De beste strendene i USA er kåret

<p>1. plass: Siesta Beach.</p>
1. plass: Siesta Beach. Foto: Chris O'meara / AP

Kystforskeren Stephen Leatherman, som kaller seg selv «Dr. Beach», har utgitt den 27. utgaven av Top 10 Beach List.

Der erklærer han Siesta Beach i Florida til den beste stranden i USA for sitt klare varme vann og fine hvite sand.

I motsetning til andre rangeringer har «Dr. Beach» selv sjekket ut strendene og gjort omfattende research, ifølge nyhetsbyrået AFP Relaxnews. Alt fra vann- og sandkvalitet til sikkerhet og fasiliteter er blitt sjekket ut, i tillegg til antall solfylte dager og vannfarge.

Årets liste, som ble utgitt akkurat i tide til sommerferien, fremhever de reneste, vakreste og mest familievennlige strendene i USA, deriblant Siesta Beach i Florida (se bildet øverst i saken).

Stranden ligger en kort kjøretur fra Sarasota, og er kjent for sin fine hvite kvartssand, som trolig er millioner år gammel. Sandens unike egenskaper gjør at selv på de varmeste dagene holder den seg kald under føttene. Den halvmåneformede stranden har klart turkist vann og tiltrekker seg både sand samlere og trenings fans.

2. Kapalua Bay Beach, Hawaii

Stranden er perfekt for svømming og snorkling og ligger beskyttet av to nes, som ble dannet for lenge siden av lavastrømmer i havet. Den mindre stranden har fin, hvit korallsand på land, og korallene dypere ut i vannet tiltrekker seg flere tropiske fargerike fisker. Det finnes gode restauranter i området og det er mulighet for å leie snorkleutstyr fra en hytte på den nordlige enden av stranden.

Saken fortsetter under bildet

2. plass: Kapalua Foto: Tor Johnson / AP
2. plass: Kapalua Foto: Tor Johnson / AP


3. Ocracoke Lifeguarded Beach, North Carolina

Ifølge Dr. Beach er dette en av de villeste strendene i landet. Hovedaktivitetene her er svømming og skjell eller steinjakt, mens senere på sommeren dominerer surferne denne stranden, derfor anbefaler han barnefamilier å dra hit tidligere på sommeren.

Saken fortsetter under bildet

3. plass: Ocracoke Foto: Bill Russ / AP
3. plass: Ocracoke Foto: Bill Russ / AP


4. Grayton Beach State Park, Florida

Stranden har sukkerhvit sand og smaragdgrønt vann, i tillegg til store, dominerende sanddyner på land. Fasiliteter som restauranter og overnattingssteder ligger ikke langt unna, men mange velger også å campe i den fantastiske statsparken med ferskvannsdammer og tidevannsmasser.

Saken fortsetter under bildet

4. plass: Grayton Beach Foto: David Bailey Photography / AP
4. plass: Grayton Beach Foto: David Bailey Photography / AP


5. Coopers Beach, New York

På sørkysten av Long Island, skjermet fra de kalde Labrador-strømmene, ligger Coopers Beach ved den vakre landsbyen Southampton. Stranden er hundrevis av meter bred, laget av kornete hvit kvartssand. Også her dominerer de store sanddynene dekket av amerikansk strandgress, men også store og ekstravagante herskapshus.

Les også: Norwegian lanserer nye direkteruter

Saken fortsetter under bildet

5. plass: Coopers Beach. Foto: Kathy Willens / AP
5. plass: Coopers Beach. Foto: Kathy Willens / AP


6. Coast Guard Beach, Massachusetts

Det går skyttelbusser fra Salt Pond Visitor Center, men en del velger også sykle den 10 minutter lange turen til stranden. Sanden er ganske grov, slik at stranden skråner ganske bratt ned i vannet. Den fargerike, gamle Coast Guard stasjonen ligger på toppen av stranden og har en spektakulær utsikt nedover Nauset Spit barrierene. Vannet her blir ikke varmere enn 15-20 grader, og det blir som regel korte, forfriskende svømmeturer.

Saken fortsetter under bildet

6.plass: Coast Guard Beach. Foto: Margo Tabb / AP
6.plass: Coast Guard Beach. Foto: Margo Tabb / AP


7. Caladesi, Florida

Caladesi er ikke lenger en øy, ettersom du i tillegg til å ta båt eller ferje, også kan ta en lang spasertur nordover fra Clearwater beach. Men med den hvite, krystallinske, myke og «crunchy» sanden ved vannkanten og det glitrende, klare vannet, er dette fortsatt et fint feriested. Ifølge «Dr. Beach» er dette et fantastisk naturområdet, med mulighet for både kajakk- og kanoturer gjennom mangrovene for å se på mange fantastiske fugler som lever i området.

Les også: Våger du sette utfor 50 meters fritt fall?

Saken fortsetter under bildet

7.plass: Caladesi Island State Park. Foto: St. Petersburg/clearwater Area Cvb / AP
7.plass: Caladesi Island State Park. Foto: St. Petersburg/clearwater Area Cvb / AP


8. Hapuna Beach, Hawaii

Den hvite korallstranden ligger i et området dominert av svarte lavastrømmer. I sommermånedene er Hapuna et perfekt sted å svømme, snorkle eller dykke i det krystallklare vannet, men store bølger om vinteren kan skape kraftige rip strømmer. Heldigvis har stranden godt trente livreddere.

Les også: Fredrikstad kåret til Norges mest attraktive by

Saken fortsetter under bildet

8.plass: Hapuna Beach. Foto: Kirk Lee Aeder / AP
8.plass: Hapuna Beach. Foto: Kirk Lee Aeder / AP


9. Coronado Beach, California

Stranden er en ekte oase ved sjøen på flere hundre meter i bredde. Med sin frodige subtropiske vegetasjon, unike middelhavsklima og fine glitrende sand, strømmer strandgutter til denne stranden for fin, mild surfe-sjø og sommervarme. Det lokale landemerket, Hotel del Coronado, ble bygd for over hundre år siden, og tilbyr spektakulær arkitektur og Old World-eleganse. Hotellet har i alle år tiltrukket seg alle typer celebriteter og serveringen foregår på stranden.

Les også: Kalmar kåret til Sveriges mest bobilvennlige kommune

Saken fortsetter under bildet

9.plass: Coronado Beach. Foto: Anonymous / AP
9.plass: Coronado Beach. Foto: Anonymous / AP


10. Kiawah Beachwalker Park , South Carolina

På den sørlige enden av Kiawah Island finner man Beachwalker Park, og ifølge «Dr. Beach» er dette en kyst og strand for naturelskere. Han anbefaler besøkende å ta med seg kajakker og kanoer for å padle gjennom tidevannsinnløpene eller å ta seg en sykkel- eller gåtur ned til kapteins Sam’s innløp for å se på alle de tusenvis av fugler som holder til der. Vannet her er ikke klart, men rent og gir fantastisk sjømat til innbyggerne og restaurantene i området.

10.plass: Beachwalker Park. Foto: AP
10.plass: Beachwalker Park. Foto: AP

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden