De mest populære reisemålene blant turister i Tyskland er kåret

Miniatur Wunderland i Hamburg topper årets liste over Tysklands 100 mest populære severdigheter. Foto: Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT)
Miniatur Wunderland i Hamburg topper årets liste over Tysklands 100 mest populære severdigheter. Foto: Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT)

Ferielandet Tyskland forblir en populær reisedestinasjon internasjonalt. Her kan du lese hva over 14 000 mennesker har stemt frem som sine favorittattraksjoner i Tyskland.

For fjerde gang på rad toppes listen av Hamburgs Miniatur Wunderland, en miniatyrverden med verdens største modelljernbane.

Som i fjor er det også Europa-Park i Rust og Neuschwanstein slott i Bayern som kaprer andre- og tredjeplassen. Andre attraksjoner som posisjonerer seg på topp ti i 2021, er fornøyelsesparken Phantasialand Brühl, Rothenburg ob der Tauber, Den romantiske ruten, det historiske Dresden, Berlin, nasjonalparken Schwarzwald og kriminalmuseet i Rothenburg.

Tysklands Nasjonale Turistkontor (DZT) presenterer rangeringen i en pressemelding.

– Den store interessen i kåringen viser at merkevaren «Ferielandet Tyskland» og dets turistaktører er sterke og motstandsdyktige også i krisetider. Avstemmingen formidler et autentisk bilde av turistmål i Tyskland som er særlig populære og etterspurte. For våre partnerne innen tysklandturisme er plasseringene et kvalitetsstempel som de bruker i internasjonal markedsføring, sier administrerende direktør i DZT, Petra Hedorfer i pressemeldingen fra Tysklands Nasjonale Turistkontor.

Siden 2012 har besøkende på www.germany.travel i et fritekstfelt kunnet stemme på sitt favorittreisemål i Tyskland. Ut fra denne dataen utvikler så DZT topp 100-kåringen. I år har DZT strukturert resultatene i følgende kategorier: byer, opplevelsesverdener, fornøyelses- og dyreparker, museer, julemarkeder, naturens høydepunkter, nasjonalparker, borger og slott.

Årets topp tre totalt

1. plass. Miniatur Wunderland Hamburg

For akkurat 20 år siden gikk startskuddet for miniatyrverdenen med verdens største modelljernbane. Omtrent 20 millioner gjester fra hele verden har hittil besøkt den stadig voksende modellverdenen i Hamburgs Speicherstadt, som seks ganger har blitt tatt opp i Guinness rekordbok.

Europa-Park Rust. Foto: AFP / NTB
Europa-Park Rust. Foto: AFP / NTB

2. plass. Europa-Park Rust

Tysklands største fornøyelsespark med over 100 karuseller og show, opplevelsesbadet Rulantica og seks temahoteller med mange restauranter og spatilbud. Virtuelle verdener møter gjestene i VR-opplevelsesrommet YULLBE, mens middagsshow kombinerer stor underholdning med gastronomisk nytelse.

Neuschwanstein slott. Foto: AFP / NTB
Neuschwanstein slott. Foto: AFP / NTB

3. plass. Neuschwanstein slott

Etter modell fra en historisk ridderborg, fikk Ludwig den II reist slottet på en fjellklippe med Alpene som kulisse i 1869. Dette er et av Ferielandet Tysklands mest kjente attraksjoner. Omtrent 1,5 millioner mennesker besøker eventyrslottet årlig for å la seg fascinere og inspirere.

Topp fem etter kategori

Byer

 1. Rothenburg ob der Tauber
 2. Dresden
 3. Berlin
 4. München
 5. Hamburg

Opplevelses-verdener

 1. Miniatur Wunderland Hamburg
 2. Fornøyelsespark Haus Meissen
 3. Badekomplekset Therme Erding
 4. Karls Erlebnisdorf Rövershagen
 5. Autostadt Wolfsburg

Fornøyelses- og dyreparker

 1. Europa-Park Rust
 2. Phantasialand Brühl
 3. Fornøyelsespark Ravensburger Spieleland
 4. Legoland Deutschland Resort Günzburg
 5. Hellabrunn Zoo i München


Museer

 1. Kriminalmuseet i Rothenburg ob der Tauber
 2. Tysklands spionmuseum
 3. Museumsøya Berlin
 4. Klimahuset i Bremerhaven, 8° Ost
 5. August-Horch-museet


Julemarkeder

 1. Reiterlesmarkt i Rothenburg ob der Tauber
 2. Christkindlesmarkt i Nürnberg
 3. Christkindlmarkt i München
 4. Julemarkedet i Rotenburg a. d. Fulda
 5. Julemarkedet ved Charlottenburg slott i Berlin


Naturens høydepunkter

 1. Øya Rügen
 2. Bodensee med øyene Mainau og UNESCO-kulturarven Reichenau
 3. Moseldalen
 4. Zugspitze
 5. Øya Sylt


Nasjonalparker

 1. Nasjonalpark Schwarzwald
 2. Nasjonalpark Berchtesgaden
 3. Nasjonalpark Saksiske Sveits
 4. Nasjonalpark Harz
 5. Nasjonalpark Eifel

Borger og slott

 1. Slott Neuschwanstein
 2. Slott Heidelberg
 3. Borg Eltz
 4. «Slott og Parker i Potsdam og Berlin»
 5. Borg Cochem


Personvernpolicy