Meny

Kalmar kåret til Sveriges mest bobilvennlige kommune

Kalmar slott ligger der Kalmars havn lå i middelalderen og har spilt en avgjørende rolle i Sveriges historie helt siden byggingen av slottet ble startet på slutten av 1100-tallet. Foto: Maria Eklind/Flickr
Hvis du vil reise på bobilferie over svenskegrensen denne sommeren, er Kalmar stedet å svinge innom.

Stadig flere lar seg lokke av bobillivet, og de siste årene er det rekordmange nordmenn som har realisert drømmen om å jakte på de gode opplevelsene i ferie og fritid bak et bobilratt. Og når det kommer til å tilrettelegge forholdene for bobiler, virker den svenske kommunen Kalmar å ha forstått hva som skal til.

Sist helg presenterte den svenske Husbilklubben hvilken kommune som var den mest bobilvennlige etter at klubbmedlemmene tidligere hadde stemt frem sine favoritter. Finalen sto mellom Haparanda, Karlskoga, Lidköping, Öckerö og Kalmar, der sistnevnte trakk det lengste strået.

Les også:   Gjett om denne bobilen vekker oppsikt

Planla for bobiler

Det er Bobilverden som melder om den svenske kåringen, der det i begrunnelsen ble oppgitt at Kalmar kommune i løpet av en treårsperiode har planlagt for bobiler. Som følge av det, er det skapt både betalte og gratis overnattingsplasser i og utenfor byen.

Kommunen får videre skryt for god informasjon på hjemmesiden om bobilplassene, samt hvilke fylle- og tømmemuligheter som foreligger. I tillegg gis kommunen stjerne i margen for å være sykkelvennlig.

Per i dag har Kalmar fire bobilplasser, den største med parkeringsmuligheter for femti kjøretøy. Tre av plassene er fullservice mens den siste tilbyr enklere parkering med avfallstømming.

Les også:   En annerledes og veldig praktisk bobil

– Vil ikke bo på campingplasser

I en egen uttalelse sier Kalmars turistsjef, Stefan Johnson, at kommunen ønsker bobilgjester skal føle seg velkomne når de kommer.

– Vi har en utvikling hvor antallet bobiler øker sterkt og mange benytter bobilen hele året. De vil ikke bo på campingplasser, men har hotellrommet med seg og vil bo sentralt og oppleve byen.

Tidligere har Mariestad, Kristinehamn og Ystad gått til topps i kåringen.

Les også:  

Den vakre bobiløya

Bobilens skyggesider

Hymer med bobilen i særklasse

Reise
Populært