Millionprosjekt og middag med konjakk og vin, men ingen fikk ny jobb

I Inkognitogaten 1 i Oslo leier PR-byrået First House lokaler. De skulle bidra til nye arbeidsplasser i Telemark. Nå legges prosjektet ned uten at en eneste ny jobb er skapt.
I Inkognitogaten 1 i Oslo leier PR-byrået First House lokaler. De skulle bidra til nye arbeidsplasser i Telemark. Nå legges prosjektet ned uten at en eneste ny jobb er skapt. Foto: Jon-michael Josefsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konsulentselskapet First House skulle bidra til å skape nye arbeidsplasser i Telemark. Kontrakten var på 6 millioner kroner. Så langt har ingen fått ny jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk kake i hvert fall, oppsummerte den ansvarlige First House-konsulenten da prosjektet i går ble lagt ned.

Det var NRK Telemark som i fjor høst avdekket at det høyt profilerte konsulentselskapet hadde fakturert fylkeskommunen for konjakk, chablis, softis og pølser.

De hadde da i tre år fakturert mer enn 115.000 kroner i måneden for å skape nye arbeidsplasser, blant annet ved hjelp av luksusmiddager på Theatercaféen, Grand og The Thief.

Les også: First House skal betale softisen selv

Når samarbeidet nå skrinlegges kan man oppsummere at det ikke er skapt en eneste arbeidsplass.

– Prosjektets ambisiøse mål ble ikke nådd. For å få folk interesserte må man tørre å ta litt risiko, oppsummerer fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap), til NRK torsdag.

– Det har vært et spennende prosjekt. Vi har lært om det å være offensive og lært arbeidsmetodikk, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke fått til å skaffe arbeidsplasser, så langt. Så ærlige må vi være, sier Kari Holm Hejna i First House til NRK.

Les også: Lar deg betale pølser, konjakk og chablis

Hun overtok prosjektet ved årsskiftet. Da hadde prosjektets første leder, Bjørn Richard Johansen, sluttet i First House.

Det var han som fakturerte Telemark fylkeskommune for alt fra ostepølse hos Shell til en helaften på fiskerestauranten Lofoten i Oslo hvor blant andre to statssekretærer deltok - Kåre Fostervold og Bård Hoksrud (begge Frp).