Ti fantastiske kunsthoteller verden rundt

First Luxury Roma
First Luxury Roma

På disse hotellene ville nok kunstnere som Dali, Munch og Picasso følt seg som hjemme.

Særegne malerier, samtidskunst og imponerende installasjoner er ikke lenger begrenset til kjente gallerier eller hjemmene til private samlere. De siste årene har stadig flere hoteller integrerte seg med museer eller gallerier for å heve den estetiske opplevelsen og samtidig kunne markedsføre seg som såkalte «kunsthotell».

I forbindelse med verdens kunstdag fredag 15. april har Hotels.com plukket ut ti kunsthoteller verden over som alle har fått minst 4,7 av totalt fem poeng fra gjester som har sjekket inn for en natt eller flere. Og her behøver du strengt tatt ikke forlate hotellet dersom du søker kunstopplevelser.

Les også: Start musikerdrømmen din i hotellsengen

The Surrey New York

The Surrey
The Surrey

På Madison Avenue finner du The Surrey New York som rommer en av de største og mest imponerende kunstsamlingene. Dersom du er kunstelsker på besøk i verdensmetropolen er dette dømmehotellet for deg. I hjertet av hotellet finner du den særegne hovedattraksjonen: veggteppet med supermodellen Kate Moss som motiv, laget av Chuck Close.

Hele hotellet føles som hjemmet til en rik kunstsamler som har en helt egen forkjærlighet for 1940-tallet. Her er det rom for både art deco og design inspirert av 1990-tallet, med verk av kunstnere slik som Jenny Holzer, Cecily Brown og Richard Serra. Overnattingsprisen er fra 4.155,- kroner per rom per natt.

First Luxury Art Hotel Roma

Fra The Big Apple går turen videre til den italienske hovedstaden. Femstjernershotellet First Luxury Art Hotel Roma byr på ypperlig kunst fra øverste hylle der hver suite er full av samtidskunst skapt av innflytelsesrike italienske kunstnerne. Prisen starter fra 3.286 kroner per rom for en natt.

Hotellet er åsted for både faste og skiftende utstillinger, i tillegg til at det finnes en tilsynsperson for galleriet som er behjelpelig med informasjon om verkene som er utstilt. Skulle du ha spørsmål om verkene eller vurderer å kjøpe med deg noe av kunsten med hjem så er vedkommende tilgjengelig for å hjelpe deg med dette også.

Les også: Flyselskap plasserte passasjerene på kinky sex-hotell

First Luxury Roma


Hotel Éclat

Dette designhotellet i Beijing i Kina er av Hotels.com beskrevet som kunst innen luksus og luksus innen kunst. Spredt utover rommene og fellesområdene på Hotel Éclat finnes det en utrolig samling som består av mer enn 100 kunstverk, inkludert originale skulpturer og malerier fra mestere som Salvador Dalí, Andy Warhol, Pierre Matter, Zhang Guolang, Chen Wen Ling, Gao Xiao Wu, Zou Liang og mange flere.

Faktisk har hotellet den største privatsamlingen av Salvador Dalís verker i hele Kina, så sikkerheten er det ikke noe å si på. Hvis du vil sove i slike kunstneriske omgivelser så er startprisen på 2.902 kroner for en enkelt natt på et rom.

Les også: Disse hotellene ble delt mest på Instagram i 2015

Hotel Éclat


The ART, a hotel

I den amerikanske delstaten Colorados hovedstad ligger dette femstjerners hotellet i luksuriøs stil i nærheten av Denver Art Museum. Og på the ART, a hotel er det nettopp kunst som står sentralt uansett hvilken retning du snur deg. Hotellets to gallerier, gangene og hvert eneste rom er fulle av kunstverk.

Til og med hotellrestauranten FIRE har en kunstnerisk undertone, med en forbausende attraksjon av ild, fascinerende lysekroner og kinetiske skulpturer. Hovedattraksjonen er likevel en installasjon som består av 22.000 lys. Mye av kunsten i galleriene inkluderer verker av mange lokale kunstnere. Prisen for overnatting starter på 1.840,- kroner.

Les også: Dette norske hotellet er på listen over verdens beste hoteller

the ART, a hotel

21c Museum Hotel

I sentrum av Louisville i Kentucky, USA er en lagerbygning fra 1800-tallet blitt ombygd til et femstjernershotell der både sightseeing og kulturelle severdigheter møter deg så snart du går inn dørene. Hotellet, der prisen for en natt starter på 2.667 kroner per rom, fungerer nemlig også som et museum for samtidskunst.

I hotellets kjeller finnes en unik installasjon kalt «Asleep in the Cyclone» som også brukes som hotellrom. Rommet består utelukkende av resirkulert treverk, spesiallagde stoffer, originale skulpturer og kunstverk, og har antikviteter, et raritetskabinett og en platespiller med et utvalg plater.

Les også: Norsk alpintlegende med verdens beste skihotell

21c Museum Hotel


Andaz Amsterdam Prinsengracht

I det som en gang var hovedbiblioteket i Nederlands hovedstad Amsterdam, er i dag blitt forvandlet til et femstjerners hotell tegnet av Marcel Wanders. Og er det merkverdig kunst som utgjør dekorasjonen, for når tema er «Alice i Eventyrland» så sier det seg selv at resultatet blir både elegant og surrealistisk. I det du går gjennom hotellets korridorer, der alt er holdt i oppfinnsomt design med sterke farger, vil du legge merke til lysarmaturer og vegger pyntet med digre skjeer og gullfisk.

Hotellet eier en fascinerende, kuratert videokunstsamling som stadig blir oppdatert. Samlingen består av 40 verk som vises i gangene, salongen og lobbyen. Hvis du har lyst til å se mer, har stedet en egen kunstkanal som du har tilgang til på rommet. Prisen er fra 3.337 kroner per rom per natt.

Les også: Opplevde alle gjesters hotellmareritt under dyna

Andaz Amsterdam Prinsengracht


South Place Hotel

South Place Hotel er plassert i et kreativt nabolag i Øst-London og har kanskje derfor en uunngåelig forkjærlighet for kunst. Hvert av de 80 rommene inneholder moderne verk av kunstnere fra London, og hotellet har et antall spektakulære, nyvinnende verk på bestilling til lobbyen, restauranten og barene på stedet.

Dette inkluderer pop art-trykk av John Vincent Aranda, kunst fra Hoxton Art Gallery og installasjoner slik som en TV laget av blikkbokser og en rekke egenartede britiske minnegjenstander støpt i harpiks.

Men du trenger ikke være etablert kunstner for å få stille ut på South Place Hotel. Hotellet arrangerer årlig en konkurranse for nylig uteksaminerte kunstskolestudenter i London. Vinneren får verket utstilt i vinduet ved inngangen til hotellet, der prisen for en enkelt overnatting starter på 2.260 kroner per rom.

Les også: Hotell-hygiene i Oslo er blant verdens verste

South Place


New Art Hotel

Slik navnet tilsier, er det moderne kunst som står i fokus på New Art Hotel i Athen. Hotellet, der prisen for en overnatting starter på 1.396 kroner per rom, er naturvennlig. Arkitektene brukte miljøvennlige teknikker da de bygde hotellet, som for eksempel gjenvinning av så mye materiale som mulig fra den opprinnelige bygningen.

Lokale arkitektstudenter ble hentet inn for å se til at hotellets stil matchet nærmiljøet, og resultatet er interiør med spesiallagd møblement og håndlagde veggfaste gjenstander som får gjestene til å føle at de er del av en større kunstinstallasjon. Alle fellesområder og rom har fått en helt spesiell stil og inneholder samtidskunst som viser til det tøffe livet i storbyen.

New Art Hotel Athenes


Palace Hotel Tokyo

Dette femstjernershotellet, som er fredfullt plassert ved borggraven i tilknytning til den keiserlige slottshagen, er så glad i kunst at de til og med har gitt ut sin egen bok om den utstilte kunsten. «The Art of Palace Hotel» finnes på hvert rom, der startprisen er på 5.161 kroner per rom per natt.

Hotellet tilbyr også et eget kunstinspirert opphold som inkluderer private utflukter rundt i byen med kunst som tema. Men strengt tatt behøver du ikke forlate hotellet dersom du vil oppleve det beste av japansk kunst. Hotellet har nemlig bestilt og kjøpt inn mer enn 1.000 ulike verk fra noen av Japans mest lovende kunstnere.

Les også: «Forstyrr meg og jeg dreper deg»

Palace Tokyo


Le Palais Art Hotel Prague

Et ombygd palass fra 1897 i Praha er i dag adresse for et eksklusivt femstjerners luksushotell, og er et av de beste eksemplene på belle époque-arkitektur i den tsjekkiske hovedstaden.

Mens selve hotellet er tydelig inspirert av den italienske stilen, er det de storartede maleriene av både tsjekkiske mestere og internasjonale samtidskunstnere som gir et varig inntrykk, der de henger blant den utsmykkende stukkaturen.

Hotellet har den største samlingen av original Le Corbusier-grafikk samt flere samlinger av berømte tsjekkiske kunstnere, og det blir regelmessig avholdt utstillinger av samtidskunst i lobbyen. Prisen på en overnatting på dette kunsthotellet starter på 1.588 kroner per rom.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Le Palais Art Hotel Prague

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:32 Russiske krigsskip på vei gjennom Bosporos10:15 Svømmestjerne utestengt i åtte år, mister OL10:11 Nordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor09:55 DNB tapte i Høyesterett – må ut med 350 millioner til kundene09:44 – Solbakken enestående for dansk fotball09:43 Ingen kombinasjon for Kristoffersen, været stopper Hinterstoder-renn09:35 Nå blir vigselsattesten digital09:19 Nordmenn svenskehandlet for 14,3 milliarder i fjor09:08 300 migranter står ved grensen mellom Hellas og Tyrkia09:07 Virusfrykt gir halvering for Finn Reise08:59 Åpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus08:46 Død person funnet i brennende bil i Moss08:10 Trondheim kommune fjerner dame- og herreskilt på toalettene07:40 Datteren med rørende minneord til Jahn Teigen07:36 Nye land rammet av Coronaviruset07:13 Jahn Teigen bisettes onsdag 11. mars07:01 New Zealand bekrefter første korona-tilfelle06:45 Storoppgjørene i kø for Ødegaard06:36 Profilert maktkritiker pågrepet i Hongkong06:35 Sverre Lunde Pedersens tøffe sesong06:30 Virke Reiseliv ber regjeringen om viruskriseplan06:30 USA: Minst 38 drept av høyreekstreme i 201906:20 Sykkelritt stoppet av koronavirus-tilfeller, nordmenn må testes06:00 Dette skjer i dag06:00 Målinger: Svakeste Høyre-måned på ti år05:55 Eksperter stusser over at Afrika har så få virustilfeller05:43 Dette skjedde i natt05:40 Første bekreftede tilfelle av koronavirus i Nigeria05:38 Virus rammer Equinor hardere enn Brexit og handelskrig05:30 Brexit: Frontene skjerpes før forhandlingsstart05:29 Minst 33 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib05:02 Dagbladet: Høyre-topper mener Sivertsen-saken har gått for langt04:34 Minnesota Wild utklasset Detroit Red Wings 7-104:15 Færre virustilfeller i Kina, opp i Sør-Korea02:40 USA fordømmer angrep på tyrkiske soldater02:37 Trondheim Ap likevel ikke samstemte om Giske02:13 Nytt bratt fall på børsen i Tokyo01:48 Virusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden01:28 Stoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker01:19 Sivertsen møter selskap han var styreleder for til samtaler om statsstøtte23:55 California-guvernør: 8.400 personer overvåkes for mulig virussmitte23:45 Tidligere kommunelege dømt for seksuell omgang med pasient23:42 Olympiakos snøt Arsenal for avansement i siste sekund23:10 København videre på Solbakkens 52-årsdag23:04 Storseier for Solskjær og Manchester United, enkelt videre til europaligaens åttedelsfinaler22:45 Tre pågrepet etter biljakt i Kristiansand22:06 Kulturdepartementet vil stanse ulovlig pengespillreklame på norske TV-skjermer21:47 Flere tyrkiske soldater drept etter luftangrep i Syria - åpner grensen til Europa21:44 Ny måne går i merkelig bane rundt jorden20:47 Ny kåring: Oslo S en av Europas dårligste jernbanestasjoner19:40 Tre nye nordmenn smittet av det nye coronaviruset19:25 Forsvaret: – Kan bistå. Forsvardepartementet: – Ikke aktuelt19:23 Får ikke tilgang til sexhjelpemidler18:16 Pilot pågrepet etter dødelig havari17:45 Virussmittet Tromsø-kvinne: – Jeg har det bra17:42 Kan løse mysteriet: Hentet opp 350 gjenstander fra «kannibalskip»17:29 Cruiseskip droppet å legge til kai i Tromsø på grunn av virusfrykt16:53 Politiet trodde de beslagla narkotika – viste seg å være en ost16:51 Corona-frykt for verdensøkonomien: – Det kan bli en global resesjon16:01 Stadig flere land forbereder seg på epidemi15:42 Lederstriden i Venstre skal være avblåst – Grande fredet15:36 Europaligakamp utsatt på grunn av orkanvarsel15:05 Aktor krever 1,5 års fengsel i bildrapssak14:53 Ny rullebane på Heathrow dømt ulovlig på grunn av klima14:39 Dortmund-treneren vurderer å spare Haaland14:38 Tidligere toppledere hardt ut mot Trump-plan14:25 Norwegian-aksjen i fritt fall på børsen13:52 Norske domstoler avslutter samarbeid med Polen13:52 Flere tror på høyere boligpriser13:44 Bill Cosby raser mot dom: – Weinstein hadde ingen sjanse13:35 Sivertsen signerte årsregnskap to måneder etter han hadde sagt fra seg «alle styreverv»13:23 Liverpool med sterke økonomiske tall12:59 Forsker: Ugifte dør langt tidligere enn gifte12:50 Norendal pådro seg komplisert brudd i leggen12:49 Kvinne pågrepet og siktet etter knivstikking11:54 74 millioner i støtte til elektriske busser i Oslo11:53 Japan stenger alle skoler grunnet virusutbruddet11:07 Oppsagt NRK-ansatt anker til Høyesterett10:56 Forfatteren Annie Riis er død10:36 Sterk økning i handelen mellom Norge og Israel10:35 Brennhet Sørloth løftet salget til lokal baker10:16 Oljefondet med avkastning på 1.692 milliarder i 201909:56 Frp kan få flertall for blodprøve som kan avdekke Downs syndrom09:54 Danske Bank kutter og sparker09:40 Coronavirus og lønnstak struper Kinas fotballmarked09:34 Helge André Njåstad (Frp) ønsker gjenvalg09:09 Folketallet økte med nesten 40.000 i fjor09:09 Danmark vurderer hjelmpåbud for elsparkesykler09:07 Utvider siktelsen etter Tromsø-dødsfall til å omfatte voldtekt09:06 Deila med solid hjemmedebut08:53 Hver fjerde nordmann kan bli smittet av coronavirus07:49 Ungdommer erkjenner å ha hacket Dagbladet07:47 Leter etter datteren til «dommedagsmoren» i nasjonalpark07:21 – Coronaviruset vil ramme de fattigste hardest, også i Norge06:45 Lorentzen må ha fire løp uten feil06:45 Første danske smittet av nytt coronavirus06:38 Skjebnedag for Matteo Salvini i Senatet i Roma06:30 Medvind for Bernie, motvind for Biden06:15 Oljefondet har investert i bank som knyttes til al-Qaida06:08 Virusfrykt er blitt god forretning for svindlere
Siste nytt
10:32VerdenRussiske krigsskip på vei gjennom Bosporos10:15SportSvømmestjerne utestengt i åtte år, mister OL10:11ReiseNordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor09:55PengerDNB tapte i Høyesterett – må ut med 350 millioner til kundene09:44Sport– Solbakken enestående for dansk fotball09:43SportIngen kombinasjon for Kristoffersen, været stopper Hinterstoder-renn09:35NorgeNå blir vigselsattesten digital09:19PengerNordmenn svenskehandlet for 14,3 milliarder i fjor09:08Verden300 migranter står ved grensen mellom Hellas og Tyrkia09:07ReiseVirusfrykt gir halvering for Finn Reise08:59Helse og livsstilÅpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus08:46NorgeDød person funnet i brennende bil i Moss08:10NorgeTrondheim kommune fjerner dame- og herreskilt på toalettene07:40NorgeDatteren med rørende minneord til Jahn Teigen07:36VerdenNye land rammet av Coronaviruset07:13NorgeJahn Teigen bisettes onsdag 11. mars07:01VerdenNew Zealand bekrefter første korona-tilfelle06:45SportStoroppgjørene i kø for Ødegaard06:36VerdenProfilert maktkritiker pågrepet i Hongkong06:35SportSverre Lunde Pedersens tøffe sesong06:30ReiseVirke Reiseliv ber regjeringen om viruskriseplan06:30VerdenUSA: Minst 38 drept av høyreekstreme i 201906:20SportSykkelritt stoppet av koronavirus-tilfeller, nordmenn må testes06:00NorgeDette skjer i dag06:00PolitikkMålinger: Svakeste Høyre-måned på ti år05:55Helse og livsstilEksperter stusser over at Afrika har så få virustilfeller05:43NorgeDette skjedde i natt05:40VerdenFørste bekreftede tilfelle av koronavirus i Nigeria05:38PengerVirus rammer Equinor hardere enn Brexit og handelskrig05:30PengerBrexit: Frontene skjerpes før forhandlingsstart05:29VerdenMinst 33 tyrkiske soldater drept i luftangrep i Idlib05:02NorgeDagbladet: Høyre-topper mener Sivertsen-saken har gått for langt04:34SportMinnesota Wild utklasset Detroit Red Wings 7-104:15Helse og livsstilFærre virustilfeller i Kina, opp i Sør-Korea02:40VerdenUSA fordømmer angrep på tyrkiske soldater02:37PolitikkTrondheim Ap likevel ikke samstemte om Giske02:13PengerNytt bratt fall på børsen i Tokyo01:48PengerVirusfrykt gir hotellavbestillinger i