Meny
avatar

Thomas Vermes

Journalist i ABC Nyheter

Spesialist innen miljø, EU, EØS og WTO

Mine siste artikler
Elvestuens utkast til klimaavtale med EU kan sette norsk skogbruk i knipe
Klimaavtalen med EU innebærer en stor trussel mot skogbruket og norsk skog- og klimapolitikk, advarer Skogeierforbundet. – Full forvirring, sier Marit Arnstad (Sp).
Politisk drama i Ungarn - opposisjonspolitikere prøver å trenge seg inn i TV-studio
Ungarske opposisjonspolitikere filmer selv liv sitt forsøk på å trenge seg inn i TV-studio: – Som parlamentarikere har vi rett til fri adgang til all offentlig eiendom!
Lan Marie Berg: – Desperat avledningsmanøver fra Høyre om klima
Den store oppmerksomheten Oslo og byråd Lan Marie Berg (MDG) fikk på klimatoppmøtet i Katowice forrige uke, falt Høyres Stefan Heggelund tungt for brystet. Nå slår Berg tilbake.
Norske Espen har i 26 år vært små øystaters mann i klimaforhandlinger
I ni år var det Espen Rønneberg som forhandlet klima, miljø og andre spørsmål i FN på vegne av vesle Marshalløyene. Nå har han gjort Samoa-boer av seg og hjelper mange øystater i klimakampen.
Maldivene kan rett og slett forsvinne - og er forbannet på verden
– Det står mellom utryddelse eller håp for oss her i Katowice. Det sier representanten fra Maldivene - en øystat bygd på korallrev og med 2,3 meter som høyeste punkt.
– Du vet aldri om noen plutselig blir ekstra vanskelige
Fredag skal FNs 24. klimatoppmøte være slutt. Men på ettermiddagen vet ikke Ola Elvestuen om det blir noe resultat. Norge får ros i verden -men nå også tøff refs fra norske organisasjoner.
Norsk motstemme på klimatoppmøtet: – Verden trenger norsk olje og gass
– Verden vil trenge norsk olje og gass i uoverskuelig framtid, sier Barbro Auestad fra fagforbundet Industri Energi under FNs klimatoppmøte i Polen.
– Elvestuens klimaavtale med EU er en gavepakke til klimasinkene i Frp
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen bekrefter at det ikke er grenser i avtaleutkastet med EU for hvor mye av Norges klimaforpliktelser som kan kjøpes i andre land.
Elvestuen: – Denne avtalen med EU er avgjørende for norsk klimapolitikk
Uenighet til siste slutt gjorde at EU og Norge ikke går ut med brask og bram her på klimatoppmøtet om felles gjennomføring av klimatiltak fram til 2030. Men man setter i gang en prosess på hver sin kant.
Miljøorganisasjonene raste - gass fikk støtte i EU-seminar om nullutslippssamfunnet
Er bruk av naturgass del av veien mot fossilsamfunnet, eller brems? Halve salen snudde ryggen til og marsjerte ut da EU-kommisjonen og gassindustrien reiste spørsmål om det under FNs klimatoppmøte.