Meny

Boikotter utenlandske vogntog

Det snør på Østlandet torsdag kveld og føret er svært dårlig. Dette vogntoget står på tvers i veien på Ringvoll i Østfold. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktig at også de som kjøper transporttjenestene rydder opp, mener stortingsrepresentant.

Kaffemestern Tromsø AS har gått ut i sosiale medier og kunngjort at de boikotter utenlandske vogntog, skriver iTromsø.

På Facebook skriver en representant for selskapet at de, som så mange andre, har sett seg lei av utenlandske vogntog som ikke har noe på norske vinterveier å gjøre.

I teksten vises det til 22 år gamle Charlie Dan Lind som ligger i koma på sykehus etter å ha kollidert med et vogntog som fikk sleng på hengeren og i 88 kilometer i timen traff bilen Charlie kjørte.

«Vi har bestemt oss for at vi skal gi våre leverandører beskjed om at vi ikke aksepterer bruk av vogntog fra utlandet for våre varer. Dette resulterer sikker i høyere priser for oss, men vi tar regningen i viten om at veien er litt tryggere med dette valget vi har tatt.» heter det på selskapets Facebook-side.

Kaffemestern leverer blant annet kaffemaskiner og andre type automater, og nekter å ta i mot varer som bruker utenlandske leverandører.

Les også: Farlige vogntog på nordnorske veier: Sp krever at samferdselsministeren tar grep

Mandag gikk flere politikere ut og etterlyste at regjeringen tar grep for å hindre utenlandske vogntog som ikke er skodd for vinterføret. Deriblant gjennom styrket grensekontroll.

– Det er viktig at useriøse aktører blir tatt av veien. Det er viktig for trafikksikkerheten og for at det skal være ryddige og skikkelige forhold i transportsektoren, sier stortingsrepresentant Helge Orten i Høyre.

Han mener at tjenestekjøperne har et ansvar for å ta tak.

– Jeg mener at transportkjøperne også må ta en større del av ansvaret ved bestilling av transport og stille krav til vinterutrustning og erfaring fra norske vinterforhold ved kjøp av transporttjenester, sier han og fortsetter: – Det er ingen som er tjent med at det går dårlig skodde lastebiler på norske vinterveier, heller ikke de som eier varene.

Fortvilet mor: – Hva må til for å hindre uegnede kjøretøy å kjøre over grensen?

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært