Åpnet 5 mil vandrerute mot det danske Vesterhavet

Vandreruten passerer Rubjerg Knude fyr på den jyske vestkysten.
Vandreruten passerer Rubjerg Knude fyr på den jyske vestkysten.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Turister som liker å vandreturer trekker til den jyske vestkysten i Danmark. Nå er den fjerde lange vandringsruten ved Vesterhavet åpnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DANMARK: Naturen ved Vesterhavet i Danmark trakk i fjor til seg 18 millioner overnattingsdøgn. Turister elsker å gå lange turer i det værharde området.

Rutene drives av selskapet Vesterhavscaminoen. De driver vandringsrutene som pakketurer, slik at turister som kommer for å gå får tilbud om overnattingssteder langs rutene, skriver Turisme24.dk

Den nyåpnede ruten er 50 kilometer lang og går mellom Slettestrand til Lønstrup og byr på to overnattinger - på Strandhotellet i Blokhus og en overnatting på Løkken Badehotel.

Severdigheter langs Vesterhavet

I tillegg får turistene utlevert kart, praktisk informasjon med guider til spisesteder og severdigheter på ruten og transport tilbake til startstedet i minibuss. Vandrerpakken inneholder også billetter til ferger på ruten.

Vandrerne passerer blant annet attraksjioner som Rubjerg Knude med det kjente fyrtårnet i sanddynene, Han Herred hvor fiskerbåtene blir trukket opp på stranden og Furreby Kystbatteri med gamle kanonstillinger som tilhørte den tyske marinen under anden verdenskrig.