Trettebergstuen frykter snikinnføring av søndagshandel

Nestleder i familie- og kulturkomiteen, Anette Trettebergstuen (Ap), frykter at søndagsåpne butikker er i ferd med å bli snikinnført. Hun ber regjeringen avklare sitt standpunkt.

Anette Trettebergstuen (Ap) frykter at søndagshandel blir snikinnført. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anette Trettebergstuen (Ap) frykter at søndagshandel blir snikinnført. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trettebergstuen har sendt skriftlig spørsmål til kulturministeren Linda C. Hofstad Helleland (H) om saken, etter at flere butikker begynt å tøye grensene for søndagsåpne butikker, skriver Vårt Land.

– Helleland må svare på hva slags utvikling hun ønsker, og hun må klargjøre hva regelverket er. Det er ikke opp til bransjen selv å definere dette. Arbeiderpartiet ønsker ikke en utvikling hvor stadig flere åpner og det blir en snikinnføring, sier Trettebergstuen.

Les også: Rema åpner 15 søndagsåpne butikker

Rema 1000 har i det siste valgt å satse på søndagsåpne butikker hvor de lovlige 100 kvadratmeterne er avgrenset med sperrebånd. Bakgrunnen er at politiet henla kjedens anmeldelser mot konkurrerende butikker som ble beskyldt for å drive i strid med forskriftene for søndagshandel.

– Vi vil vite hva regjeringen tenker om det som skjer. De rir to hester, lar regelverket skli ut og lar bransjen omgå regelverket. Samtidig sier de at de etterkommer KrFs ønske om ikke å åpne for generelt søndagsåpent, legger hun til.

Les også: Politiet henlegger anmeldelser om søndagsåpne butikker

Sammenlign forsikringer

Få tilbud - spar penger

Samle smålån

Få lavere rente på smålån og kredittgjeld.

Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334

Start her
i samarbeid med Tjenestetorget

Sammenlign alle kredittkort i Norge

Kredittkort.com i samarbeid med Kredittkort.com

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden