Meny

Venstre vil ikke utvide Oslo Lufthavn

Venstre vil heller ha tog enn flere rullebaner på Gardermoen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Planene om en ny rullebane på Oslo Lufthavn må stoppes av hensyn til klimaet, mener Venstre. Saken skal være avgjørende for partiet i behandlingen av Nasjonal transportplan.

– Vi har rullebaner på Torp og Rygge som ligger der allerede, og vi mener vi bør utnytte dem til å avlaste Gardermoen fremfor å bygge nytt. Når Heathrow greier seg med to rullebaner, burde også Gardermoen gjøre det, sier Ketil Kjenseth, stortingsrepresentant for Venstre i Oppland, til Klassekampen fredag.

Planen om å bygge ut Oslo Lufthavn er en del av grunnlagsdokumentet for neste Nasjonal transportplan (NTP). Planen skal behandles i Stortinget våren 2017.

Les også:   Miljødirektoratet sier nei til ny rullebane på Gardermoen

Kjenseth sier saken vil være avgjørende for Venstre i behandlingen av transportplanen

– For oss er dette en viktig miljøsak på samme måte som oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. De som vil ha Venstre med på laget, må regne med tøffe forhandlinger, sier han.

Les også:  Oslo ønsker ikke ny rullebane på Gardermoen

Det rødgrønne byrådet i Oslo er også negativ til en tredje rullebane. Det samme er Miljødirektoratet, som skriver i sitt høringssvar om NTP at veksten i flytrafikk og utslipp som en slik utbygging vil medføre, kan være i strid med Norges klimamål.

Les også:  Timelang kø i passkontrollen på Gardermoen

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus