Meny

Lufthavnsjef skeptisk til utvidede sikkerhetssoner

Lufthavnsjefen ved Torp lufthavn Sandefjord sier til NRK at det er umulig å sikre seg 100 prosent mot terror. Arkivfoto: Peder Gjersøe (NTB scanpix)
Lufthavnsjefen ved Torp flyplass Sandefjord tror ikke flere sikkerhetstiltak kan utelukke angrep mot norske flyplasser.

– Lufthavnene er noe av det tryggeste vi har her i samfunnet. Likevel er det umulig å sikre seg 100 prosent mot terror, sier lufthavnsjef Gisle Skansen ved Torp Sandefjord lufthavn til NRK.

Overvåkingsbilder fra Brussel lufthavn Zaventem, som ble rammet av et terrorangrep tirsdag, viser at de mistenkte gjerningsmennene kan ha hatt bomber i bagasjen på bagasjetrallen da de gikk inn på flyplassen.

Les også:  – Bombemenn kom til Brussel-flyplass i taxi

– Da jeg så de spekulasjonene, tenkte jeg at nå må man kanskje flytte det ytre sikkerhetsregimet på flyplassene lenger ut, sier Per Nergaard, leder for sikkerhet og beredskap i Norsk Folkehjelp.

Lufthavnsjef Skansen understreker at utvidede sikkerhetssoner ikke er vurdert, men umiddelbart tror han ikke det vil bedre sikkerheten.

– Man får den samme problemstillingen, men på et annet sted, sier Skansen.

Han peker også på at en eventuell sikkerhetskontroll før innsjekking vil føre til store utfordringer for både flyplassen, som må gjøre store tilpasninger eller bygges om, og for passasjerene som vil oppleve mer kø og økt tidsbruk.

Les også:  Slik blir Oslo Lufthavns nye sikkerhetskontroll

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus