FN-rapport: Rettssikkerheten i Venezuela brytes raskt ned

Venezuelas president Nicolás Maduro (t.h.) har akkurat delt ut en medalje til Cubas nye president Miguel Díaz-Canel. Foto: Airana Cubillos / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro (t.h.) har akkurat delt ut en medalje til Cubas nye president Miguel Díaz-Canel. Foto: Airana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssikkerheten i Venezuela undergraves raskt ved at sikkerhetsstyrker får lov til å drepe innbyggere uten at det får konsekvenser, ifølge FN-rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten fra FNs høykommissær for menneskerettigheter ble offentliggjort fredag. Der blir venezuelanske offiserer anklaget for om lag 500 drap som ikke har fått noe rettslig etterspill. I tillegg ser det ut til at bevisene for drapene har forsvunnet.

Ifølge FNs menneskerettssjef Zeid Ra'ad Al Hussein er dette et tegn på at det ikke lenger finnes noen instans som kontrollerer eller fungerer som motvekt til det som skjer.

I rapporten blir blant annet drapet på politimannen Oscar Perez, som hadde sluttet seg til et opprør mot de venstreorienterte myndighetene, trukket fram. Han ble i januar drept av tungt bevæpnet politi sammen med seks andre selv om de ropte at de ville overgi seg.

FN-granskerne mener Perez og de andre ble likvidert, og at bevisene deretter ble ødelagt.