Meny

Nederlandsk mann (69) går rettens vei for å identifisere seg som 20 år yngre

«Ung Gud»: Emile Ratelband sa at å være 49 ville sette ham i en luksusposisjon når det gjelder livet og kjærlighet. Foto: Roland Heitink / AFP / Netherlands OUT / NTB scanpix
Motivatsjonstrener Emile Ratelband sammenligner aldersendring med kjønnsskifte.

En 69 år gammel nederlandsk «positivitetsguru» som sier at han ikke føler seg som alderen sin, har startet en kamp for å lovlig bli 20 år yngre. Grunnen til det skal være at han blir diskriminert på en datingtjeneste.

Emile Ratelband fortalte en domstol i Arnhem i Nederland at han ikke føler seg «komfortabel» med sin fødselsdato, og sammenlignet sitt ønske om å endre den med mennesker som identifiserer seg som transkjønnet.

– Sier jeg på Tinder at jeg er 69, får jeg ikke svar

Ratelband sa at siden han har en offisiell alder som ikke gjenspeiler hans følelsesmessige tilstand, sliter han med å finne både jobb og kjærlighet. Han har bedt om å endre sin fødselsdato fra 11. mars 1949 til 11. mars 1969.

– Når jeg er 69, er jeg begrenset. Hvis jeg er 49, så jeg kan kjøpe et nytt hus, kjøre en annen bil og jeg kan ta på meg mer arbeid. Når jeg er på Tinder og sier at jeg er 69, får jeg ikke svar. Når jeg er 49, med mitt ansikt, vil jeg være i en luksuriøs posisjon, sa han.

Les også: – Man skal ikke sette fysiske grenser på grunn av alder

«Ung Gud»

Leger har fortalt ham at kroppen hans er som en 45 år gammel mann, argumenterte Ratelband med. Han beskrev seg selv som en «ung Gud».

Dommeren innrømte at muligheten til å endre kjønn er en utvikling i loven.

– Jeg er enig med deg, for mange år siden trodde vi det var umulig, sa han.

Men så spurte han Ratelband hvordan foreldrene hans ville følt det om 20 år av livet hans skulle bli strøket bort.

– Hvem hadde foreldrene dine omsorg for? Hvem var den lille gutten da? spurte dommeren.

Ratelband, som er motivasjonstrener og underviser i nevrolingvistisk programmering, sa at foreldrene hans er døde.

Han sa også at han er villig til å gi avkall på sin rett til pensjon for å sikre at det ikke er noen uforutsette konsekvenser med sin aldersendring.

Les også: Derfor bør du date noen på din egen alder

Spørsmål om fri vilje

På slutten av det 45 minutter lange rettsmøtet, sa Ratelband:

– Det er egentlig et spørsmål om fri vilje.

Ratelbands advokat, Jan-Hein Kuijpers, sa at det er på tide at alder kan reverseres.

Statsadvokaten i retten spurte om muligheten til å endre fødselsdato i loven ville kreve helseundersøkelser i fremtiden, for å tillate staten å korrekt dømme noens «emosjonelle alder».

Kuijpers sa til retten:

– Det er også noe som heter sunn fornuft, selvfølgelig.

Oversatt av Charlotte Svartskaret Løvaas / ABC Nyheter / © Guardian News & Media Limited.

Populært