Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg

I dag tar det nærmere seks timer å ta tog fra Oslo til Stockholm. Drømmen om å få til turen på under tre timer lever videre.
I dag tar det nærmere seks timer å ta tog fra Oslo til Stockholm. Drømmen om å få til turen på under tre timer lever videre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er bra for klimaet, næringlivet og internasjonalt samarbeid, mener Ap-politiker Sverre Myrli. I tillegg kan togprosjektet være økonomisk lønnsomt å realisere.

ARENDAL (ABC Nyheter): – I dag tar toget rundt seks timer mellom Oslo og Stockholm. De aller fleste som reiser mellom Oslo og Stockholm tar ikke toget. De flyr, sier Jonas Karlsson til ABC Nyheter.

Han er daglig leder for selskapet Oslo-Sthlm 2.55, et selskap som eies av svenske byer og regioner langs strekningen, og som jobber for å realisere en reisetid med tog mellom de to byene på under tre timer.

– I dag er det to problemer. Det ene er at toget tar lang tid. Det andre er at sporene går der man la dem på 1800-tallet, og ikke der det bor mennesker. Vi vil gjøre to ting. Dels korte ned reisetiden, og dels flytte jernbanen opp til Mälardalen, hvor folk bor.

For å klare det, må Norge og Sverige bygge to nye jernbanestrekninger. En over grensen som forbinder Arvika og Oslo. Den kan kobles på eksisterende jernbanenett enten i Lillestrøm eller Ski. I tillegg ønsker selskapet en strekning i Sverige som forbinder to eksisterende jernbanelinjer kalt Mälarbanan og Vänerbanen.

– Det betyr at man må bygge 160 kilometer med ny jernbane for å kutte reisetiden til under tre timer. Vi har ikke foreslått høyhastighetstog på 320 kilometer i timen, men konvensjonelle tog på konvensjonelle skinner som er bygget for en hastighet opp til 250 kilometer i timen. Noe mer er det ikke behov for, for det er faktisk ikke så langt, sier Karlsson.

I tillegg kan en slik løsning legge til rette for både lokal- og regionaltog på strekningen.

Aktuelt: SV vil løfte togturistenes krav til Stortinget

(Artikkelen fortsetter under)

Jonas Karlsson er daglig leder i selskapet Oslo-Sthlm 2.55 som jobber for å realisere en raskere jernbaneforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Jonas Karlsson er daglig leder i selskapet Oslo-Sthlm 2.55 som jobber for å realisere en raskere jernbaneforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Et økonomisk lønnsomt jernbaneprosjekt

Karlsson påpeker at kundegrunnlaget eksisterer. Det er 1,4 millioner flyreiser mellom Stockholm og Oslo årlig, med 23 avganger i hver retning om dagen. Til sammenligning er det rundt 300.000 som tar toget.

– Får vi en togreise som tar under tre timer blir toget mye mer konkurransedyktig. Her er det penger å hente. Vi har jobbet for å vise at denne jernbanen ikke behøver betales med skattemidler. Dersom en majoritet av dagens flyreisende velger tog isteden vil billettinntektene være nok til å dekke kostnadene for å bygge jernbanen.

Ifølge selskapets beregninger vil en billettpris på 700 kroner gi stort nok årlig overskudd til å dekke kostnadene for byggingen av jernbanen på 30 år.

Selskapet kaller prosjektet «Skandinavias mest lønnsomme jernbaneprosjekt», og mener det kan være attraktivt å bygge ut for private aktører så vel som for staten. Selskapet ønsker nå en avklaring fra øverste hold om hvorvidt den norske og svenske staten ønsker å gå sammen om å realisere jernbaneprosjektet eller ikke. Hvis de ikke vil gjøre det, mener Karlsson det frie markedet bør få sin sjanse.

Les også: Toginteressen har eksplodert – men reisende klager

Planleggingen går framover

Per dags dato foreligger det ingen konkrete planer for å bygge ut jernbanestrekningen mellom Oslo og Stockholm fra statlig hold, men det har begynt å skje ting i Sverige.

Trafikverket i Sverige har gjennomført en Konseptvalgutredning om hvordan man kan forbedre strekninger mellom Oslo og Stockholm både for tog og biler. Den ble lagt fram i november 2017 og konkluderer med at togstrekningen har stort potensial og godt kundegrunnlag.

I arbeidet med ny Nasjonal transportplan i Sverige sa Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth følgende om strekningen: «Der ser vi at det finnes en sterk markedsinteresse for trafikk mellom Oslo og Stockholm, og vi vil se på forutsetningen for å utvikle den grenseoverskridende strekningen raskere. Trafikverket vil få i oppgave å jobbe med dette.»

I norsk Nasjonal transportplan 2018–2029 varslet regjeringen at det skal utarbeides en konseptvalgsutredning for Kongsvingerbanen. Den vil ha relevans for videre utvikling av jernbane mellom Oslo og Stockhom, ettersom det er på den linjen grensekrysningen med tog skjer i dag.

Vil ikke gravlegge Nord-Norgebanen: – Det er ikke en kalkulator som skal utvikle Norge

Samferdselsministeren: – Interessant hvis det er lønnsomt

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har planer om å møte svenske regjeringsrepresentanter i høst for å diskutere tog-samarbeid mellom Norge og Sverige. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har planer om å møte svenske regjeringsrepresentanter i høst for å diskutere tog-samarbeid mellom Norge og Sverige. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) synes det er et interessant prosjekt.

– Hvis det er lønnsomt å bygge ut, er det smart å bygge ut. Det som er jobben nå er å se hva som skal til. Hvordan harmonerer dette prosjektet med de investeringene vi allerede gjør på jernbanen?

Dale peker på utfordringen med at alle togene må helt inn til Oslo.

– Det betyr at vi må prioritere å bygge ut kapasitet i det sentrale nettet vårt i Oslo. Hvis ikke kommer ikke folk fra Stockholm på 2 timer og 55 minutter uansett. Det arbeidet er vi i gang med gjennom Intercity-prosjektet, og det vil ta noe tid. De utbedringene vi gjør der muliggjør alle andre planer og danner et kommersielt grunnlag for annen togdrift, sier Dale til ABC Nyheter.

I løpet av høsten skal samferdselsministeren møte med representanter fra den svenske regjeringen for å diskutere grunnlaget for tog-samarbeid på tvers av landegrensen.

Ap: – Et kinderegg

Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen. Han mener tog mellom Oslo og Stockholm på tre timer vil ha stor verdi.

Arbeiderpartiets Sverre Myrli er sterk tilhenger av å utrede satellittbasert veiprising, og mener den politiske diskusjonen om hva som bakes inn i en sånn avgift må komme etter utredningen. Myrli sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Arbeiderpartiets Sverre Myrli er sterk tilhenger av å utrede satellittbasert veiprising, og mener den politiske diskusjonen om hva som bakes inn i en sånn avgift må komme etter utredningen. Myrli sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Det er ingen tvil om at toget kommer til å oppleve en ny vår. Det er et sug etter jernbanereiser. Togene er fulle. Vi må holde tritt for å gi et godt tilbud. Karlstad ligger nærmere Oslo enn Stockholm og Ørebro er nesten på midten. Får vi knyttet alle disse punktene effektivt sammen vil det være svært viktig for næringslivet, sa Myrli under en tog-debatt i Arendalsuka.

Han mener betalingsviljen finnes i markedet, og påpeker at nesten hele den norske infrastrukturen for flynæringen er brukerfinansiert gjennom billettinntekter.

– Det eneste staten bruker penger på i flynæringen er det Widerøe flyr for staten. Resten er brukerfinansiert. Klart det er mulig å overføre det konseptet til tog mellom Oslo og Stockholm. Dette prosjektet er et politisk kinderegg, hvor du får masse i ett. Det er bra for klimaet, næringslivet og internasjonalt samarbeid. Det er så interessant at det fortjener å bli tatt videre til politisk toppnivå.

Norge og Sverige kommer tettere

Diplomat og tidligere politiker Kai Eide var Norges ambassadør til Sverige fra 2014-2017, og er i dag styreleder i Norsk-Svensk Handelskammer. Han mener den enorme utviklingen i næringssamarbeid mellom Norge og Sverige i seg selv er en god nok grunn til å satse på jernbane mellom Oslo og Stockholm.

– Utviklingen i næringssamarbeidet er kraftig. Sverige og Norge vender seg mer og mer mot hverandre, sa Eide da han innledet en debatt om Oslo-Stockholm-strekningen under Arendalsuka.

Videre ramset han opp en rekke eksempler på den positive utviklingen:

  • De siste ti årene har Sveriges vareeksport til Norge økt med 24 prosent. Norges eksport til Sverige har økt med 21 prosent. Med kortere reisetid på tog, kan mer av denne varetransporten gå på bane framfor vei.
  • Tjenesteeksport fra Sverige til Norge er fordoblet fra 2007-2017. Fra Norge til Sverige er det en firedobling i samme periode.
  • 2200 bedrifter i Sverige er norskeide. Sysselsettingen i disse er fire ganger så stor som i finske bedrifter i Sverige.
  • Sverige er det landet i verden som har størst direkte investeringer i Norge, tre ganger så mye som Danmark og Finland til sammen.

(Artikkelen fortsetter under)

Tidligere ambassadør til Sverige, Kai Eide, mener togprosjektet er fremtidsrettet og nødvendig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Tidligere ambassadør til Sverige, Kai Eide, mener togprosjektet er fremtidsrettet og nødvendig. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Problemet er at det skjer lite innen innovasjon, forskning, akademia og politisk samarbeid. Vi kommer til å ha et fortsatt økt samarbeid i næringslivet, men vi trenger noe mer. Oslo og Stockholm er noen av de mest innovative hovedstedene i Europa, men vi må samarbeide bedre.

For å få til tettere samarbeid på flere områder, mangler det noe viktig ifølge Eide.

– Det er mulighet til adgang til de ulike miljøene. Det krever en rekke ting, men først og fremst transport og infrastruktur. Det vil knytte oss tettere sammen. Togprosjektet Oslo-Stockholm på under tre timer er et prosjekt jeg virkelig tror på. Det har en fremtid og det er en mulighet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:08 Pelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55 Ble fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33 Tyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26 Kvinne siktet for drap i Oslo20:17 Nav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49 Swire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18 USA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46 Fant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39 Krigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13 Nytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37 Elev drept - flere såret i skyting på skole i California17:15 Italia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13 Kina overvåker nordmenn med avanserte kameraer: – Kan zoome og beveges16:56 Xi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42 Enhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00 Hva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14 Tyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13 Arsenal-legende tar over MLS-klubb15:01 Halvparten frykter utenlandske vogntog – står for bare 1 av 50 dødsulykker14:55 Kobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52 Kvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43 «Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24 Tyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22 Professorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58 Nytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22 Boken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59 Frykter katastrofe blant flyktninger i Bosnia12:58 Betew dømt til forvaring i tre nye år12:34 Avfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07 Fem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06 Oslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55 Tusenlappen har fått ny drakt11:35 Myrhol om EM: – Store planer om å være med11:34 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07 Heftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53 Ny eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo10:52 Ny nordsamisk bibel for første gang på 124 år10:43 – Sjokkert over brutal avvisning fra Tine og Sp10:30 Regjeringen i Kuwait trekker seg10:16 Fortsatt usikkerhet rundt Frode Berg10:11 Google får tilgang til millioner av pasientjournaler10:10 Nytt personvern skaper utfordringer for kreftforskning09:47 Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier09:46 Bjørnebye slutter i Rosenborg09:39 Seks nordmenn på seiltur i Panama overfalt og ranet09:25 Vikersundbakken får 500.000 kroner09:24 Hauglie må svare om brilleutgifter innen 1. mars09:23 Flest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken09:19 Israel truer med å drepe flere militante på Gazastripen tross melding om våpenhvile09:11 Millioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?09:07 Mann i 80-årene dømt for voldtekt av sin eldre søster08:46 USA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister08:38 Durek Verrett om sitt tidligere liv: – Jeg var farao. Märtha var min dronning07:43 Oslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet07:39 Veronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger07:30 Oslo Ap vil tilbakebetale noe av bompengene til oslofolk07:30 Millioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?07:04 SAS mener lokale klimaavgifter kan føre til høyere utslipp06:39 To til sykehus etter brann i boligblokk i Bodø06:35 SV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo06:30 Vrient å øve på nasjonsligaomspillet, men landslaget vil tanke selvtillit06:00 Dette skjer i dag05:58 Jihad: Våpenhvile er inngått med Israel05:33 Dette skjedde i natt05:17 Forbund mener voldsutsatte lærere står alene04:44 Nav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43 Giuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14 To til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55 Mistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53 Mann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03 Levninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47 Sexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34 To personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24 Familie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03 Domstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34 Mann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58 Trump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53 Håndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54 Trump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39 Kjørte Erna om Nav: – En eim av klassejus22:08 Politiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06 – Den ubemerkede apokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst21:48 Politiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 – Utenlandske vogntog er bare er en liten del av problemet19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Brutal politivold ryster USA: – Slik ser fascismen ut18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 Russland inviterer til fest, Norge har ikke hørt noe16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan
Siste nytt
