Meny

– Bombemenn kom til Brussel-flyplass i taxi

Gjerningsmennene skal ha kommet til Zaventem-flyplassen utenfor Brussel i taxi. Kort tid etterpå gikk bombene av. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et tips fra en taxisjåfør skal ha gitt politiet viktige spor i etterforskningen av terrorangrepene i Brussel.

Ifølge den belgiske TV-stasjonen VRT kontaktet en taxisjåfør politiet straks han hørte om eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel. Kort tid i forveien fraktet han tre menn fra bydelen Schaerbeek til flyplassen. Sjåføren skal ha reagert på at mennene insisterte på å løfte koffertene sine selv og ikke ville ha hjelp til å håndtere bagasjen.

Det er angivelig taxisjåførens tips som tirsdag førte politiet til et hus hvor det ble funnet et IS-flagg og en bombe under en razzia tirsdag. Bomben inneholdt blant annet spiker, skriver påtalemyndigheten i Belgia i en pressemelding. Det ble også funnet kjemiske produkter i boligen.

Huset som ble gjennomsøkt, ligger i bydelen Schaerbeek nordøst i Brussel.

Politiet i den belgiske hovedstaden har etterlyst en antatt gjerningsmann etter tirsdagens terrorangrep. Han vises på et overvåkingsbilde sammen med to andre politiet tror er selvmordsbomberne bak de to eksplosjonene på flyplassen i Brussel.

Det er foreløpig uklart hvor mange som ble drept i terrorangrepene i Brussel, men flere medier opererer med et tall på over 30. Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga ble minst 34 personer drept.

Les også: 

– Brødre bak terror på Brussel lufthavn

Mangler kontakt med flere svensker i Brussel

EU-ministre samles til krisemøte om terroren

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus