Meny

Kraftig økning i overnattinger i mai

Flere overnattet på norske hoteller i mai. Bildet viser Visnes Hotel i Stryn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
2,6 millioner mennesker sov på norske overnattingssteder i mai. Det er 6 prosent flere enn i mai i fjor.

Ved hotellene var det 1,8 millioner overnattinger i mai – en økning på fire prosent fra i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det kraftigste enkeltøkningen sto tsjekkerne, som tilbrakte nesten 64 prosent flere netter ved hotellene i mai i år, for. Også blant amerikanerne, som er de utlendingene som tilbringer flest netter på norske hoteller, var det en kraftig økning i antallet hotellovernattinger.

Kapasitetsutnyttingen ved hotellene var likevel lavere enn i fjor.

Økning hittil i år

Samtidig opplevde campingplassene en økning på hele 20 prosent i antall overnattinger fra utenlandske turister. Bobiler var den overnattingsmåten som økte mest, med hele 32 prosent.

Totalt hadde 10,6 millioner mennesker tilbrakt en eller flere netter på overnattingssteder i Norge ved utgangen av mai, noe som er en økning på 400.000 mennesker.

Aktuelt:  Lei av Oslos største landemerker? Ta en ny titt

I ferd med å befeste seg

Ole-Henrik Walaker driver Walaker Hotel, som er Norges eldste. Han er blant dem som opplever økningen.

– Vi er så godt som fullbooket fra nå og til begynnelsen av september. Det er bare et par rom igjen enkelte dager, sier han til Finansavisen.

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier til avisen at alt ligger an til at det blir nok en god sommer for turistnæringen.

– Tilbakemeldingen er den samme overalt. Så langt ser det veldig bra ut. Norge som ferieland er i ferd med å befeste seg ordentlig, sier Devold.

Aktuelt:  – Turisme står for 8 prosent av globale CO2-utslipp

Reise
Populært