Manchester United knuste Everton

Wayne Rooney fastsatte sluttresultatet til 3-0 mot Everton lørdag. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Manchester United reiste seg fra 0-3-tapet mot Arsenal før landslagspausen. Lørdag ble det en imponerende 3-0-seier borte mot Everton.

Louis van Gaal gjorde flere endringer i startoppstillingen etter ydmykelsen mot Arsenal i forrige ligarunde. Blant andre fikk Morgan Schneiderlin og Ander Herrera sjansen fra start. Det viste seg å være en genistrek av nederlenderen.

På Uniteds første corner etter 18 minutter endte ballen hos Schneiderlin. Franskmannen skrudde sikkert inn 1-0 fra ti meter.

Kun fire minutter senere trillet Anthony Martial ballen ut til Marcos Rojo. Argentineren slo et ferdigscoret innlegg til Ander Herrera. Spanjolen stanget inn 2-0.

Til pause måtte Everton-spillerne tåle antydninger til piping fra hjemmepublikumet. United dominerte stort etter at de tok føringen.

I annen omgang startet vertene sterkere. Ti minutter ut i omgangen vartet David de Gea opp med en mesterlig redning på et forsøk fra Romelu Lukaku. Ikke lenge etterpå straffet United sløsingen.

Wayne Rooney ble spilt igjennom av Herrera. Alene med Tim Howard satte engelskmannen ballen enkelt i mål mot gamleklubben. Spissen feiret ikke scoringen mot barndomsklubben.

Etter 3-0-målet falt Everton sammen igjen. Gjestene kontrollerte oppgjøret i sitt spor til sluttsignalet lød.