Blytung høst for norske teknologiaksjer

Norske IT-giganter som Otello, Nordic Semiconductor og Evry har falt med henholdsvis 32, 26 og 10 prosent. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Norske IT-giganter som Otello, Nordic Semiconductor og Evry har falt med henholdsvis 32, 26 og 10 prosent. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av de siste tre månedene har teknologiaksjer på Oslo Børs hatt en langt kraftigere nedgang enn det øvrige markedet, skriver Finansavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

IT-selskapenes nedgang er på 16,8 prosent. Hovedindeksen har i samme periode kun hatt en nedgang på 6,4 prosent, skriver avisen.

Norske IT-giganter som Otello, Nordic Semiconductor og Evry har falt 32, 26 og 10 prosent på børsen.

– Jeg mener at mange av aksjene i utgangspunktet har fått ufortjent mye juling og blitt dratt ned av FAANG i USA, som ikke er relatert til mange av selskapene i Oslo. I tillegg har mange av aksjene dårlig likviditet, sier Petter Kongslie, analytiker i SpareBank 1 Markets.

FAANG er forkortelsen for Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google. Disse amerikanske teknologiselskapene har hatt en blytung høst med nedtur etter nedtur i børsmarkedet. Spesielt Wall Street Journals oppslag om svekkede iPhone-salg var i høst med på å skape stor bekymring blant teknologiselskapene.