Høvringen som holdes hemmelig.

Her kan du booke deg en uforglemmelig natt i Arctic Dome

Med Jotunheimen som mektig utsiktspunkt, kan du sove trygt og varmt i det åpne teltrommet som er varmet opp av to multifuel-ovner. Det er godt med plass der inne, domen er møblert og omgivelsene gir rike muligheter for naturopplevelser, unansett om du har fjellsko, ski eller truger på beina.

Les også: Slik bor du vakkert i den norske fjellheimen

Luksuriøs glampingferie i Tinn

Hele familien får en komfortabel campingopplevelse, med alle fasiliteter i direkte nærhet. Det kan være kjekt når man har små barn.
Hele familien får en komfortabel campingopplevelse, med alle fasiliteter i direkte nærhet. Det kan være kjekt når man har små barn.

Tinn i Telemark er et utpreget høytliggende fjelldistrikt som strekker seg langt inn på Hardangervidda og rommer blant annet 1883 meter høye Gaustatoppen. Like ved Tinnsjøen, på Sandviken Camping, kan du overnatte i ett av totalt seks telt som er seks meter i diameter, rager 3,5 meter i høyden og utstyrt med elektrisitet, vedovn og vifteovn.

Her kan du bestille glamping ved Tinnsjøen

Teltene rommer opptil 4-5 personer som kan boltre seg med senger, stoler og gulvtepper. Når kvelden senker seg, tennes lykter i taket og teltene er tørre uansett vær på utsiden. Det er ikke tillatt med hund inne i teltet, men det er lov å ha med seg hund dersom den sover i bilen om natten.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.