hovedstaden01:28VerdenStoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker01:19PolitikkSivertsen møter selskap han var styreleder for til samtaler om statsstøtte23:55VerdenCalifornia-guvernør: 8.400 personer overvåkes for mulig virussmitte23:45NorgeTidligere kommunelege dømt for seksuell omgang med pasient23:42SportOlympiakos snøt Arsenal for avansement i siste sekund23:10SportKøbenhavn videre på Solbakkens 52-årsdag23:04SportStorseier for Solskjær og Manchester United, enkelt videre til europaligaens åttedelsfinaler22:45NorgeTre pågrepet etter biljakt i Kristiansand22:06NorgeKulturdepartementet vil stanse ulovlig pengespillreklame på norske TV-skjermer21:47VerdenFlere tyrkiske soldater drept etter luftangrep i Syria - åpner grensen til Europa21:44VerdenNy måne går i merkelig bane rundt jorden20:47ReiseNy kåring: Oslo S en av Europas dårligste jernbanestasjoner19:40NorgeTre nye nordmenn smittet av det nye coronaviruset19:25NorgeForsvaret: – Kan bistå. Forsvardepartementet: – Ikke aktuelt19:23NorgeFår ikke tilgang til sexhjelpemidler18:16VerdenPilot pågrepet etter dødelig havari17:45NorgeVirussmittet Tromsø-kvinne: – Jeg har det bra17:42VerdenKan løse mysteriet: Hentet opp 350 gjenstander fra «kannibalskip»17:29NorgeCruiseskip droppet å legge til kai i Tromsø på grunn av virusfrykt16:53NorgePolitiet trodde de beslagla narkotika – viste seg å være en ost16:51PengerCorona-frykt for verdensøkonomien: – Det kan bli en global resesjon16:01Helse og livsstilStadig flere land forbereder seg på epidemi15:42PolitikkLederstriden i Venstre skal være avblåst – Grande fredet15:36SportEuropaligakamp utsatt på grunn av orkanvarsel15:05NorgeAktor krever 1,5 års fengsel i bildrapssak14:53VerdenNy rullebane på Heathrow dømt ulovlig på grunn av klima14:39SportDortmund-treneren vurderer å spare Haaland14:38VerdenTidligere toppledere hardt ut mot Trump-plan14:25PengerNorwegian-aksjen i fritt fall på børsen13:52NorgeNorske domstoler avslutter samarbeid med Polen13:52PengerFlere tror på høyere boligpriser13:44KulturBill Cosby raser mot dom: – Weinstein hadde ingen sjanse13:35PolitikkSivertsen signerte årsregnskap to måneder etter han hadde sagt fra seg «alle styreverv»13:23SportLiverpool med sterke økonomiske tall12:59NorgeForsker: Ugifte dør langt tidligere enn gifte12:50SportNorendal pådro seg komplisert brudd i leggen12:49NorgeKvinne pågrepet og siktet etter knivstikking11:54Norge74 millioner i støtte til elektriske busser i Oslo11:53Helse og livsstilJapan stenger alle skoler grunnet virusutbruddet11:07KulturOppsagt NRK-ansatt anker til Høyesterett10:56KulturForfatteren Annie Riis er død10:36PengerSterk økning i handelen mellom Norge og Israel10:35SportBrennhet Sørloth løftet salget til lokal baker10:16PengerOljefondet med avkastning på 1.692 milliarder i 201909:56Helse og livsstilFrp kan få flertall for blodprøve som kan avdekke Downs syndrom09:54PengerDanske Bank kutter og sparker09:40SportCoronavirus og lønnstak struper Kinas fotballmarked09:34PolitikkHelge André Njåstad (Frp) ønsker gjenvalg09:09NorgeFolketallet økte med nesten 40.000 i fjor09:09VerdenDanmark vurderer hjelmpåbud for elsparkesykler09:07NorgeUtvider siktelsen etter Tromsø-dødsfall til å omfatte voldtekt09:06SportDeila med solid hjemmedebut08:53NorgeHver fjerde nordmann kan bli smittet av coronavirus07:49KulturUngdommer erkjenner å ha hacket Dagbladet07:47VerdenLeter etter datteren til «dommedagsmoren» i nasjonalpark07:21Helse og livsstil– Coronaviruset vil ramme de fattigste hardest, også i Norge06:45SportLorentzen må ha fire løp uten feil06:45VerdenFørste danske smittet av nytt coronavirus06:38VerdenSkjebnedag for Matteo Salvini i Senatet i Roma06:30PolitikkMedvind for Bernie, motvind for Biden06:15PengerOljefondet har investert i bank som knyttes til al-Qaida06:08VerdenVirusfrykt er blitt god forretning for svindlere
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus