Rema åpner 15 søndagsåpne butikker

Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte i januar 120 butikker fordi han mener de holder ulovlig åpent på søndager. Alle sakene ble henlagt. Nå åpner Rema 1000 selv dørene på søndager.
Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte i januar 120 butikker fordi han mener de holder ulovlig åpent på søndager. Alle sakene ble henlagt. Nå åpner Rema 1000 selv dørene på søndager. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Rema åpner søndag 15 butikker. Politiet varsler at de ikke vil bruke ressurser på å avdekke om butikkene bryter loven, og Kristelig Folkeparti reagerer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år anmeldte Rema 120 konkurrerende butikker for å drive i strid med forskriftene for søndagshandel, men samtlige anmeldelser ble henlagt. Nå kommer svaret fra Rema. Kjeden vil ikke benytte seg av Brustadbu-løsningen, men sette opp sperrebånd i eksisterende butikker som avgrenser søndagsbutikk-arealet, skriver Aftenposten.

Bakgrunn: Reitan anmelder 120 søndagsåpne butikker

– Vi kommer ikke til å starte etterforskning på eget initiativ i en slik sak. Men kommer det en anmeldelse, vil den bli vurdert. Jeg ville ikke blitt overrasket om utfallet ble det samme som i de andre sakene, sier Roar Hanssen, pressevakt i Oslo politidistrikt, til Vårt Land.

Les også: Politiet henlegger anmeldelser om søndagsåpne butikker

KrF-talsmann Geir J. Bekkevold ber både bransje og regjering snarest rydde opp der matgiganter krysser nye grenser for søndagsåpent.

Han mener regjeringens manglende avklaring av om det virkelig blir mer søndagshandel, åpner et tomrom der nettopp handelsinteresser selv kan tøye grenser og ta seg til rette. Bekkevold mener det å trekke sperrebånd gjennom deler av et butikkareal, er lovbrudd.

– Det skal være et eget lokale – og butikken skal ikke være på over 100 kvadratmeter. Jeg forventer at enhver som ønsker å drive en søndagsåpen butikk, forholder seg til disse klare reglene.

Les også: Regjeringen legger bort søndagsåpent-forslag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus