Meny
eøs
Olsen: – Veldig dristig å sette EØS-avtalen i spill
I en tid da internasjonale avtaler er under press advarer sentralbanksjef Øystein Olsen mot å rokke ved EØS-avtalen.
EU og Norge beholder tollfrie kvoter på landbruk og fisk etter Brexit
Sp krever at EUs tollfrie landbrukskvoter til Norge reduseres når verdens 6. største økonomi forlater EU. Utenriksministeren sier nei og påpeker at Norge beholder sine kvoter på sjømateksport etter Brexit.
EØS fremmer skatteunndragelse
EØS-avtalen tapper verktøykassen vår i kampen mot aggressiv skatteplanlegging. Det er svært kritisk i en periode hvor omfanget av skatteunndragelse blir stadig større.  
Norge og Storbritannia enige om nødavtale
Norge og Storbritannia har fått på plass en avtale som skal sikre nordmenn i Storbritannia og briter i Norge hvis britene krasjer ut av EU uten enighet.
EUs prosedyreforordning på vei - regjeringen vil igjen avgi myndighet til EU
Bak det kryptiske navnet «prosedyreforordningen» vil regjeringen med det første ta inn en ny lov som gir EU direkte makt i Norge.
EU spår økonomisk nedkjøling
EU-kommisjonen venter at den økonomiske veksten i eurosonen vil falle til 1,3 prosent i 2019. Handelskrig og brexit truer.
– Spanske sykehus tar seg betalt for behandling av reisende som skulle vært gratis
I noen tilfeller har reisende i Spania med Europeisk helsetrygdkort måttet betale for behandling på offentlige sykehus i Spania, ifølge alarmsentral. – Ingenting er forandret - alt er som tidligere, opplyser Helfo.
Tusk: Egen plass i helvete for brexit-forkjempere
EU-kommisjonens president Donald Tusk sier det finnes en egen plass i helvete for dem som kjempet for brexit uten noen plan for gjennomføringen.
Avis: Ministre vil utsette brexit med åtte uker
Flere ministre i den britiske regjeringen har i hemmelighet hatt møter hvor de har diskutert en plan om å utsette brexit med åtte uker, ifølge The Telegraph.
Britiske aviser tilkjenner May en halv seier, men...
En rekke britiske aviser omtaler tirsdagens brexit-vedtak som en hjemmeseier for Theresa May. De fleste av dem advarer samtidig mot bortetap i Brussel.