Venezuela fjerner nuller på nye pengesedler

Venezuelas president Nicolás Maduro har lagt en plan for å håndtere hyperinflasjonen i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro har lagt en plan for å håndtere hyperinflasjonen i landet. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas president Nicolás Maduro fjerner fem nuller på de nye pengesedlene i landet, i et forsøk på å bekjempe inflasjonen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I utgangspunktet skulle venezuelanerne fjerne tre nuller. Kunngjøringen kommer kort tid etter at finanskomiteen i nasjonalforsamlingen la fram tall som viste at prisene i landet har økt med 46.306 prosent i løpet av tolvmånedersperioden som ble avsluttet i juni.

De nye sedlene vil kunne brukes fra 20. august og Maduro mener det vil gjøre underverker for økonomien i landet. I Venezuela, hvor den største valøren er en 100.000-lapp, er det i dag vanskelig å få tak i kontanter. En enkel lunsj koster fort 3 millioner bolivarer.

FN-rapport: Rettssikkerheten i Venezuela brytes raskt ned

I en TV-overført tale onsdag kunngjorde Maduro også at det vil settes nytt søkelys på Venezuelas kriserammede oljesektor. Men han gikk ikke ut med noen detaljer om hva dette innebærer.

Tidligere denne uken sammenlignet Det internasjonale pengefondet (IMF) situasjonen i Venezuela med Tyskland etter første verdenskrig og Zimbabwe på begynnelsen av det forrige tiåret. De mener Venezuelas økonomiske fall er blant de verste de siste 60 årene.

Analyse: Et oljeeventyr uten lykkelig slutt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært