Costa sikret Chelsea-jubel

Diego Costa scoret begge målene i Chelseas 2-0-seier mot Aston Villa lørdag. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters / NTB scanpix)

Diego Costa ga Chelsea-manager José Mourinho etterlengtet pusterom da spissen var involvert i begge målene i 2-0-seieren hjemme mot Aston Villa lørdag.

Den regjerende seriemesteren har hatt en grusom sesonginnledning. To uavgjorte og seirer mot West Bromwich og Arsenal var fasiten før lørdagens kamp mot Villa. Etter tapet mot Southampton i forrige runde var Mourinho rasende. Mot Birmingham-klubben fikk portugiseren respons.

Lørdag skapte London-klubben lite før Costa gjorde 1-0 etter 34 minutter. Gjestenes keeper Brad Guzan slo en forferdelig pasning til Willian. Brasilianeren satte fart fremover og spilte på tvers til Costa. Spanjolen satte ballen enkelt i mål til 1-0.

Villa hang godt med de første 45 minuttene, men gavepakken fra Guzan gjorde utgangspunktet foran annen omgang vanskelig.

Lettere ble det ikke da Costa doblet ledelsen ni minutter etter hvilen. Etter en skuddfinte avsluttet spissen via Alan Hutton og i mål. Scoringen blir trolig stående som selvmål.

Resten av omgangen kontrollerte Chelsea og sikret seg tre viktige poeng.

Birmingham-klubben fikk portugiseren respons.