Meny

Millionprosjekt og middag med konjakk og vin, men ingen fikk ny jobb

I Inkognitogaten 1 i Oslo leier PR-byrået First House lokaler. De skulle bidra til nye arbeidsplasser i Telemark. Nå legges prosjektet ned uten at en eneste ny jobb er skapt. Foto: Jon-michael Josefsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsulentselskapet First House skulle bidra til å skape nye arbeidsplasser i Telemark. Kontrakten var på 6 millioner kroner. Så langt har ingen fått ny jobb.

– Vi fikk kake i hvert fall, oppsummerte den ansvarlige First House-konsulenten da prosjektet i går ble lagt ned.

Det var NRK Telemark som i fjor høst avdekket at det høyt profilerte konsulentselskapet hadde fakturert fylkeskommunen for konjakk, chablis, softis og pølser.

De hadde da i tre år fakturert mer enn 115.000 kroner i måneden for å skape nye arbeidsplasser, blant annet ved hjelp av luksusmiddager på Theatercaféen, Grand og The Thief.

Les også:   First House skal betale softisen selv

Når samarbeidet nå skrinlegges kan man oppsummere at det ikke er skapt en eneste arbeidsplass.

– Prosjektets ambisiøse mål ble ikke nådd. For å få folk interesserte må man tørre å ta litt risiko, oppsummerer fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap), til NRK torsdag.

– Det har vært et spennende prosjekt. Vi har lært om det å være offensive og lært arbeidsmetodikk, sier han.

– Vi har ikke fått til å skaffe arbeidsplasser, så langt. Så ærlige må vi være, sier Kari Holm Hejna i First House til NRK.

Les også:  Lar deg betale pølser, konjakk og chablis

Hun overtok prosjektet ved årsskiftet. Da hadde prosjektets første leder, Bjørn Richard Johansen, sluttet i First House.

Det var han som fakturerte Telemark fylkeskommune for alt fra ostepølse hos Shell til en helaften på fiskerestauranten Lofoten i Oslo hvor blant andre to statssekretærer deltok - Kåre Fostervold og Bård Hoksrud (begge Frp).


Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus