Briter smittet av Wuhan-viruset på fransk skisted

Frankrikes helseminister Agnes Buzyn på vei inn til et møte om virussituasjonen på Hotel Matignon i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Frankrikes helseminister Agnes Buzyn på vei inn til et møte om virussituasjonen på Hotel Matignon i Paris lørdag. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fem britiske statsborgere, blant dem et barn, er smittet av Wuhan-viruset på det franske skistedet Les Contamines-Monjoie i Alpene.

De fem bodde i den samme turisthytta som en annen brite som nylig hadde vært i Singapore og blitt smittet der, opplyser Frankrikes helseminister Agnes Buzyn.

De fem britene, fire voksne og et barn, er innlagt på sykehus i Lyon, Grenoble og Saint-Étienne, men tilstanden er ikke alvorlig, sier hun. I tillegg er seks andre briter som oppholdt seg på skistedet, lagt inn på sykehus for observasjon.

Til sammen elleve personer har til nå fått påvist Wuhan-viruset i Frankrike, ifølge helseministeren. Briten som var smittekilde, er tilbake i hjemlandet og regnes ikke med blant de elleve.

To skoler der det britiske barnet gikk for å få franskundervisning, vil bli stengt neste uke. Foreldre til rundt 350 barn er varslet om saken, opplyste lokale myndigheter på en pressekonferanse lørdag, skriver Cnews.

Myndighetene i både Frankrike og Singapore jobber nå for å komme i kontakt med andre som har vært i nær kontakt med briten.

Han var på forretningsreise, og deltok på et arrangement på et hotell i Singapore 22. januar med 94 andre utlendinger, opplyser franske myndigheter. Det er oppdaget smittespredning i Malaysia og Sør-Korea rundt folk som har deltatt på det samme arrangementet, sier helsemyndighetenes talsmann Jerome Salomon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært