Meny

Oljeprishopp ga framgang på Oslo Børs

Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Positive signaler bidro mandag til å sende oljeselskapene i pluss. Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen på 874,42 poeng, en oppgang på 1,56 prosent.

Før børsåpning hadde oljeprisen steget mer enn 5 prosent etter at Russland og Saudi-Arabia fornyet en avtale om å forlenge produksjonskutt. Dermed var det optimisme på oljetunge Oslo Børs fra start, og etter et kvarters handel var hovedindeksen opp med 2,13 prosent.

Oppgangen justerte seg litt i løpet av dagen, men det endte altså med over 1,5 prosents økning. Kun to av børsens ti mest omsatte aksjer hadde nedgang i løpet av dagen (Telenor (-1,17 prosent) og Nordic Semiconductor (-21,47 prosent)).

Størst framgang blant de mest omsatte aksjene hadde oljeselskapene Equinor (+3,19 prosent) og Aker BP (+7,31 prosent), samt oljeserviceselskapet Subsea 7 (+5,27 prosent).

Dagens største taperaksjer var Nordic Semiconductor og Nordic Nanovector (-11,3 prosent).

Ute i Europa var utviklingen også positiv i løpet av dagen. DAX 30-indeksen i Frankfurt økte med 1,81 prosent i løpet av dagen, mens FTSE i London hadde en økning på 1,12 prosent. CAC 40-indeksen i Paris gikk opp med 0,92.

Ved børsslutt hadde prisen på ett fat nordsjøolje steget med om lag 3,2 prosent og ble omsatt for 61,36 dollar.

(©NTB)

Populært