Sandefjord med første seier siden august

Sandefjord vant 4-1 mot Start søndag. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Sandefjord-trioen Kjell Rune Sellin, Cheikhou Dieng (2) og Jean Alassane Mendy sørget for tabelljumboens første trepoenger siden august lørdag. Start gjorde oppgaven enkel for hjemmelaget.

Sandefjord sikret seg tre poeng hjemme mot Start, og tok med det sin første seier i serien siden kampen mot Mjøndalen 7. august (2-1). Kampen endte til slutt 4-1 til vertene.

– Dette var bra for oss og fansen. Vi skal fortsette å være positive. Med tre seriekamper igjen kan alt skje, sa Sandefjords Victor Bindia til CMore etter kampslutt.

Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl var naturlig nok skuffet.

– Dette var bare ikke godt nok av oss, erkjente han overfor kanalen.

Pangstart og tabber

Like etter at kampens første spilleminutt var omme satte Kjell Rune Sellin ballen inn dagens første scoring for Sandefjord. Ballen ble lempet i bakrom, og en utrusende Håkon Opdal ble enkelt lurt vekk av Sellin. Start-keeper Opdal kunne fortvilet se at spissen satte ballen i nettet.

Et tamt Start-lag maktet ikke å ta seg sammen etter baklengsmålet. Sandefjord kom til flere gode muligheter, og etter hvert sørget nok en Start-tabbe for 2-0 til vertene.

Opdal og Start-stopper Jørgen Hammer klønet det til i egen boks. Det utnyttet vertenes Cheikhou Dieng. Sistnevnte kunne enkelt sette ballen i lengste hjørne etter 27 minutter.

Etter hvilen kom Start tilbake i kampen. Unggutten Kristoffer Ajer slo inn fra venstre, og han kunne se at Sandefjord-spiller Victor Bindia skled innlegget inn i eget bur.

Start fikk nytt håp etter reduseringen, men klarte ikke å få mer nettsus. Espen Børufsen kom til en god mulighet med ti minutter igjen på klokken, men vertenes keeper Jakob Busk vartet opp med en fin redning.

Spenning

To minutter før slutt punkterte satte Cheikhou Dieng inn sitt andre mål for dagen, og på overtid økte Jean Alassane Mendy til 4-1. Flere scoringer ble det ikke.

Resultatet gjør at spenningen i bunnkampen av eliteserien forblir på topp. Sandefjord (16) har fem poeng opp til Start over streken når tre seriekamper gjenstår. Mellom de to lagene ligger Tromsø og Mjøndalen, begge på 20 poeng. De to sistnevnte har imidlertid en kamp til gode på Sandefjord og Start. Søndag spiller Mjøndalen mot Molde (b), mens Tromsø skal i aksjon hjemme mot Viking.