Tre dansker drept på Sri Lanka

<p>Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen avbrøt sin ferie da det ble kjent at det kan være dansker blant ofrene etter angrepene på Sri Lanka. Her er han fotografert i Brussel tidligere i april. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen avbrøt sin ferie da det ble kjent at det kan være dansker blant ofrene etter angrepene på Sri Lanka. Her er han fotografert i Brussel tidligere i april. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: Olivier Matthys / AP

Tre dansker er drept i terrorangrepene på Sri Lanka, opplyser utenriksdepartementet i København.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter. De pårørende er informert.

Et fly fra det danske forsvaret sendes søndag kveld til landet for å hjelpe dansker etter de omfattende terroraksjonene.

Bakgrunn : Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene

– I flyet vil det være folk fra utenriksdepartementets Borgerservice, politiet og akuttjenestene. De skal bistå de danskene som måtte ha behov på stedet, sier Ib Petersen i dansk UD.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har avbrutt sin ferie og reiser hjem fra Færøyene. Han var søndag ettermiddag på vei til Danmark.

Les også: Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka

Fra Sverige meldes det at de tre største reisebyråene, Ving, TUI og Apollo, opplyser at alle deres reisende er gjort rede for og har det bra etter forholdene. Ving har ennå ikke kommet i kontakt med en av sine grupper, men denne befinner seg langt fra Colombo og Negombo.

Turistmyndighetene på Sri Lanka opplyser til nyhetsbyrået DPA at 32 av 207 som ble drept i angrepene var utledninger, blant dem amerikanske, britiske, kinesiske og tyrkiske statsborgere.

Les også: Dansk militærfly til Sri Lanka

Personvernpolicy