Meny

Børsfallet brer seg til Europa

Utviklingen på verdens finansmarkeder følges nøye, som her blant valutahandlere i en koreansk bank. Onsdag gikk det nedover igjen på de asiatiske børsene. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aksjekursene falt på de store børsene i Asia onsdag. Også i Europa peker pilene nedover, etter aksjestupet i USA dagen før.

I Tokyo hadde Nikkei-indeksen falt 0,5 prosent da børsen stengte. I Hongkong var nedgangen på 1,6 prosent, mens den viktigste indeksen i Shanghai dalte 0,6 prosent.

Også i Sør-Korea, India, Australia og på Taiwan sank aksjekursene i løpet av dagen.

Da børsene åpnet i Europa, pekte pilene nedover også her. Litt før klokken 11 hadde Hovedindeksen i Oslo falt 1,2 prosent, mens nedgangen i London og Frankfurt var på henholdsvis 1,2 og 1 prosent.

Startskuddet for den globale nedturen var i USA, der Dow Jones-indeksen tirsdag stupte 3,1 prosent. Den teknologi-tunge Nasdaq-indeksen falt hele 3,8 prosent.

Les også: Oljeprishopp ga framgang på Oslo Børs

Blytung høst for norske teknologiaksjer

To av de viktigste årsakene til nedgangen er bekymring for handelskonflikten mellom USA og Kina, og renteutviklingen i USA.

I helgen inngikk presidentene Donald Trump en «våpenhvile» i handelskonflikten. Men investorene er blitt usikre på hvor stor effekt denne enigheten vil få.

Onsdag forsikret Kinas næringsdepartement at landet vil jobbe aktivt for å påskynde videre forhandlingene med USA. Likevel falt de kinesiske børsene i løpet av dagen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært