Madeleine McCann-forsvinningen: Tysker i politiets søkelys

To ganger har Kate McCann, mammaen til Madeleine som forsvant i 2007, øynet håp om at datteren var funnet.
To ganger har Kate McCann, mammaen til Madeleine som forsvant i 2007, øynet håp om at datteren var funnet. Foto: Chris Helgren / Reuters

Scotland Yard har rettet søkelyset mot en tysker og sier de sitter på viktig informasjon om den mistenkte i Madeleine McCann-saken fra 2007. 

– Vi vet at han var på resortet en time før Madeleine sist ble sett, sier sjefinspektør Mark Cranwell i Scotland Yard til Sky News.

Det er snart 13 år siden fire år gamle Madeleine McCann forsvant fra feriestedet i det sørlige Portugal hvor hun var sammen med sine to yngre søsken og foreldre.

Siden forsvinningssaken har det hersket stor usikkerhet rundt hva som faktisk skjedde. Foreldrene er av tjenestemenn fra portugisisk politi stemplet som mordere. De har hevdet at det er foreldrene som tok livet av den lille jenta og skjulte det som en bortføringssak.

Les også: Madeleines foreldrene i nytt brev: – Det er smertefullt

I søkelyset

I midten av mai publiserte sensasjonsavisen Daily Star et datagenerert bilde av hvordan jenta kan se ut i dag, i anledning 17-årsdagen hennes. Foreldrene ville da ikke kommentere bildet.

Nå har en tysk statsborger i midten av 40-årene fått politiets oppmerksomhet rettet mot seg. Ifølge Scotland Yard skal mannen ha leid en feriebolig ikke langt unna stedet McCann-familien ferierte.

(Artikkelen forsetter under)

VIDEO: Madeleines foreldre: – Vi er ikke blinde

– Vi vet en hel del om den mistenkte, men vi trenger å vite mer om hans bevegelser natten da Madeleine forsvant, og i dagene før og i etterkant, sier Cranwell videre.

Håper på svar : – I min levetid vil vi finne ut hva som skjedde med Madeleine

Forsvant fra gård

Ifølge Sky News var gården mannen leide ved Portugals Algarve-kyst bare 3,5 kilometer fra hvor den unge jenta forsvant. Den mistenkte forsvant fra denne falleferdige gården et år i forveien av forsvinningen, men politiet antar at han forble i området.

Politiet har blant annet beslaglagt en bobil de mener han skal ha brukt. Denne gjennomgås nå med lupe på jakt etter mulige bevis.

Mannen sitter i tysk fengsel hvor han soner en lengre straff. Han er også mistenkt i andre lovbrudd.

– Selv om denne mannen er mistenkt, ønsker vi å holde et åpent sinn hva gjelder hans rolle i saken, sier politiet.

Mannen eide også en personbil av merket Jaguar. Denne ble omregistrert på et annet navn dagen etter Madeleine forsvant.

VIDEO: Stadig nye spor i jakten på jenta

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært