Det russiske forsvaret sier de har ferdigutviklet nye supervåpen

President Vladimir Putin og forsvarsminister Sergej Sjojgu snakker med journalister på julaften. Om våpen, om at Russland er det eneste landet som har hypersoniske missiler.
President Vladimir Putin og forsvarsminister Sergej Sjojgu snakker med journalister på julaften. Om våpen, om at Russland er det eneste landet som har hypersoniske missiler. Foto: Mikhail Klimentyev / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu har informert president Vladimir Putin om at de har utviklet ferdig nye hypersoniske missilvåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landet har testet hypersoniske missilvåpen i flere år, og for ett år siden fastslo Putin at det russiske forsvaret hadde gjennomført en vellykket test av missilvåpenet.

Militæret hevdet det nye våpenet er i stand til å bevege seg 27 ganger så raskt som lydens hastighet.

– Jeg gratulerer deg med denne viktige hendelsen for militæret og hele nasjonen, sa forsvarsminister Sjoigu til presidenten på en konferanse med andre forsvarstopper.

Flere nye våpen har vært under utvikling i Russland de siste årene, inkludert hypersoniske våpen, nye undervannsdroner som kan bære atomvåpen, og nye kryssermissiler.

USA har de siste årene også jobbet med å utvikle hypersoniske våpen, og forsvarsminister Mark Esper sa i august at han tror de vil være på plass i løpet av et par år.