WonderINN, Rølingen
WonderINN, Rølingen

Norgesferie 2021: Unike steder å tilbringe natten

WonderINN, Rølingen Foto: Paul Hughson

Det langstrakte landet vårt fortoner seg som reneste skattekisten for alle som vil oppleve noe nytt og annerledes. Her er ti grunner til hvorfor du skal legge ferien til Norge.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Som ferieland har Norge uendelig mye spennende å by på og er som et eldorado for eventyrlystne i alle aldre. Du kan sove søtt i en vintønne, en togvogn eller et bilvrak, og drømme deg bort i en tretopphytte, en arkitektonisk perle eller et historisk hotell. Og hva er vel bedre enn å kunne våkne opp til storslagne utsikter og mektige opplevelser?

Journalist, forfatter og God morgen Norges reiselivsekspert, Torild Moland, har i mange år fartet Norge land og strand rundt fra sør til nord. I praktboken «110 unike overnattinger i Norge» har Moland samlet overnattingsfavoritter fra landets elleve fylker som strekker seg fra det vakre og luksuriøse til det rare og historiske.

product image

Boktips

Torild Moland: «110 unike overnattinger i Norge»

Få tips til hvor du kan dra, hva du kan se og hva du kan oppleve på de vakreste og rareste steder.
Kjøp herNorli

Gjennom tekst og vakre, stemningsfulle bilder gir Moland deg 110 grunner til hvorfor du skal velge Norge som reisemål, krydret med tips til hva du kan se og gjøre. Du får også møte mennesker som har skapt sitt eget paradis, til stor glede for oss som kommer på besøk.

Boken kan du bestille hjem i posten herfra. I mellomtiden kan du lese om forfatterens ti personlige favoritter:

For de vågale: The Bolder (Lysefjorden)

Navnet er ikke til å misforstå, men det er usikkert om det gjenspeiler selve arkitekturen, beliggenheten eller de som våger å overnatte her. I en fyrstikkeske av kanadisk sedertre på en stylte plassert helt ytterst på åskammen 600 meter over Lysefjorden.

(Saken fortsetter under)

Bolder Foto: Ronny Frimann
Bolder Foto: Ronny Frimann

Oppe venter rosinen i pølsa, nemlig en deluxe dobbeltseng med vinduer på tre kanter.

– Om The Bolder Sky Lodges ser spektakulære ut fra utsiden, er de om mulig enda mer magiske innvendig. Første etasje er bare 10 kvadratmeter stor, men har likevel fått plass til et fullverdig kjøkken fra Vipp, lys og interiør fra Expo Nova og en god lenestol. Pluss et spisebord omringet av glass, med utsikt rett ned og ut fjorden mot Lysefjordbrua og storhavet i det fjerne, forteller Torild Moland til Bak omslaget.

Oppe venter rosinen i pølsa, nemlig en deluxe dobbeltseng med vinduer på tre kanter.

– Her er det kvalitet i alle ledd: Sengen er justerbar og kan med et knappetrykk gjøres om til sofa. Å våkne opp her om morgenen er som å flyte på skyene. Det er vel derfor prosjektet har fått navnet The Bolder Sky Lodges, fortsetter hun.

product image

Boktips

«Kystferie i Norge. Fra Bergen til Kirkenes»

Denne boka gir deg alt du trenger å vite for å få maks ut av Norgesferien, enten du reiser alene eller med hele familien.