Meny

Høyre vil bygge flere små boliger i Oslo

Mudassar Kapur, stortingsrepresentant for Høyre fra Oslo vil bygge flere boliger i hovedstaden, der boligprisene har økt med 52,7 prosent siden 2010. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre vil ha frislipp for bygging av små boliger i Oslo, og sier nei til skatt som virkemiddel mot boligprisene i hovedstaden, som har økt med over 50 prosent siden 2010.

– Boligbyggerne vet selv hva slags boliger det er behov for. Vi må legge til rette for at boligmarkedet kan løse problemene, sier Mudassar Kapur til Klassekampen. Kapur er stortingsrepresentant for Høyre og er partiets boligpolitiske talsperson. Han vil ha kraftige politiske grep for å få styr på boligmarkedet.

Kapurs løsning er å legge til rette for boligbyggerne i større grad med enklere regelverk og raskere saksbehandling Han vil gjennomgå reglene for avskriving for å få bygd flere private utleieboliger, og han vil at det skal bygges flere små boliger, særlig i Oslo.

Les også:  Forbrukerrådet ber boligbyggere slutte å sutre

I dag kan man maksimalt bygge 35 prosent leiligheter på mellom 35 og 50 kvadratmeter i et nytt boligprosjekt i indre by i Oslo. Minst 40 prosent av leilighetene må være på minst 80 kvadratmeter. Disse reglene må bort, mener Kapur.

– Normen pålegger boligbyggerne å bygge på en måte som svarer dårlig på etterspørselen.

Mange av dem som sliter med å komme inn i markedet, er førstegangsetablerere. De trenger flere små boliger, mener Kapur, som samtidig avviser høyere skatter.

Les også: 

– Det blir dyrere å kjøpe bolig neste år

Tidenes høyeste boligpriser i Norge

Ny undersøkelse viser økt tro på videre boligprisoppgang

Flertall for å beholde markagrensene

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus