Politiet henlegger anmeldelser om søndagsåpne butikker

Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte tidligere i vinter 120 butikker fordi han mener de holder ulovlig åpent på søndager. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte tidligere i vinter 120 butikker fordi han mener de holder ulovlig åpent på søndager. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Rema 1000 har anmeldt 120 butikker landet rundt for brudd på reglene for å holde søndagsåpent. Nå henlegges sakene i Oslo og Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo og Sør-Trøndelag har gjort kort prosess, skriver Aftenposten.

– Henleggelsene skjer på bakgrunn av manglende saksbehandlingskapasitet hos politiet. Det betyr i klartekst at disse sakene ikke blir prioritert å bruke etterforskningskapasitet på, sier politiinspektør Trine Krok ved Oslo politikammer til avisen.

Rema 1000 har mulighet til å påklage avgjørelsen. Butikkjeden anmeldte i januar 120 butikker landet rundt for å ha brutt reglene som gjelder for å holde åpnet på søndager.

Les også:

Ekspert: – Reitan virker desperat

Siv Jensen gir ikke opp mer søndagsåpent

NRK-kilder hevder søndagsåpent er et spill fra KrF

Ap: Søndagsåpent vil gi konkurransevridning

Regjeringen legger bort søndagsåpent-forslag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus