Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en kirke like ved kontoret til Strømmestiftelsen i Colombo på Sri Lanka skal det søndag ha blitt funnet en udetonert bombe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kirken er 500 meter fra kontoret, så dersom den hadde gått av så hadde den ikke nådd kontoret. Men det var veldig spesielt å snakke med mine kollegaer klokken 7 norsk tid, for da hadde ikke lederen min fått tak i alle de ansatte, sier generalsekretær i Strømmestiftelsen Kristine Storesletten Sødal.

Myndighetene på Sri Lanka har så langt ikke bekreftet opplysningene om det som skal være en udetonert bombe

Bakgrunn : Åtte pågrepet etter Sri Lanka-angrepene

Totalt har organisasjonen, som har hovedkontor i Kristiansand, ni ansatte i Colombo. Ifølge Sødal er alle de ansatte trygge, i tillegg til at ingen har hatt nær familie som er berørt. I tiden framover vil de ansatte bli fulgt opp.

– Jeg vil følge opp med samtaler. Borgerkrig er en del av deres historie, og selv om dette er terror, så kan det å vokse opp med krig vekke mange minner. De ansatte skal ha hjemmekontor i to dager, samt at de ikke skal reise på en uke, sier hun før hun presiserer at de vil se an situasjonen videre.

Les også: Tre dansker drept på Sri Lanka

I hovedsak driver Strømmestiftelsen med jobbskapning, yrkestrening, rettighetsarbeid, og selvhjelpsgrupper (landsbybaserte organisasjoner) på Sri Lanka, ifølge deres egen nettside , skriver Fædrelandsvennen som først omtalte saken.