22:08VerdenPelosi: – Militærhjelpen til Ukraina brukt som en bestikkelse20:55VerdenBle fanget i sovjetisk bunker - overlevde på uhyggelig vis20:33SportTyrkia og Frankrike klare for fotball-EM20:26NorgeKvinne siktet for drap i Oslo20:17PengerNav-ofre får penger på konto fra neste uke19:49PengerSwire Seabed i Bergen legges ned – 151 mister jobben19:18PengerUSA truer Verdens handelsorganisasjon – anklager Norge18:46Helse og livsstilFant levende slektning av utdødd gigant-ape18:39NorgeKrigshelten Åge Aulie er død – 85 år gammel18:13KulturNytt konsept skulle erstatte nobelkonserten – nå er det avlyst17:37VerdenElev drept - flere såret i skyting på skole i California17:15VerdenItalia erklærer unntakstilstand i Venezia17:13PolitikkKina overvåker nordmenn med avanserte kameraer: – Kan zoome og beveges16:56VerdenXi advarer om at Hongkongs selvstyre står på spill16:42VerdenEnhjørning-valp funnet med frostskader – nå vil «alle» adoptere den16:00StemmerHva sier dere nå? Dere som lo av «svenske tilstander»15:14Helse og livsstilTyskland gjør meslingvaksine obligatorisk for barn15:13SportArsenal-legende tar over MLS-klubb15:01MotorHalvparten frykter utenlandske vogntog – står for bare 1 av 50 dødsulykker14:55VerdenKobler Russland til opprørere etter nedskytingen MH1714:52NorgeKvinne siktet for drapsforsøk på Oslo S14:43Kultur«Ja, vi elsker» blir omsider Norges nasjonalsang14:24VerdenTyrkia tror Hvite hjelmer-grunnlegger tok sitt eget liv14:22PengerProfessorer kritiserte lakseskatt – var sponset av næringen13:58PolitikkNytt håp for Erna: Kan bli invitert på Putins fest likevel13:22KulturBoken til Durek Verrett gis ut i Norge12:59VerdenFrykter katastrofe blant flyktninger i Bosnia12:58NorgeBetew dømt til forvaring i tre nye år12:34VerdenAvfyring av nye raketter mot Israel tross våpenhvile12:07KulturFem vil bli direktør ved Kulturhistorisk museum12:06KulturOslos nye hovedbibliotek åpner 28. mars11:55PengerTusenlappen har fått ny drakt11:35SportMyrhol om EM: – Store planer om å være med11:34NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Årnes11:07SportHeftig strid i WADA-toppen: – De begynte med å fryse meg ut10:53VerdenNy eksperimentell ebolavaksine tatt i bruk i Kongo10:52KulturNy nordsamisk bibel for første gang på 124 år10:43Penger– Sjokkert over brutal avvisning fra Tine og Sp10:30VerdenRegjeringen i Kuwait trekker seg10:16VerdenFortsatt usikkerhet rundt Frode Berg10:11Helse og livsstilGoogle får tilgang til millioner av pasientjournaler10:10Helse og livsstilNytt personvern skaper utfordringer for kreftforskning09:47PolitikkRegjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier09:46SportBjørnebye slutter i Rosenborg09:39VerdenSeks nordmenn på seiltur i Panama overfalt og ranet09:25SportVikersundbakken får 500.000 kroner09:24PolitikkHauglie må svare om brilleutgifter innen 1. mars09:23MotorFlest frykter å møte utenlandske vogntog i trafikken09:19VerdenIsrael truer med å drepe flere militante på Gazastripen tross melding om våpenhvile09:11SportMillioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?09:07NorgeMann i 80-årene dømt for voldtekt av sin eldre søster08:46VerdenUSA vil beholde rundt 600 soldater i Syria, bekrefter forsvarsminister08:38KulturDurek Verrett om sitt tidligere liv: – Jeg var farao. Märtha var min dronning07:43PolitikkOslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet07:39NorgeVeronica Orderud har fått jobb etter å ha søkt rundt 400 stillinger07:30PengerOslo Ap vil tilbakebetale noe av bompengene til oslofolk07:30SportMillioner i spill for langrennsstjernene, Klæbo på pengetoppen igjen?07:04NorgeSAS mener lokale klimaavgifter kan føre til høyere utslipp06:39NorgeTo til sykehus etter brann i boligblokk i Bodø06:35NorgeSV frykter færre minoritetsstudenter på Politihøgskolen etter kutt i Oslo06:30SportVrient å øve på nasjonsligaomspillet, men landslaget vil tanke selvtillit06:00NorgeDette skjer i dag05:58VerdenJihad: Våpenhvile er inngått med Israel05:33NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeForbund mener voldsutsatte lærere står alene04:44NorgeNav skjerper sikkerhetsrutinene for sine ansatte04:43PolitikkGiuliani: – Schiffs stjernevitner kom ikke med fakta04:14NorgeTo til sykehus etter kollisjon i Lindås03:55NorgeMistenkte fortsatt på frifot etter knivstikking i Oslo03:53VerdenMann pågrepet for å starte skogbranner i Australia03:03VerdenLevninger fra tolv mennesker funnet i plastposer i Mexico02:47Helse og livsstilSexolog: – Norske barn lærer om sex fra porno02:34VerdenTo personer drept i sammenstøt i Bolivia02:24VerdenFamilie drept i israelsk luftangrep i Gaza02:03VerdenDomstol avviser Trumps skattemelding-anke01:34NorgeMann på Sunnmøre tiltalt for å ha filmet kvinner i skjul00:58VerdenTrump skal offentliggjøre utskrift av samtale med Zelenskyj23:53SportHåndball: Reinkind storspilte i mesterligaen23:28VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:54VerdenTrump: Jeg er en stor fan av Erdogan22:39PolitikkKjørte Erna om Nav: – En eim av klassejus22:08NorgePolitiet leter etter tre gutter etter voldshendelse i Oslo22:06Verden– Den ubemerkede apokalypsen burde fått alarmklokkene til å ringe for lengst21:48NorgePolitiet kan sitte på DNA-profilen til gjerningsperson20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00Motor– Utenlandske vogntog er bare er en liten del av problemet19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenBrutal politivold ryster USA: – Slik ser fascismen ut18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17PolitikkRussland inviterer til fest, Norge har ikke hørt noe16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan
Populært