Lar deg betale pølser, konjakk og chablis

Konsulentselskapet First House belaster det offentlige for pølser, konjakk og softis med strø. Her flankerer selskapets administrerende direktør Per Høiby og partneren Bjørn Richard Johansen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Konsulentselskapet First House belaster det offentlige for pølser, konjakk og softis med strø. Her flankerer selskapets administrerende direktør Per Høiby og partneren Bjørn Richard Johansen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Konsulentselskapet «First House» lar Telemark fylkeskommune betale regningen for alt fra softis med strø til konjakk og chablis i hotellbaren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK Telemark har gått gjennom fakturaene fra konsulentene i «First House» som er hyret inn i et prosjekt som skal skaffe Telemark nye arbeidsplasser.

Så langt har dette ikke ført til mange nye jobber, men konsulentene har fått utbetalt mer enn seks millioner kroner.

NRKs gjennomgang viser at selskapet har fått refundert alt fra middager på Grand Hotel og The Thief i Oslo, til softis med strø og pølser på bensinstasjoner.

Utleggene settes i grell relieff til meldingen fra fylkets rådmann, Evy-Anni Evensen, på et budsjettmøte tidligere i uka.

– Det går nedover. Fremover må vi kutte i utgifter, sa hun da.

Konsulentselskapet har knyttet til seg en rekke markante personer fra norsk offentlighet. Det ledes av kronprinsesse Mette-Marits bror, Per Høiby, og blant partnerne finner en tidligere statsråd Bjarn Haakon Hanssen og eks FrP-yngling Tor Mikkel Wara.

En annen partner er Bjørn Richard Johansen som man også ser har vært med på å fakturere Telemark fylkeskommune. ABC Nyheter prøvde tirsdag morgen å komme i kontakt med ham (og Per Høiby), men de har ikke besvart henvendelsen.

First House har også fått fylkeskommunen til å betale en helaften på Lofoten fiskerestaurant i Oslo.

Regningen viser at ni deltakere - blant andre Bård Hoksrud, Kåre Fostervold og Bjørn Richard Johansen - drakk og spiste for til sammen 13.142 kroner.

Det ble konsumert 18 enheter alkohol i tillegg til tre flasker Riesling, skriver NRK Telemark.

– Jeg drakk Cola, sier Bård Hoksrud (Frp), som på det tidspunkt var statssekretær i Samferdselsdepartementet, til NRK.

På spørsmål om hvorfor det offentlige skal betale konsulentenes forbruk av pølser og softis på bensinstasjoner, svarer fylkets rådmann:

– Når ting skjer utenfor Oslo leverer First House regning på mat og drikke, sier Evy-Anni Evensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus