Avskogingen i Amazonas øker kraftig

Tømmer fra regnskogen Amazonas i Brasil, fotografert 22. august 2019. Avskogingen i regnskogen er oppe i et historisk høyt nivå.
Tømmer fra regnskogen Amazonas i Brasil, fotografert 22. august 2019. Avskogingen i regnskogen er oppe i et historisk høyt nivå. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters/NTB scanpix

Oppmerksomheten har avtatt, men avskogingen øker i et skremmende tempo i regnskogen i Amazonas så langt i år

Ifølge data fra det nasjonale rominstituttet i Brasil (INPE) ligger det an til at større regnskogarealer går tapt i år enn noen gang før. For årets første måneder er det høyere arealet målt forsvunnet enn for noen tilsvarende periode tidligere, ifølge INPE, som bruker satellitter for å måle ødeleggelsen av regnskogen.

Totalt 1.202 kvadratkilometer regnskog forsvant fra januar til utgangen av april. Det er 55 prosent mer enn for samme periode i 2019, og det største arealet som er blitt borte siden målingene startet i 2015.

«Uheldigvis ser det ut til at vi kan vente at dette året vil bringe flere rekordbranner og -avskoging», heter det i en uttalelse fra Rômulo Batista i Greenpeace.

Aktuelt: Derfor er Amazonas så viktig

Brasil har verdens største arealer av regnskog og mange stiller spørsmål ved hvordan landet forvalter ansvaret, særlig under president Jair Bolsonaro, høyrepopulisten som ikke har gjort noen hemmelighet av klimaskepsisen sin og ønsket om å åpne for mer landbruk og gruvedrift på skogarealer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært